Hogyan oldjam meg a szoptatást? Lesz valami baj, ha így:
Figyelt kérdés
8 hetes múlt a babám.Iskolába járok mellette,de egyre nehezebb megoldani a szoptatást.fél 3tól kb 7ig kedden és csütörtökön nem tudok itthon lenni.Fejek,azzal nem is lenne baj,csak egyre kevesebb van,mert 2-3 óránként eszik éjjel is és nappal is,és kezdek egy picit fáradni és nem termelődik elegendő...a konkrét kérdésem az lenne,hogy ha hetente 2x babavizet vagy tápszert kap attól nem lesz semmi ugye?egyáltalán lehet neki már babavizet adni?2012. febr. 9. 12:52
1/8 anonim válasza:
A szoptatást nem tudod babavízzel kiváltani. Tápszert adhatsz neki, hátha elfogadja, de ettől sem lesz több tejed, sőt...
2/8 anonim válasza:
Ha 2-3 óránként fejsz , akkor nem kéne apadnia. Pihensz, eszel, iszol eleget?
Ha pótolsz, akkor a tápszert add neki. Heti 2 tápszertől nem lesz baja, már ha ez 2 adagot jelent, s nem 2 napot.
3/8 anonim válasza:
Minden elismerésem a Tiéd! - én biztosan nem bírtam volna a sulit ilyen pici baba ,ellet! Tápszert kaphat persze, ha jól gondolom ez hetente max. 4 tápszeres etetést jelentene. Nincs semmi baj vele, hisz eddig is kapott cumisüvegből anyatejet, még is elfogadja a cicit, szóval ettől nem kell tartani. Első 6 hétben kislányomnak is kellett naponta egyszer pótlás , sokan riogattak, hogy emiatt nem fog szopizni, hát most 8 hónapos, 6 hós koráig csak szopizott, és még most is napi 5ször cicizik.
4/8 A kérdező kommentje:
hát ha elmegyek suliba délután miért tápszerezném egész nap?és ha előtte való napokban fejek és lefagyasztom?azt hogyan kell visszamelegíteni?vagy az anyatej meddig áll el a hűtőben?áh,köszönöm az elismerést,de nem hinném,h ez olyan "nagy szám"...a 8 hetesem mellett van egy 2 évesem is,így együtt fárasztanak le:)))a suli kész szanatórium az egész napos ordítás és visítás után:)))igen,eszek,iszok rendesen,120-160-at szopizik a pici 2-2,5-3 óránként...ez a "baj",hogy ilyen gyakorisággal "éhezik",mert egyszerűen ezt a hatalmas mennyiséget kiszopizza és nincs mit fejnem szinte...:((ez a bajom...
2012. febr. 9. 13:55
5/8 A kérdező kommentje:
jah,és nem cumis,pohárból iszik...
2012. febr. 9. 13:55
6/8 anonim válasza:
Ha szopit bármivel is "pótolod", akkor kevesebb lesz a tej. Minél többet szopik a baba, annál több a tej. MInden mennyiséggel, amit nem szopik/fejsz ki, annyival kevesebb fog termelődni. Próbáld meg minél gyakrabban mellre tenni mikor együtt vagytok és minél többet feji mikor nem. Én is hasonlóan oldottam meg a sulit, már 15 hónapos és szopizik még.
7/8 anonim válasza:
mi sajnos elejetol kezdve tapszereztunk,3honapig volt tejem de nem volt eleg,eloszor szoptattam majd ivott ra tapszert es igy lett eleg,szerencsere elfogadta a cici utan a cumis uveget is,nekunk a nan tap valt be.
8/8 anonim válasza:
Most nem értelek, azt kérdezhet kaphat-e mást, utána meg azt írod, hogy az nem lenne-e jó, ha előző nap fejnél? - dehogynem , az a legjobb, fagyasztás nélkül 48 óra ( hűtőben persze, és nem a hűtő ajtaján, hanem hátul), lefagyasztva fél évig lehet tárolni a tejet, én meleg vízbe állítva szoktam felengedni, semmi baja így a tejnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!