Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg a szoptatást...

Hogyan oldjam meg a szoptatást, ha a házunk "átjáróház"?

Figyelt kérdés

Jelenleg anyósék mellett lakunk, egy teljesen különálló házban. Ez nem is lenne probléma, de nekik szokásuk csak úgy beállítani. Ez alatt azt értem, hogy kopogás nélkül bejönnek. Mivel nemsokára megszületik a lányunk, ezért bennem felvetődött a kérdés, hogy így hogyan fogom szoptatni? Az nem zavar, hogy átjönnek, de az igen, hogy mindezt kopogás nélkül teszik. Elég szégyenlős vagyok, tehát eszem ágában sincs majd előttük szoptatni. A ház elrendezése olyan, hogy a bejárati ajtóból rálátni mindenre. Már próbáltam "pedzegetni" nekik, hogy jó lenne, ha kopognának mielőtt bejönnek, de egyik fülükön be, a másikon pedig ki. Már próbáltam azt a módszert is, hogy bezárom az ajtót, de olyankor addig dörömbölnek, míg ki nem nyitom, úgyhogy egy pici baba mellett ez sem kivitelezhető. Ez miatt nem akarok velük összeveszni, de a saját házamban mégsem akarok minden szoptatásnál elbújni.

Már annyi mindenben kértem itt tanácsot, remélem most is tudtok segíteni. Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. ápr. 20. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Ha meg lesz a baba, valószínűleg elmúlik a szégyellősséged is. Ha nem így lenne (nálam minden elmúlt a szüléssel, végig mennék az utcán meztelen) ha mégis szégyellős maradnál, akkor majd akkor megmondod nekik, hogy szégyellős vagy és egyedül szeretnél szoptatni. Bár szerintem ez megoldhatatlan. És ha mentek valahova?

Nem kell szégyelleni! Ha mégis, akkor 2-3 mondatban el kell magyarázni, mert nekik valószínű természetes, eszükbe sem jut ez. Jó lenne, ha egy szoptatósarkot tudnál kialakítani egy takart részen. Nyugodtabb is lenne a szoptatás. Vehetnél egy paravánt vagy egy szép függönyt. Esetleg befordítanátok egy szekrényt vagy polcot térelválasztónak. És ha pont szex van, akkor is bejönnek?Biztos nagyon kedves közvetlen emberek, külön meg kell őket kérni kedvesen és magyarázattal, amikor egyedül akartok maradni, nekik valószínűleg az a szokatlan, maguktól meg pedzegetésből nem fogják megérteni. Nyíltan világosan beszélj, de ráérsz akkor ha már tényleg szoptatsz. Előre nem kell izgulni. Semmin.

2009. ápr. 20. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem mikor hazamentek a babával mond el nekik ezt amit ide írtál. Ha nem értenek a szépszóból zárd ki őket! Nem fognak megsértödni (az unoka többet ér nekik ennél), csak megtanulják a rendet.

2009. ápr. 20. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Keszitsel egy lapot, es ird ra, hogy szoptatok, ne zavarj legyszi!:) Ezt mindig kiakasztod.

En igy tennek.

En ezt akkor szoktam kitenni az ajtora a csengonk melle, amikor a kisfiam alszik. Ilyen jo hosszu zenelos csengonk van, hat erre meg a teli almat alvo medve is felebredne, az tuti!

Ugyhogy erre szukseg van es kesz. Nekem ne csengessen be a szomszed mert epp beszelgetni van kedve, vagy mert hoz 10 db tojast, esetleg a postas.

En nem fogom mindennap ujbol altatni a csengo miatt a gyereket, es csengot se fogunk csereltetni.

Ugyhogy neked is egy ilyen kiakaszthato tablat ajanlok, es mindig tedd ki, ajto zar, es szopi!:)))

Konnyu, gyors szulest kivanok neked es a legfontosabbat jo egeszseget, na meg sok-sok anyatejcit!

2009. ápr. 20. 18:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon jó a kapsolatom az anyósomékkel, de én tuti, hogy szemtől szembe közöltem volna már rég velük, hogy kopogjanak, ha átjönnek! (mi messze lakunk egymástól, nálunk nem áll fenn ez a probléma). Én ezért szeretem, hogy csak mi vagyunk, mert zuhanyzás után mászkálhatok nyugodtan törölközőben és ha melegem van, félmeztelen is. Hidd el, jobb őszintén megmondani! És azt próbáltátok már, hogy a párod mondja meg nekik? Talán az jobb lenne! Amúgy maradhat az is, hogy bezárkózol, ha szoptatsz. Ha /bocsi a kifejezésért/, de annyi eszük sem lesz, hogy pici baba mellett ne dörömböljenek, míg ki nem nyitod, akkor viszont már tuti szólni kell nekik! Csak leesik nekik, hogy picibaba van a háznál és már nem úgy működnek a dolgok, mint előtte! Sok sikert!
2009. ápr. 20. 19:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én első vagyok, de ez a 18:59-es válasz nagyon tetszik! Mint a szállodában. Ez inkább vicces mint bántó. és bármikor használható. És beszélni sem kell róla.
2009. ápr. 20. 19:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem értik meg, hogy kopogjanak, és várják meg , amíg beengeded őket, akkor én tuti kitennék egy táblát az ajtóra, hogy szoptatok, gyere fél óra mulva és bezárnám az ajtót.

(öcsém is gyárott táblákat az ajtóra, hogy ne zavarj, alszom, vigyázz, a patkány szabadon, vagy ne ilyessz meg, fejhallgató van a fejemen...egyikünk sem vette rossz néven.)

2009. ápr. 20. 20:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is átjáróház volt,én kiraktam egy táblát,h pihenünk,légyszi ne zavarjatok+bezártam az ajtót...én készítettem,egy jópofa,színes táblácska volt.Aztán megbeszéltük,h ha látni akarják a babát délután kb.5 és 6 óra között jöjjenek.Először volt pici sértődés,de aztán felfogták és megértették a dolgokat.
2009. ápr. 21. 08:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az ajtóra kitett tábla jó ötlet, először azt fogom kipróbálni.
2009. ápr. 22. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!