Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan oldjam meg így a...

Hogyan oldjam meg így a szoptatást?

Figyelt kérdés
Arról van szó,hogy a kisfiam most született április 30.-án,és szeptembertől,újra beiratkozom a levelező tagozatos középiskolába.Most fognék érettségizni,és minden szombaton kell bejárni reggel 8-tól, este fél 7-ig! De a babám akkor még csak 4 hónapos lesz,így hogyan oldhatnám meg a szoptatást,hogy rendszeresen be tudjak járni,de a babámnak is jó legyen!? Válaszokat köszi.
2010. jún. 29. 15:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Aznap a babád lefejt tejet kap, te pedig hárómóránként fejsz a suliban, amíg a többiek pisiszünetre mennek, hogy ne apadjon el a tejed, és ne durranjon be a melled.
2010. jún. 29. 15:48
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez most komolyan irtad?Bár az igaz,hogy fejegetni kéne,na de mikor és hol?????Bent a rötyiben 5 perces szünetben...na neee...:)))
2010. jún. 29. 15:52
 3/13 anonim ***** válasza:

Aki vigyáz a gyerkőcre, az beviszi neked szoptatni aznap mondjuk 2x. Ha szerencséd van, akkor egybeesik a szünet és a babád éhsége. A többi evésre a kicsi lefejt tejet kap, te pedig fejsz.

Ha szombaton kell menni iskolába biztosan van üres tanterem, ahol fejhetsz. Érdeklődd meg! Sőt biztosan késhetsz is egy két óráról néhány percet, ha nem végeznél a fejéssel a szünetben. A dolgozóknak is jár munkaidő kedvezmény ha szoptatnak/fejnek, a tanulókat is megilleti gondolom.

Nem lesz könnyű, de ne add fel! Szorítok nektek!

2010. jún. 29. 16:33
 4/13 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az 15.48-as hozzászólóhoz! A babát otthon megetetik üvegből, te pedig fejsz a suliba. Az, hogy mennyit kell majd akkor fejned? Nekem pl. nem kéne. Mi most pont 4 hósak vagyunk, és nincs túl sok tejem. A mellem akár 12-13órát is kibír fejés nélkül. Ennek ellenére többször fejek, mert akkor az a kicsi is elapadna. De ha valahova megyünk, akkor szerencsére nem durran be a cicim fejés nélkül sem. Ha viszont neked szeptemberben még lesz elég tejed, netalántán túl sok is, akkor kénytelen leszel fejni, különben mehetsz a kórházba ha begyullad a cicid!

Még csak annyit, hogy 1 nap nem fejéstől nem fog elapadni a tejed, az 40 napos folyamat. Viszont bedurranni annál inkább tud!

2010. jún. 29. 16:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is ezen gondolkodok.Viszamenjek-e fősuliba vagy nem. Törpi 22én született áprilisban. Ha estire mennél nem lenne jobb?
2010. jún. 29. 16:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Igen, komolyan írtam. Miért, te meg komolyan gondoltad, hogy a szoptatott babádat minden héten egy egész napra cici nélkül hagyod??? Ha tejet akarsz adni neki, akkor oldd meg, én erre kínáltam egy alternatívát. Ha nem tetszik, az nem az én hibám. Én speciel viszem magsammal a mellszívót mindenhová, ha 3 óránál több időre kimozdulok itthonrl, mert a mellem ennyit bír csöpögés nélkül. Fejtem én már erdőben is, amikor a babámmal túráztunk, és ha kell, fejek esküvőn is. Van olyan kézfertőtlenítő, amit csak fel kell kenni, nem kell lemosni, víz se kell hozzá.

Csak akarni kell. Ahogy nagymamám mondta: nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség.

2010. jún. 29. 16:57
 7/13 anonim ***** válasza:
34%

Nem gondolhatjátok komolyan...

5 perces szünet alatt mennyit tud lefejni???

Átmegy egy üres terembe 1 perc, fejés 3 perc, visszamenni 1 perc.

Csak szorítani lehet, hogy legalább egyszer hosszabb szünetben tudsz fejni, és úgyis megmarad a tejed -van ilyen. Addig is fejj jó sokat amíg nem jársz suliba!

És hátha valaki ad még valami jó tanácsot is, de szerintem ennyi. Korai hozzátáplálás lesz, Te pedig reggel és este szoptatsz csak.

2010. jún. 29. 18:08
 8/13 anonim ***** válasza:

Sok szoptatós anyukának nem csökken a teje ennyi kimaradástól. A baba pedig megszokja, cumisüvegből megkapja az előre lefejt tejet attól, aki vigyázni fog rá.

Csak ne idegeskedj, az fontos. És le a kalappal, hogy így bevállalod. suli+baba, s ennyire igyekszel szoptatni!

2010. jún. 29. 19:35
 9/13 anonim ***** válasza:
5perces szünet alatt sztem lehet sokat fejni. Egyik cicimből lejön kb 50,másikból 20. S szerintem ilyen esetben nem haragudnának a tanárok ha később érnél be. Csak ne mondjuk matekra érj be későn mert azt nehéz egyedül bepótolni. Pl magyart vagy törit könnyebb egyedül behozni..
2010. jún. 29. 21:59
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszike szépen a válaszokat!!Aranyosak vagytok,hát remélem sikerülni fog!!!Csak kibirjuk valahogy azt az 1-2 hónapot,utána ugy is ehet mást a tejcsin kivül!!!

Utolsónak: nagyon jól esett amit irtál,köszi szépen!:)

Tanulni muszáj,az érettségi a minimum!

2010. jún. 29. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!