Tik hogy erzitek magatokat amikor a babatok szopikal? Tobbi lent
A helyesírás kérdése se tartozott ide, míg fel nem hoztátok.. Erről ennyit. ;)
De ha már, utolsó gondolat. Számomra a külcsín elsősorban magamra nézve lényeges. Én elég maximalista vagyok, csak olyan dolgot adok ki a kezemből, amivel minden szempontból elégedett vagyok. (Nagy átok ám.:) - De mindenki más. Azért, mert én ilyen vagyok, nem erőltetem a magam normáját másokra.
Illetve, a tartalom mellett nekem a stílus, ami még igazán fontos. Persze a helyesírás is a stílus része, de én inkább a szavak használatára szoktam koncentrálni. Igyekszem megválogatni, milyen kifejezéseket használok, pl. kerülöm a sértő, becsmérlő, trágár szavakat (lásd fenti példa). És igen, nyilván olyan szövegeket szeretek jobban olvasni, ahol ezekre odafigyelnek. - De ez megint én vagyok, más meg más.
És végül, nem azzal volt gondom, hogy szóvá tettétek a Kérdező helyesírását, mert tényleg vannak benne komoly hibák, ezt valószínűleg ő is tudja. - De a mód, ahogy ezt tettétek, sértő(nek érződő) szándékkal, azzal már nem értek egyet. Nemcsak illogikus tartalommal meg hibás helyesírással lehet "bántani" valakit, hanem azzal is (sőt, azzal még jobban), ha keményen megszóljuk, leminősítjük. Még akkor is, ha ő maga is hibás valamiben.
Úgy is el lehetett volna mondani a véleményt a Kérdező írásmódjáról, ha közben nem bántjátok meg. (Bár lehet, hogy őt ez nem hatotta meg - de nekem tuti rosszul esett volna a helyében.:)
De a helyesírás ide tartozott mert ennél a kérdésnél ez a legszembetűnőbb. Mások nevében nem beszélhetek de én szerintem nem voltam bántó, nem sértegettem a kérdezőt, csak leírtam a tényeket. (21-es voltam egyébként).
Szerintem nem lehet elmenni emellett csak úgy, mivel az online kommunikáció során a legtöbb információt a másik emberről az írása alapján kapjuk, természetes hogy ha ezt ilyen kritikán alulian teszi valaki az szemet szúr másoknak. Lehet itt más zavaró dolgokat is felhozni, mint a stílus például ami szintén sokaknál hagy maga után kívánni valót de attól ez még nem menti fel a kérdezőt.
Ez nem ízlés kérdése amit tényleg nem lehet másokra ráerőltetni hanem alapvetés, hogy nem írunk így, ha azt több száz vagy ezer ember fogja elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!