Tik hogy erzitek magatokat amikor a babatok szopikal? Tobbi lent
11-es vagyok
Miből gondolod, h a "kritkálók" soha nem fogják megtapasztalni az anyaság érzését? Honnan tudod, h nekik esetleg nincs-e már most 1 vagy több gyerekük?
A billentyűzetet akarod hibáztatni, mert nem tudsz fogalmazni? Na és mi van a "tugya" szóval? Az nem elgépelés. Ott tudni kell a szabályt, h normálisan le tudd írni. Nem felháborodni kell, hanem magadba nézni. Tanulni sose késő. Ha nem magadért teszed, tedd meg a gyerekedért, h ne kelljen szégyenkeznie az anyja miatt.
Most tényleg ezért kell piszkálni a Kérdezőt? Ez nem a helyesírás-topik, hanem a szoptatás. Láttunk itt már különbet is. Nemár, ez olyan deszka-szálka jellegű kritika. :(
Egyébként szemszer inkább legyen szülőként rossz a helyesírásom, mint hogy ne értékeljem a gyerekem és köztem lévő kötődést.
Rám-kérdező: ha nem sejted, mire gondoltam, akkor hagyjuk inkább. Szerintem hiába írnám le, úgyis belekötnél. :)
Én örülök, hogy van azért más is, aki szeret szoptatni, sőt, úgy érzi, hogy ez egy igen különleges időszak minden szempontból. :)
"Rám-kérdező: ha nem sejted, mire gondoltam, akkor hagyjuk inkább"
:DD
Szóval nem tudod megválaszolni. Oké. Mindent értek. Viszlát mindenkinek! A félanalfabéta anyukának is, de főként jó tanulást, sok olvasást, nagyon sokat segít! Pár év és a gyereke iskolába megy, ő meg nem fog tudni neki segíteni a házi feladatban, mert fogalma sincs róla, hogyan kell leírni a szavakat, hogyan kell összerakni egy kerek mondatot.
Kérdező! Most lehet, hogy rossz érzés, hogy tudatlannak titulálnak egy anonim oldalon, de hidd el, rettenetes érzés lesz, ha minden gyereknek tud segíteni otthon a szülő, csak te nem tudsz a tiednek! Meg az, ha látod, h a 4.-esed már meg sem kér, h segíts, mert tudja, h úgysem tudsz. Mennyivel jobb érzés, ha büszke lehet rád a gyereked! A válaszaimban nem a kiröhögés a lényeg, az csak egy dolog, h röhejes. A lényeg az, hogy megsértődés meg a mentegetőzés, hazudozás (billentyűzet) helyett ismerd fel, hogy milyen hiányosságaid vannak és tegyél meg mindent érte, hogy pótold! Szuper, hogy szereted a gyerekedet szoptatni, de kb. két évig tart ez az időszak, és utána? A gyereknek nemcsak szerető szülők kellenek, hanem élelmes, értelmes, talpraesett szülők, akik segítik őt, amíg a maga lábára nem áll. Én 26 évesen tanultam meg úszni, 29 évesen kezdtem el angolt tanulni, mert ezek kimaradtak az életemből és nem bántam meg. Sose késő!
Ajj, akkor én teljesen le vagyok maradva, mert nem tudok biciklizni. És főzni se nagyon. :) De most tényleg.
A helyesírás csak egy dolog az életben, és olyan, amit általában NEM a szülőtől tanul meg (jól) a gyerek. Merthogy szerintem egyikünk se tud tökéletesen írni, amilyen szuper a magyar helyesírási szabályozás...
A gyakorlás az oké, abban nyilván akar segíteni az ember - és szerintem a Kérdező sem fogja kikerülni a gyerekét, ha az majdan a füzetét lóbálva megy oda hozzá. Nem biztos, hogy tényleg tud is majd segíteni neki; de ezen nem is nagyon lehet csodálkozni. Nekem nincs iskolás gyerekem, de a családomból hallom már a sztorikat, hogy miket várnak el a kisiskolásoktól.. Illetve anyukám maga is gyógypedagógus, úgyhogy ő is mesél fura dolgokat.
Szóval a szándék mindannyiunkban benne van/lesz, efelől biztos vagyok. De hogy ki és mennyit fog tudni majd segíteni a gyerekének... az nem a helyesíráson múlik!
(Én pl. végig kitűnő voltam, de ez nem azt jelenti, hogy mindenben tudok majd segíteni az enyémeknek.)
Az értékekre visszatérve pedig csak annyit, hogy az, aki (pl. a szoptatáson keresztül) már korán megtapasztalja, hogy mennyire fontos és jó dolog a kötődés, az jó eséllyel később is fel fogja használni ezt a tudást a nagyobb gyereke nevelésében. Ez a kötődés és az ezt erősítő folyamatok (pl. az is, amiről a Kérdező írt) olyan erényeket edzhetnek meg az anyában, mint a szeretet, a bizalom, a türelem, a tolerancia, a kitartás, a kreativitás stb.
Lehet, hogy a Kérdező eddig nem gondolt bele, hogy amiről ő ír, az ezt is jelentheti, de én szemszer örülök annak, ha bármelyik anyuka örömét leli a szoptatásban és a babájában. Bárcsak mindenki hasonlóan élné meg a szoptatást...
(Persze nem kell róla így ""ömlengeni"", ahogy egyesek szóvá tették; de a lényeg akkor is az, hogy szoptatni jó dolog, mert különleges kapcsolatot épít ki az anya és babája között.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!