Az eszemre vagy a szívemre hallgassak? Többi lent.
Úgy érzem nincs elég tejem, korábban mindig feszültek a melleim szoptatás előtt,folyt a tej már előtte,vagy pl fürdéskor,és a babám minimum 90eket evett,130ig bezárólag.
Néhány napja viszont sosem lesz kemény a mellem,nem is folyik a tej,véletlenszerűen mértem 1-1 etetést,de általában csak 80-90 volt,de pl ma volt egy 50-es is.nem mértem mindent,így nem tudom mennyit evett a kisfiam,de nagyon parázok.Etetés után kicsit sír,de kb 20 msp-ig,és ma 10x tettem mellre,mert gondoltam így hátha beindul,iszom a teát,szedem a homeos bogyót,tudok még tenni vmit?
sztem a babám nem igányli már ezt a mennyiségű etetés számot,mert kb 2 hetes kora óta napi 8x evett,de az utóbbi másfél-2 hétben csak 6-7x,viszont 1x így lemértem egy 24 órás időszakot,és csak 600 evett,ennek az 1 hétnek meg is lett a következménye,mert csak 100 gr-ot hízott,ami úgy tudom kevés.De ha az eszemre hallgatok,akkor a pisis pelus által megnyugodhatnék,de úgy érzem,hogy vmi mégse frankó.ma már tápszert is csináltam,de mire kihűlt elaludt...sírás nélkül
a védőnő azt mondta,hogy nem hízhat minden héten olyan sokat...szerintetek?tehetek még vmit,hogy több tej legyen?vagy lehet,hogy zsírosabb lett a tej,és ennyi is elég?de akkor miért nem gyarapszik? 10 hetes a babám
Egyébként most mi is tök zizis korszakunkat éljük így 8 hósan, és lám, én is azon gondolkodom, hogy kipróbálunk valamiféle konkrétabb napi ritmust... meglátjuk, jelent-e valami pluszt vagy sem. ;)
Szóval nem arról van szó, hogy én sose nézem az órát, mert dehogynem. Csak én mondjuk leginkább azért figyelem, hogy tudjam, kb. mikorra várhatom, hogy a fiam álmosodni kezd. És igen, régebben jobban be tudtam saccolni azt is, hogy kb. mikor fog jelentkezni szopiért is. - De ez most eléggé felborult, mert fogzunk, mozgunk, gagyogunk.. szóval minden változik, nyilván a szopizás is kaotikusabb lesz.
A fenti javaslatom inkább arról szólt, hogy az időnézés ne időhúzást jelentsen, hanem inkább tájékozódást, hogy most éppen milyen szokásai vannak a babucnak. Az időhúzással az a gond, hogy ha a baba egyébként tényleg szopizni szeretne éspedig jóó gyakran, de az anyuka mereven ragaszkodik az x órához, akkor már rövid távon szembesülhet a nem elégséges tejmennyiséggel.
Persze ez sem törvényszerű, nem mindenkinél alakul így; de azért mondjuk ezt ilyen sokszor, mert az anyukák alapjáraton is túlparásak, azon kattognak, hogy kevés a tej, a baba nem működik órarend szerint stb. Vagyis már alapból van némi feszültség, aggodalom - viszont, ha ehhez még pluszban egy ilyenfajta "merevség" is társul, az már szinte biztosan szoptatási problémához (itt kevés tejhez) vezethet.
Szóval nem arról van szó, hogy tilos nézni az órát, csak arról, hogy ha nézzük is, jobb, ha rugalmasan kezeljük, aktuális állapotként, de nem kizárólag eszerint gondozzuk a babánkat.
Remélem, így már emészthetőbb, amit írtam. :)
Nem én pontoztalak le,de az órát azért én pontosnak tartom,mert én eddig sem úgy csináltam,hogy ha még nem telt le a 3 óra nem kapott,kapott,de mondjuk,ha éjjel megébredt fél 2kor,akkor tudtam,hogy mivel előtte 1 órával evett 20-30 percet,akkor nem éhes,csak a cumit nem találja,vagy engem,vagy peluscsere kell,mert anya vmit nem hallott meg,ez kb napközben is így van.
de azért sztem egy napi ritmust,plussz időközt érdemes betartani,ha jól jön a tejcsi,mert ha fél óránként cicizik nem lehet elmenni sehova
ma pl orvoshoz mentünk,és egy csomót kellett várni is,utazás stb jól jött,hogy kibír 3-3,5 órát
a homeos bogyó,többxi mellre tétel,és a teának köszönhetően újra elég minden,feszesebbek is a melleim,és a mérleggel nem bosszantom magam
Kérdező, ha az ember igény szerint és kizárólag szoptat, akkor mindez nem akadály. :)
De nyilván nem kötelező ezt az utat járni - csakhát jobb, mert ez követi a szoptatás természetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!