Van meg valaki rajtam kivul, aki nem szeret szoptatni?
Csinalom, mert tudom, hogy ez a legjobb amit kaphat a kisfiam (most4honapos), de alig varom hogy valahogy vege legyen..
A kislanyomat 6hos koraig csak anyatejjel etettem, 8-9honapos koraban valtottunk tapra. O levalasztotta sajat magat. Ez nekem mar akkor is megvaltas volt.
Utalom a bena melltartokat, faj is, az egyik mellem most is sebes..
Biztos jól le leszek pontozva, de én sem szeretek szoptatni egyáltalán:(
A lányomat végül 9 hónapos koráig szoptattam, nem volt sok tejem, de éjjel-nappal a mellemen lógott így elég volt.
A kisfiam most 4 hónapos, 3 hónapos korági szoptattam. Kezdett elmenni a tejem és hogy őszinte legyek, nem nagyon kínlódtam, hogy visszahozzam, nem fejtem, nem tettem semmit érte. Sem kedvem, sem energiám nem volt hozzá, mivelhogy épphogy másfél év van a két gyerkőc között, segítségem meg semmi. Így az éjjel-nappal szoptatás mint a lányomnál nem ment.
Volt lelkiismeret furdalásom, túl vagyok egy lelki mélyponton, de most, hogy már egy hónapja tápszeres a fiam, megnyugodtam. Nem érzem ettől rossz anyának magam.Sokkal nyugodtam, mosolygósabb a fiam is azóta és sokkal jobban is fejlődik, a szoptatással csak egy kín volt az egész.
Hát ilyen is van, de attól még jó anyának érzem magam.
Nalunk is hasonlo a helyzet, kedves utolso! A nagylanyom 19honapos, eselytelen az allando fejegetes, pedig az elsonel meg nagyon lelkes voltam. Es en is ugy erzem, hogy a tej mennyisege elegge hatareset..
Barcsak a tapszer is ugyanolyan jo lenne, mint az anyatej; nem gondolkodnek egy percet sem.. Igy is oruljek, hogy tudok szoptatni, mas meg ezert kuzd..
Nahát, azt hittem csak én vagyok ennyire szar anya, de ezek szerint mégsem.
Mármint csak nem vagyok rossz, ha más is így gondolkodik.
Még csak 5 hetes a lányunk, de már a kórházi napomban sebesre marta a mellbimbóm.
Az elmúlt 1 hétben mondhatom csak azt, hogy már nem fáj késszúrásszerűen mikor elkezd szopni, addig utáltam az etetési időket.
Igény szerint szoptatok, tehát van, hogy óránként is mellre teszem.
Tudom, hogy ez a legjobb neki és nagyon örülök, hogy van elég tejem, mégis frusztrál, hogy engem szinte csak táplálékforrásnak tart.
Az apja kezében egyből megnyugszik, ha nálam van pedig rögtön cuppanna rá a mellemre, mintha 2 lábon járó tejeszacskó volnék.
Megfordult a fejemben, mennyivel könnyebb lenne, ha tápszereznénk, végre végig tudnék aludni egy éjszakát míg a férjem etet és nem fájnának a mellbimbóim sem.
De mindezek ellenére sem hagynám abba a szoptatást, lelkiismeretfurdallásom lenne, hiszen most ez a legjobb amit adhatok neki.
Így, hogy nem fáj már annyira könnyebb, de azért jó lesz már, ha idősebb lesz és ehet más ételt is.
Érdemes is ide válaszolni!
Megírom őszintén a véleményem, erre lepontoznak, mert bevallom, hogy fájdalmas és ezért nem szeretek szoptatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!