Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van meg valaki rajtam kivul,...

Porcukormókus kérdése:

Van meg valaki rajtam kivul, aki nem szeret szoptatni?

Figyelt kérdés

Csinalom, mert tudom, hogy ez a legjobb amit kaphat a kisfiam (most4honapos), de alig varom hogy valahogy vege legyen..

A kislanyomat 6hos koraig csak anyatejjel etettem, 8-9honapos koraban valtottunk tapra. O levalasztotta sajat magat. Ez nekem mar akkor is megvaltas volt.

Utalom a bena melltartokat, faj is, az egyik mellem most is sebes..

2013. jan. 8. 14:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Én sem szerettem, sokkal többet vett el (feszülő mellek, fájt néha nagyon, csöpögő tej, óriási dudák, nem sorolom...), mint amennyit adott (meghitt közelség).
2013. jan. 8. 14:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
én sem szeretek.egy kín az egész, 4 hónapos a lányom és most már sokkal jobb, mint az elején, mikor hiányzott egy egy darab a bimbóimból és gennyes véres volt az egész....
2013. jan. 8. 14:23
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
Én sem szerettem szoptatni, pedig nekem nem is igazán fájt. Szerencsére az én fiam is leválasztotta saját magát 7 hónaposan. A meghitt összebújás szoptatás nélkül jobb szerintem! :)
2013. jan. 8. 14:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztos jól le leszek pontozva, de én sem szeretek szoptatni egyáltalán:(

A lányomat végül 9 hónapos koráig szoptattam, nem volt sok tejem, de éjjel-nappal a mellemen lógott így elég volt.

A kisfiam most 4 hónapos, 3 hónapos korági szoptattam. Kezdett elmenni a tejem és hogy őszinte legyek, nem nagyon kínlódtam, hogy visszahozzam, nem fejtem, nem tettem semmit érte. Sem kedvem, sem energiám nem volt hozzá, mivelhogy épphogy másfél év van a két gyerkőc között, segítségem meg semmi. Így az éjjel-nappal szoptatás mint a lányomnál nem ment.

Volt lelkiismeret furdalásom, túl vagyok egy lelki mélyponton, de most, hogy már egy hónapja tápszeres a fiam, megnyugodtam. Nem érzem ettől rossz anyának magam.Sokkal nyugodtam, mosolygósabb a fiam is azóta és sokkal jobban is fejlődik, a szoptatással csak egy kín volt az egész.

Hát ilyen is van, de attól még jó anyának érzem magam.

2013. jan. 8. 14:53
 5/14 A kérdező kommentje:

Nalunk is hasonlo a helyzet, kedves utolso! A nagylanyom 19honapos, eselytelen az allando fejegetes, pedig az elsonel meg nagyon lelkes voltam. Es en is ugy erzem, hogy a tej mennyisege elegge hatareset..

Barcsak a tapszer is ugyanolyan jo lenne, mint az anyatej; nem gondolkodnek egy percet sem.. Igy is oruljek, hogy tudok szoptatni, mas meg ezert kuzd..

2013. jan. 8. 15:17
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Nahát, azt hittem csak én vagyok ennyire szar anya, de ezek szerint mégsem.

Mármint csak nem vagyok rossz, ha más is így gondolkodik.

Még csak 5 hetes a lányunk, de már a kórházi napomban sebesre marta a mellbimbóm.

Az elmúlt 1 hétben mondhatom csak azt, hogy már nem fáj késszúrásszerűen mikor elkezd szopni, addig utáltam az etetési időket.

Igény szerint szoptatok, tehát van, hogy óránként is mellre teszem.

Tudom, hogy ez a legjobb neki és nagyon örülök, hogy van elég tejem, mégis frusztrál, hogy engem szinte csak táplálékforrásnak tart.

Az apja kezében egyből megnyugszik, ha nálam van pedig rögtön cuppanna rá a mellemre, mintha 2 lábon járó tejeszacskó volnék.

Megfordult a fejemben, mennyivel könnyebb lenne, ha tápszereznénk, végre végig tudnék aludni egy éjszakát míg a férjem etet és nem fájnának a mellbimbóim sem.

De mindezek ellenére sem hagynám abba a szoptatást, lelkiismeretfurdallásom lenne, hiszen most ez a legjobb amit adhatok neki.

Így, hogy nem fáj már annyira könnyebb, de azért jó lesz már, ha idősebb lesz és ehet más ételt is.

2013. jan. 8. 15:41
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetertek kedves utolso neha en is egy gepnek erzem magam, amit lecsapolnak.. En se hagyom abba, de nem szeretem. Leginkabb az zavar h ejjel nappal melltartoban kell lenni, ejszaka is.
2013. jan. 8. 16:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok, egy kis segítség: sebes mellre a Lansinoh kenőcs a legjobb, nem kell lemosni, iszonyat nehéz beszerezni, de nem lehetetlen. Amúgy én borzasztóan megértelek titeket, elsőnél akkor hagytam abba a sírást, amikor a szoptatást...
2013. jan. 8. 16:34
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Érdemes is ide válaszolni!

Megírom őszintén a véleményem, erre lepontoznak, mert bevallom, hogy fájdalmas és ezért nem szeretek szoptatni...

2013. jan. 8. 17:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom, ki az a kedves, aki mindenkit lepontozgat. Biztos valami LLL-s járt erre.
2013. jan. 8. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!