Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, aki nem szeret...

Van olyan, aki nem szeret (ett) szoptatni?

Figyelt kérdés
Én szoptattam, de nem szerettem csinálni (mondjuk 30-35 közötti a tejcsatornaelzáródásaim száma és szoptatási tanácsadó is segített, de nem szerettem meg a dolgot). Minden egyebet szerettem, imádok a babával lenni, de ez a dolog valahogy nem okozott nagy élményt... Amikor olvasom a hozzászólásokat, úgy látom, hogy egyedül vagyok ezzel. Amúgy 7 hónapos a babám és már ő sem szeret szopizni, viszont cumisüvegezésnél ölelgetem, puszilgatom és azt mindketten szeretjük. Kiváncsi vagyok, hogy más is van-e így ezzel a dologgal.
2011. márc. 23. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Jelen. Iszonyúan fájt minden egyes alkalom, és napunknak több mit fele elment vele. Csináltam szépen, kötelességtudóan amíg kellett, de amióta elválasztotta magát a kisfiam mindketten (férjemmel együtt hárman) sokkal kiegyensúlyozottabbak vagyunk.
2011. márc. 23. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Hasonlóképp érzek én is... imádom a babát, de kb ugyanannyi számú tejcsatorna elzáródással és mellgyulladással nem olyan nagy élmény :S Sajnos még tart, nem tudom elválasztani, igényli még. És hát apasztani sem olyan egyszerű :( 7 hónapos az enyém is egyébként :)

Ja és a cumisüveg látványától frászt kap, mert persze az elején végigmentem én is a "szoptatnimindenáronon"...

Lassan már idegösszeomlás szélén járok. Egyszer csak vége lesz. :(

2011. márc. 23. 18:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül,van pár ismerősöm aki ugyanígy van ezzel.Nekem is vannak pillanataim,amikor úgy érzem nem tettszik már,főleg mensi elött.
2011. márc. 23. 19:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem sem a szívem csücske, de a babám nagyon szereti. 11 hónapos, úgy terveztem, egyéves korában elválasztom, de nincs szívem hozzá. Olyan aranyos, ahogy felderül az arca, amikor mellre teszem! :)

Már csak naponta kétszer szopizik, előbb-utóbb remélem abbahagyja magától.

2011. márc. 23. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon fájt, és a babám sem szerette, mert mire lett rendesen tejem (1hét után) addig kapott a kórházban tápszert és ahogy megkóstolta a cumisüveget már csak 1-2 alkalommal jött össze. Így tápos bébi lett, de hál istennek nagyon egészséges 15 hós, és talán 2x volt beteg:)
2011. márc. 23. 20:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Én sem nagyon szerettem, pedig mindkét fiamat szoptattam.

Nem szerettem, hogy a szoptatás körül forog a világ. Mit ehetek, mit nem, mitől fáj a hasa, nem ettem-e valami rosszat. Folyamatosan vagy túl sok, vagy túl kevés volt a tejem. Ha elmentünk valahova, nem tudtam üvegből etetni. Nem fogadta el, én meg nem vagyok a nyilvános szoptatás híve. Ha nem szoptattam, fejtem, ha jutott rá idő. Ha nem, csöpögött mindenfelé.

Egyszóval nem, nem szerettem.

Az összebújások meg megmaradtak a szoptatás befejeztével is.

2011. márc. 23. 20:58
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem is tudjátok elhinni, milyen jó érzés, hogy "sorstársakra" leltem. Nagyon köszönöm a válaszokat. Már azt hittem egyedül vagyok a világon ezzel a dologgal, a kérdést sem mertem feltenni élőben senkitől, mert mindenki annyira odáig volt a dologtól, hogy azt hittem ez valami őrült nagy egyedi hibám.

Mindig csak azt hallom, hogy ki hogy szenved, hogy legyen teje és még sokáig legyen, mert olyan jó mindkettejüknek.

A szintén 7 hós babásnak üzenem, hogy kitartás, egyszer csak elmúlik ez a tejcsatornaelzáródásos dolog...

2011. márc. 23. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Azért még én is hozzászólok, hogy én is hasonlóan érzek és én is rossznak érzem magam amiatt, hogy nem vagyok oda a szoptatásért. De azért igyekszem megtenni a tőlem telhetőt a szoptatás érdekében, mert a kicsi megérdemli! Valahogy csak végigevickélünk ezeken a hónapokon...
2011. márc. 24. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!