Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Biztassatok anyukák, ugye nem...

Gyönyörűséges kérdése:

Biztassatok anyukák, ugye nem eszik keveset a kislányom?

Figyelt kérdés

3,5 hetes a kisbabám, és a szoptatások alkalmával állandóan méricskélem a mennyiséget (tudom, nem lenne szabad). Reggel 70-80 grammokat szopizik, délután viszont alig-alig 40-50-eket, igyekszek gyakran mellre tenni, de akkor se eszik. Van, hogy megkínálom tápszerrel (fel lett írva) cumisüvegből, amit nagyon ellenzek, és azt se kéri, akkor nem éhes?? 3,18 a súlya... szerintetek elég neki ez a mennyiség?

AZ egész éjszakát átalussza, este 11-től reggel 6-ig :)

Esténként a férjemmel Szoptanít segítségével adunk neki egy kis tápszert, 90 grammot, és meg is eszik plussz még ami a mellből jön...

Mi a véleményetek?

Hogyan álljam meg, hogy ne méricskéljem minden szopi után?

Köszönöm a támogató válaszokat :)

Kezdő, fiatal anyuka vagyok :)

2012. jún. 20. 14:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia! Utolsó vagyok ismételten. Én is így tettem le a mérleget pont. Mikor hazautaztunk a szüleimhez hosszú hétvégére, nem vittem magammal. Semmi bajunk nem lett tőle.:) Sőt akkor gyarapodott a baba a legtöbbet. A férjed jól tette, hogy nem engedte vinni a mérleget.:) Szerintem a babád extrán jól gyarapodott, ha egy hét alatt 2800-ról 3180-ra hízott. 15-20 dkg a minimálisan elvárt hetente. Szóval szerintem a tejed nagyon tápláló és a mennyiségével sincsen gond. A tejláz sajnálatos dolog volt, de nem biztos, hogy a kis visszaesés miatt rögtön tápszerhez nyúltam volna. Remélem, hogy azóta felépültél és a tápszert is elhagytad teljesen. Mérleggel kapcsolatban még annyit, hogy, hidd el, amint hazértek és megméred, látod, hogy jól gyarapszik meg fogsz nyugodni és rá fogsz állni arra, hogy hetente csak egyszer mérjed. Remélem sikerülni fog. Széklettel kapcsolatban nem nagyon tudok mit mondani. Az én babám az első hónapban szinte minden evés után rottyantott. Nekünk nem volt ilyen gond. Hígnak híg nekünk is. (Azt hittem hasmenése van, annyira híg volt, de nem az. Ettől nem kell megijedned.)Most három hós a babám és napi 1-2 székletnél tartunk, de van olyan nap is, amikor egyáltalán nincsen. Anyatejes babáknál állítólag a 7 nap széklet nélkül is normális lehet. Ha ebben esetleg bizonytalan vagy, vagy sokat gondolkodsz rajta, akkor érdemes megkérdezni a gyerekorvost, vagy, ha olyan védőnőd, van, aki értelmes, akkor őt kérdezni a széklettel kapcsolatban.

Eddig leírt információk alapján szerintem tápszerre nincs szükségetek. Ha szeretnéd szoptatni, az esti minimálist is hagyd el. Hidd el megértem, hogy aggódsz eszik-e rendesen a babád, jól lakik-e. Én is átmentem ugyanezen, de megtanultam bízni magamban és a babám jelzéseiben. Már nem kap semmiféle anyatejes pótlást üvegből este. Rá bízom teljesen, amennyit eszik annyit eszik. Szól majd, ha éhes, és szól is. Most 3 hós kb. 6400 gramm, azért sacc, mert egy hete mértem. Jól néz ki a baba, egyáltalán nem sovány.:) És szerintem este kb. 70-90 grammot, ha megeszik, de ennyire van pont szüksége.

Jó babázást, szopizást és gyarapodást kívánok Nektek!

2012. jún. 24. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!