Vagyok Vivi kérdése:
Mit csináljak? A kislányom 3 éves lesz és még mindig szopik. Nem is ez a bajom.
Figyelt kérdés
Mikor szopik a keze mindig az én számban van és csípi húzza a számat... így nyugszik meg és így is alszik el. De viszont nagyon fáj már a szám hogy folyamatosan piszkálja! Mit tehetnék?2012. jún. 12. 20:37
1/9 anonim válasza:
3 éves már, meg tudod vele beszélni, hogy ne csipkedje a szádat. Rá is szólhatsz, hogy ha csipked, akkor nincs szopi sem. Nincs valami kedvenc állatkája, amit a kezébe tudsz adni?
2/9 A kérdező kommentje:
Igen meg tudom vele beszélni csak akkor ő is el magyarázza hogy nem tud akkor el aludni. ki próbáltam azt is hogy akkor nincs cici de hiába akkor képes egész éjjel fent lenni és sírni a cicié... Van neki egy bocikája amit nagyon szeret és azt szoktam a kezébe adni egy idejig bírja utána le teszi mellém hogy el aludt a boci és tente van neki be takarja és ugyan úgy a számát piszkálja...
2012. jún. 12. 20:48
3/9 anonim válasza:
Sem neked, sem a gyereknek nem tesz jót, ha 3 évesen még szopik. Próbáld leszoktatni róla, hiszen nemsokára óvodás lesz. Oda is bemész majd megszoptatni? 3 év után az anyatej elveszíti azokat az értékeket, ami miatt az újszülöttnek olyan nagyon fontos. Ez ilyen korban már csak egy rossz szokás. Arról nem is beszélve, hogy nagyban hátráltatja abban, hogy megszokja a természetes, vegyes táplálkozást.
4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon de nagyon szeretném le szoktatni de sajnos nem bírom! Van ötleted?
2012. jún. 12. 21:19
5/9 anonim válasza:
Javaslom a Suttogó titkai c könyvet.És állj a sarkadra!Te vagy az anya!
6/9 anonim válasza:
Én fokozatosan leszoktatnám.Mivel már 3 éves ezért kemény menet lesz,sok sírással,arra készülj fel!
7/9 anonim válasza:
3-as vagyok. Nekem nem kellett leszoktatnom őket, leszoktak maguktól. Ugyanis amikor elkezdtem normál étellel kínálgatni őket, akkor nem működött a védőnő és az orvosnő által ajánlott először 1-2 kiskanál módszer. Rögtön folyamatosan tátogtak érte. a következő szoptatásoknál egyre kevésbé akartak szopni, de a kanalas kaját mind megették. Ezért sajnos a te esetedre nem tudok tippet adni. De örömmel látom, mások már jó ötleteket adtak.
8/9 A kérdező kommentje:
A rendes kajával semmi gond eszik rendesen az mellett szopik!
2012. jún. 13. 13:48
9/9 xStefix válasza:
Miért gondolják azt egyesek, hogy az óvodában is kér egy gyerek szopit...? Nem értem.
Kérdező, ha maga a szoptatás nem zavar téged, akkor csak magáról a szájhúzogatásról kéne leszoktatnod. Arról viszont tényleg, mert neked is kellemetlen, meg egyáltalán. Ha elég nagy már a lányod, meg tudod tőle kérdezni, hogy miért húzza a szádat szopi közben? Miért csinálja, miért kell ez neki? Mert ha maga a húzkodás a lényeg, akkor köss pl. egy sálat a nyakadba, húzza azt. Tudom, ez lüke ötlet, de ki tudja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!