Biztassatok anyukák, ugye nem eszik keveset a kislányom?
3,5 hetes a kisbabám, és a szoptatások alkalmával állandóan méricskélem a mennyiséget (tudom, nem lenne szabad). Reggel 70-80 grammokat szopizik, délután viszont alig-alig 40-50-eket, igyekszek gyakran mellre tenni, de akkor se eszik. Van, hogy megkínálom tápszerrel (fel lett írva) cumisüvegből, amit nagyon ellenzek, és azt se kéri, akkor nem éhes?? 3,18 a súlya... szerintetek elég neki ez a mennyiség?
AZ egész éjszakát átalussza, este 11-től reggel 6-ig :)
Esténként a férjemmel Szoptanít segítségével adunk neki egy kis tápszert, 90 grammot, és meg is eszik plussz még ami a mellből jön...
Mi a véleményetek?
Hogyan álljam meg, hogy ne méricskéljem minden szopi után?
Köszönöm a támogató válaszokat :)
Kezdő, fiatal anyuka vagyok :)
Vedd ki az elemet a mérlegből :)
Nem fogod tudni megállni, hogy ne mérd, én is végigcsináltam az összes gyerekemmel, jártunk orvoshoz is ezzel-azzal,idő és pénz ment rá, de egy a lényeg: még az összes életben van. És a te babád is megmarad, hidd el.
Bármit is fogunk írni neked itt, úgyis mérni fogsz, ilyen egy anya, aztán majd mikor fél év múlva bedobozolod a mérleget, nevetni fogsz magadon. És mikor szülöd a következőt, leporolod a dobozt, és megint indítasz egy ugyanilyen topikot :) így van ez.
egyáltalán nem eszik keveset!
nekem a fiam 12hetesen is csak 70et evett 3óránként,de volt h csak 50et...igazábol nem is értem, h miért adsz neki tápszert, az ok h fel lett irva,nekem is itt itt a recept, de nem kell kiváltani. szerintem fleeslegesen tápozod még, főleg ha eröltetni kell kb belé. ezzel azt éred el hogy nagyon rövid időn belül vége lesz a szopinak, mert táppal potlod a növekvő igényét, rájön h üvegből jobba jön s nem akar majd szopizni. hidd el, a töpörtyűk tdják h mennyi kell nekik...én is van h hüledezve hallom ismerősöktől, hogy 150-200miliket eszik a babájuk,mig a kisfiam most 4hónaposan is csak 80-110eket, s 7,5kilós óriás, hizik mint egy kis dunda:)) van amelyikek kevesebb is elég, az enyém sem ette meg soha a tankönyv szerinti mennyiséget, mégis átlag heti 200-300g-ot gyarapszik még most is:)
tedd el a tápot!!!:) a mérleget én a mai napig használom, nem görcsösen,de ha itthon vagyunk kiváncsiságból ráteszem gyakran, szerintem semmi baj ha méred. de hidd el, hogy neki ez is elég! :)minden jót
Mintha én írtam volna ezt a kérdést ezelőtt 10 hónappal. Tedd el a mérlget!!!!!!! Elég, ha pl. hetente egyszer méred, de ez sem
fontos.
Reggel azért eszik kevesebbet, mert hígabb a tej, este sűrűbb, táplálóbb. Na meg mi sem eszünk mindig ugyanannyit!
Szerintem a tápszert is tedd el, mert ezzel egy ördögi körbe kerülsz. Ha neadjisten átmenetileg éhesebb a babád, lehet, hogy fejlődési ugrása van, szoptasd meg gyakrabban, hogy termelje ki magának a tejet. Ez is normális dolog.
De a legfőbb: nyugodj meg!!!!!
És olvasd el ezt: [link]
(Az én kislányom lassan 11 hónapos, túlnyomóan anyatejes, sokat szopizik, de elvan 100-140 grammokkal, pedig 10 kilós)
Mindenkinek köszönöm a választ...
A tápszert nem üvegből adom neki, hanem Szoptanítot (SNS) használunk :) Szóval a mellemen van, szopzik és közben szopizza a tápot... egyébként a két héttel ezelőtt begyulladt mellemet nem fogadja el annyira, azzal valahogy nehezebben birkózik meg mint a másikkal :)
Most megnyugodtam, hogy más anyukák is jónak látják ezt a mennyiséget amit eszik és nagyobb babák sem esznek feltétlenül 120-150-eket! :)
Jó egészséget Mindenkinek!
Kedves utolsó, nekem is elalszik 22:00-kor és reggel 6-kor ébred csak fel:) Most is épp 60ml-t evett, de nem érdekel, megbüfiztettem, hasra tettem és békésen szundizik :)
3 óra múlva tuti jelezni fog, mint most 9:30-kor, reggel pedig 6:30-kor volt szopi :) Szóval ez a nap jónak indult eddig, déltől szokott felfordulni az életünk :)
Köszönöm a választ :)
kedves Utolsó!
A babám 3050 grammal született, 2800 grammal hoztam haza és 1 hét alatt felhízott 3180 grammra. Aztán jött egy 5 napos tejláz, nem tudtam 100%-osan figyelni a babámra, mert tiszta láz voltam. Ekkor szegénykém visszafogyott 3100 grammra. Itt kaptuk meg a tápszer receptet. Annyira imádok szoptatni, hogy még egy szoptanítot is beszereztem, hogy még véletlenül se kelljen cumisüveget használni. Állandóan mértem,egy nap 100szor :) Egy hét alatt hízott 3100-ról 3250-re, nagyon kevés tápszer pótlással, csak este adtunk neki 2-3szor 50-90ml-t. Már 4 napja nem mérem, ráadásul elutaztunk és a párom kivágta az autóból a mérleget :) most 1 hétig nincs mérés...még lehetőségem sincs rá :) Azóta relax van, figyelem a kislányom, etetem ciciből :) és a lelkem mélyén reménykedek, hogy minden ok :)
A reggeli vizes tejből tényleg sokat eszik, aztán délután már teljesen más a tejem, most már erre is jobban figyelek.
Még egy gondunk van, hogy nagyon nincs kaki? :(
Olvastam anyatejes babáknak ritkán van.
Lázmérőzés 2-szer volt, akkor volt kaki, híg volt.
Adok neki levolac szirupot csüt. óta, akkor 2szer kakilt tőle, azóta nincs kaki szirup mellett :(
Tanács?
Tapasztalat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!