A kislányom idén lesz 4éves és még mindig szopizik, most már nagyon jó lenne abbahagyni, de amikor próbálom megmagyarázni neki, hogy fáj, vagy nem akarom oda engedni úgy ordit, mint akit nyúznak. Valami ötlet?
Érezz vele együtt, és ezt nyugodtan mondd is el neki, vigasztald minden lehetséges módon, de ha egyszer azt mondtad, hogy neked fáj, ha ő szopik, akkor ne engedd újból.
Most már ő is tudja, hogy ez neked fáj. A végén még hibáztatni kezdi majd magát, amiért nem képes lemondani róla.
Kedves, én nem a 7es válaszoló vagyok, de igen, EZÉRT bizony rossz anya vagy. Nem a szoptatás miatt, hanem mert beadod a derekad.
Így addig szopik majd a lányod, amíg látja, hogy (bocs, szebben nem megy) segget csinálsz a szádból.
Keress rá a netem a 8 éves szopizó kislányra, hidd el nem minden gyerek szokik le magától a ciciről.
Ha azt mondod neki, nincs cici, akkor nincs.
7es vagyok
nem mondtam, hogy rossz anya vagy, nem olvashattál ilyet sehol!
azt írtam, hogy ez a Te hibád, hiszen Te engeded meg évek óta, hogy szopjon, Te nem veszed el tőle, pedig tudod, hogy jobb lenne mindenkinek és hogy ez már nagyon nem jó dolog. az ilyen hosszan tartó szoptatás csak bajt szül, keress rá itt is a kérdések között. ez tényleg ugyanolyan, mint amit egy korábbi írt, hogy pl. ha naponta 3szor csokiért üvölt, akkor adsz neki?
egy kedves válaszoló engem leszólva írja, hogy okos, intelligens stb. gyerekek lesznek, akiket sokáig szoptatnak. na ezen pedig ne haragudjon a válaszoló, nagyon jót nevettem:))))maradjunk ennyiben.
tényleg van olyan ember, aki szerint az normális, sőt szép látvány, amikor egy 2-3-4 éves gyerek rángatja az anyukája blúzát, simogtaja a mellét, bekapja a mellet, beszél hozzá stb. sőt, ha elesik, szomorú, fáradt, megbántották, hisztis szb., akkor rohan bekapni az anyja mellbimbóját, mert azzal vígasztalódik?!!!ezt senki nem gondolhatja komolyan, csak azok az anyák nyugtatgatják magukat ezzel, akik gyengék, vagy nem akarják leszoktatni a "szopiról" a gyereküket(NEM mondom, hogy Te, kedves kérdező ilyen vagy)
Végül pedig: ne haragudj, de nem írtam hülyeségeket, ahogy ezzel Te vádolsz. megírtam, hogy mit csinálj szerintem, tanácsot adtam, Neked ez viszont nem tetszik, ezért titulálod hülyeségnek. kikérem magamnak. én(és még 2 válaszoló) őszíntén írtunk neked, nem köntörfalazva, és Neked ez a problémád.
a legmélyebb tisztelettel továbbra is tartom a véleményemet erről a dologról.
Komolyan mondom, hogy többedik nekifutásra sem értem, miért szül ekkora indulatokat a hosszan tartó szoptatás!
Annyian annyiféleképpen neveljük, szeretjük, terelgetjük a gyermekeinket, miért pont ebben kell a hibát, a kivetnivalót keresni?
4 évig szoptattam. Én sem hittem azt, hogy a gyerekem ezzel fog jóllakni, de azt sem gondoltam, sőt így utólag sem gondolom, hogy káros lett volna. Miért lett volna az? Számunkra ez így jó volt, és addig csináltuk, amíg mindkettőnknek jó érzés volt. Amikor pedig számomra sok lett, leszoktattam róla. De nem úgy, hogy kitéptem a szájából, és tiltólistára raktam! Ti talán elveszitek a gyerek alvósállatát, mondjuk, mert ronda, vagy már akárhogy mosod, foltos és gusztustalanul néz ki? Vagy egyik pillanatról a másikra eltüntetitek a cumiját, mert már nagy hozzá? Okoztok neki ekkora törést? Nyilván nem tesztek ilyet. Ilyenkor is van valami bevezetés, valami kis mese, vagy fokozatosság, kinél mi válik be. A cici sem más.
Én sem hiszem, hogy szép látvány a nyílt színen ciciért üvöltő 3-4 éves. De a nyílt színen nasiért, egyebekért üvöltő sem az. Viszont szerintem szép látvány az anyjától fondorlatosan cicit kérő, anyjához bújó nagyobbacska gyerek is. A hiszti a mellért nem szoptatási, hanem nevelési kérdés. Ha ésszel csinálod, nem botránkoztatsz meg úton-útfélen senkit a hisztiző gyerekeddel.
Megírná nekem valaki, hogy miért is káros a hosszú szoptatás? Azért érdekel, mert én már visszanézek erre az időszakra. Akkoriban még nem dobáltak kővel, és most sem látom, hogy kárára lett volna a leányzónak. 13 éves, közvetlen kamaszlány. Nem okosabb, szebb, mint nem szopó társai, de nem is kevesebb attól, hogy sokáig tápláltam így Őt. Nyitott a hasonló témákra, és ha szóba kerül a múlt, egyáltalán nem érzi cikinek, örömmel hallgatja a róla szóló történeteket.
Nekem 7-essel személy szerint két problémám is volt. Az első mondata a sok kérdőjellel - sütött belőle az elítélő döbbenet.
A másik a mód, vedd el, és kész! Ha üvölt, üvölt, nem baj, te rontottad el a dolgot. Hát kedves 7-es! Nem rontott el az anyuka semmit, csak most jött el az a pillanat, amikor úgy érzi, neki ez már teher. Megoldást keres a kérdésében, mert nem akarja bántani a gyermekét, nem akarja fölöslegesen nehézzé tenni számára az átállást. És valószínűleg marhára nem arra kíváncsi, kit mennyire taszít egy nagyobb szopó gyereknek még a gondolata is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!