4 napos a babám, de még mindig nem indult meg a tej. Van még remény? Valakinek ötlet, praktika?
Ne add fel!
Ha a babát minél többször mellre teszed, annál jobb, a kettő között is próbálj meg fejni, kézzel. Amúgy sem árt elsajátítani a technikáját.
Ami nekem segített az a zabos keksz volt, a győri édes gyártja.
A büfében vettem, mert éhes voltam, este ettem párat, és reggelre kétszeresére duzzadtak a melleim! Így jöttem rá, és ezt a kekszet ettem naponta többször.
Igaz, nekem már akkor volt pár csepp tejem, de nagyon nehezen indult a szoptatás, mert császározás után csak a negyedik napon vehettük ki az inkubátorból, akkor tehettem mellre.
De 15 hónapos koráig szopott, akkor is csak azért hagytuk abba, mert gyógyszert kellett szednem.
Ne add fel, élvezzétek az összebújást, a bőrkontaktust, nem baj, ha csak alszik rajta, és cumizik.
Ha nem indul be, hát nem indul be. Nagyon jó tápszereket lehet kapni, és az a lényeg, hogy mindketten egészséges vagytok!
Gratulálok a kicsihez, és tudom, hogy könnyű mondani, de próbálj meg keveset idegeskedni, és sokat aludni!
Én egy keddi napon szültem és csak szombaton lett tejem...gondolhatod :-) de végül lett!!!
Ahogy előttem is írták, sokat igyál. Érdemes valamilyen tejelválasztást serkentő teát is inni (laktoherb, ilyesmi), esetleg szedhetsz valamilyen homeos bogyót, more milk kapszulát.
Sok sikert!
Rendesen bekapja a cicidet? Az egész bimbóudvar a szájában kell hogy legyen. Nekem a kórházban mutatták meg, gyakorlatilag ráhúzták a gyerek fejét a cicimre. :)
Nekem a 3. napon indult be a tejem, azt biztos észre fogod venni, ha beindul, 2 sárgadinnye került be a melltartómba, és éjjel arra keltem, hogy úszok a tejben.
Legyen egész nap a melleden a gyerek, az indítja be legjobban a tejtermelést. Ez 6 hetes korra fog majd beállni a megfelelő arányba, addig nem nagyon jó tápszerrel bezavarni a menetébe, mert "jajj szegény gyerek biztos éhes".
Be fog az indulni!
Ajánlom a Kismama - Szoptatás c. könyvét, nekem sokat segített.
Szopizza rendesen, bakapja teljesen a cicimet. Sőt néha úgy szívja hogy már fáj is:-))
Egy kicsi kis "fehérséget" láttam a bimbóvédő sapka csúcsán (belül) remélem hogy az már a tejcsim volt. Ennek ellenére a védőnő azt mondta, hogy kell neki napi 5-6X tápszer is. (egy 3-4cl mennyiség)
Jaj ne, védőt ne! Lehet, hogy azért nem sikerül (ha tényleg nem sikerül)!
Nem tudom, ki javasolta, de nagyon rossz ötlet volt rögtön úgy kezdeni!!!
Amikor szopik a babád, hallod-látod, hogy időnként nyel is? Ilyenkor általában bizsergést is szoktunk érezni (tejleadás), de ez nem törvényszerű.
A tápszert és a védőt viszont jobb lenne hanyagolni, mert megeshet, hogy még azelőtt lesz cumizavaros a babád, hogy egyáltalán belövellne a tejed... Vagy legalábbis a tejed beindulásának biztosan nem teszel vele jót.
Most minél többet kellene szoptatni, ahányszor csak nyekken a baba, mert ettől fog megindulni, nem mástól!
Itt találsz segítséget, mindenképp nézd meg őket!
Pfff.. jó értelmes lehet a védőnőd, hogy egy 4 napos babának tápszert javasol...
Ha jól van a szájában a cicid, akkor nem kellene egyáltalán fájnia.
Miért használsz bimbóvédőt? Anélkül sokkal ügyesebbek a babák.
Bocs,de tényleg nem tudja tartósan bekapni a bimbómat a baba csak a bimbóvédővel. De úgy cumizik is veszettül:-)
Fejegetem magam rendületlenül,kb 1 órája 1-2 sárgásfehér csepp kicsordogált..Szerintem lassacskán megindul az. Sajna a babának meg ennie kell valamit, mert már 4 napos és gyakorlatilag nem evett volna semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!