Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 napos a babám, de még...

4 napos a babám, de még mindig nem indult meg a tej. Van még remény? Valakinek ötlet, praktika?

Figyelt kérdés
A baba ügyesen szopizik,szívogatja,de nem tudom,hogy jön e egyáltalán valami a ciciből. (max 1-2 csepp,de nem látom) Szeretném,hogy legyen tejem,mert tudom, nagyon fontos lenne.
2011. márc. 9. 17:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nehogy adj neki bármi mást!!!

Teljesen normális, hogy 5 nap után indul be a tej, a gyerek erre van "méretezve"!

Nem fog éhen halni, ne aggódj!!!

Ez a mai túlzás, hogy annyira rápörögnek a szoptatásra, hogyy esküszöm, a fele azért nem tud szoptatni, mert rágörcsöl a témára, te NE TEDD!!!

Semmi gond nem lesz, a vődőnőd meg...

Nekem 5 napnál előbb EGYSZER SE volt tejem, de 9, 13, 13 hónapig szoptattam a 3 gyereket.

2011. márc. 9. 22:20
 12/21 anonim ***** válasza:
Nekem is csak 1 hét után lett tejem, de nem halt éhen. Ha akkor sincs és éhesen sír, azt látod, na, akkor kell elgondolkozni a tápszeren. Ismerek többet ,aki az elején adott tápszert és másfél hónap után teljesen anytejes lett a baba. Én meg nem adtam és 2 hónapos korára lett tápszeres. Szóval egyik sem a világ vége. More Milk sokat segít, próbáld meg. Elég húzós az ára, de megéri!!
2011. márc. 9. 22:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Az előtej, amit láttál egy két csepp sárgás, az sokkal zsírosabb laktatóbb a babának, szóval nem fog éhen halni, nemsokára beindul az igazi tejcsi, tényleg ne adj neki mást szerintem sem.
2011. márc. 10. 07:12
 14/21 anonim ***** válasza:
Esetleg minden etetést ugy kezdj hogy szopizzon a baba, min 20 percet, de ne hagyd rajta 40 percnél tovább ha nem jön tej, aztán ha még mindig nincs semmi a tápszert kis pohárból itasd vele. Akkor nem fog leszokni a szopizásról.
2011. márc. 10. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem is az 5-6. nap közötti éjjel indult be a tejem. Sajnos az elején nem volt elég, így én is tápszerrel pótoltam, sőt én addig is adtam neki (a kórházban a 3. napon a csecsemősök adtak először), hiszen éhes volt, ráadásul sárgult is. 2,5 hetes koráig kellett kicsit hozzátáplálni (igaz, a végére már az éjjel lefejt tejet adtam nappal kiegészítésként), azóta csak szopizik. Szóval ne aggódj, ha éhes, adj tápszert, de evés előtt tedd mellre minden alkalommal!
2011. márc. 10. 13:02
 16/21 anonim ***** válasza:
2.vok.Mi 10 napig voltunk benn,annyira besárgult,tejem rengeteg volt-nem szopott-fogyott-tápszert a csecsemősök se tudták beleönteni-3 óránként próbáltam cicire rakni és a 8.nap elkezdett picit cicizni-a pici alatt 4-5 szipolyozást érts!!!Addig alig vmi,hazajöttünk és 20 nap altt több,mint egy kilót hízott.Ha jön a cicidből az a sárgás az szupi,az nagyon laktató neki,ha abból pár csepit kiszopizik az már vmi!Sűrűn tedd cicire és meglásd beindul!!!!!!!!!
2011. márc. 10. 16:10
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A gyermekorvos és a csecsemősök is azt javasolták (sőt felírták!) hogy egy újszülött tápszerrel kezdjük el a táplálást. Napi 6-7 X 50ml mennyiségben. Természetesen előtte mindig cicire teszem 10-10 percig, jövöget is minimális tejcsi, de még mindig nulla (1-2csepp). Szóval nem éhezik a baba,és még a cicik is stimulálva vannak.

Ma kaptam Motherlove-More Milk Plus tejtermelés serkentőt, kíváncsi vagyok, hogy esetleg ennek szedésével megindul a tejtermelésem végre.

2011. márc. 10. 22:11
 18/21 xStefix ***** válasza:

Hát, én inkább szakemberre hallgatnék...

De drukkolok nektek nyilván!

2011. márc. 11. 15:07
 19/21 anonim ***** válasza:
Sajátos, amikor a szoptatási tanácsadók az gyermekorvosokat és védőnőket nem tartják szakembernek...
2011. márc. 16. 13:03
 20/21 xStefix ***** válasza:

Nem és azért nem, mert nekik nem ez a profiljuk, nem ez a fő területük.

A védőnő többek között a terhességhez és az általános babagondozáshoz ért, a gyerekorvos pedig a betegségek diagnosztizálásához és a gyógyszerekhez. Mindkettőjüknek kell(ENE!) rendelkeznie megfelelő alapszintű szoptatási ismeretekkel, de ez a gyakorlatban 10-ből 8 esetben nincs így. Ezt a tanácsadók és pl. én is így látom.

Addig, amíg sem kint a praxisban, sem még bent az iskolapadban nem szerzik meg a minimális tudásanyagot, (ami már kapásból a felére csökkentené ennek a fórumnak a forgalmát), addig nem is fogjuk őket kompetensnek tekinteni benne.

Ugyanígy, egy szopis tanácsadónak sem hatásköre pl. orvosságot felírni vagy megműteni bárkit. Suszter maradjon a kaptafánál.

Csak számomra az az érdekes, hogy ha valakinek szoptatási nehézségei vannak, miért nem a megfelelő emberhez fordul segítségért.

2011. márc. 16. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!