4 napos a babám, de még mindig nem indult meg a tej. Van még remény? Valakinek ötlet, praktika?
Nehogy adj neki bármi mást!!!
Teljesen normális, hogy 5 nap után indul be a tej, a gyerek erre van "méretezve"!
Nem fog éhen halni, ne aggódj!!!
Ez a mai túlzás, hogy annyira rápörögnek a szoptatásra, hogyy esküszöm, a fele azért nem tud szoptatni, mert rágörcsöl a témára, te NE TEDD!!!
Semmi gond nem lesz, a vődőnőd meg...
Nekem 5 napnál előbb EGYSZER SE volt tejem, de 9, 13, 13 hónapig szoptattam a 3 gyereket.
Köszönöm a válaszokat. A gyermekorvos és a csecsemősök is azt javasolták (sőt felírták!) hogy egy újszülött tápszerrel kezdjük el a táplálást. Napi 6-7 X 50ml mennyiségben. Természetesen előtte mindig cicire teszem 10-10 percig, jövöget is minimális tejcsi, de még mindig nulla (1-2csepp). Szóval nem éhezik a baba,és még a cicik is stimulálva vannak.
Ma kaptam Motherlove-More Milk Plus tejtermelés serkentőt, kíváncsi vagyok, hogy esetleg ennek szedésével megindul a tejtermelésem végre.
Hát, én inkább szakemberre hallgatnék...
De drukkolok nektek nyilván!
Nem és azért nem, mert nekik nem ez a profiljuk, nem ez a fő területük.
A védőnő többek között a terhességhez és az általános babagondozáshoz ért, a gyerekorvos pedig a betegségek diagnosztizálásához és a gyógyszerekhez. Mindkettőjüknek kell(ENE!) rendelkeznie megfelelő alapszintű szoptatási ismeretekkel, de ez a gyakorlatban 10-ből 8 esetben nincs így. Ezt a tanácsadók és pl. én is így látom.
Addig, amíg sem kint a praxisban, sem még bent az iskolapadban nem szerzik meg a minimális tudásanyagot, (ami már kapásból a felére csökkentené ennek a fórumnak a forgalmát), addig nem is fogjuk őket kompetensnek tekinteni benne.
Ugyanígy, egy szopis tanácsadónak sem hatásköre pl. orvosságot felírni vagy megműteni bárkit. Suszter maradjon a kaptafánál.
Csak számomra az az érdekes, hogy ha valakinek szoptatási nehézségei vannak, miért nem a megfelelő emberhez fordul segítségért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!