7 hetes kisfiam háton szeret aludni és a fejét mindíg jobb oldalra fordítja. Már kezd neki laposodni egy kicsit. Van valami jó ötlet vagy praktika ez ellen?
Azt szokták mondani, h vmi pirosat kell a másik oldalra tenni.
Amúgy egy idő után ő maga fogja elfordítani a fejét, tehát ezen ne aggódj!
Az én lányom is így volt, most már érdekesebb neki a világ, így saját maga elfordítja a fejét. A deformáció is megszűnt.
Szia!
Az én kisfiamnál is úgy tűnt, elaludta a buksiját 8 hetes korára. Ő is háton alszik, és csak az egyik oldalra (jobbra) volt hajlandó fordítani a fejét, miközben aludt. A csípőszűréskor az ortopéd orvosnéni fel is hívta erre a figyelmünket. Emellett megállapította hogy renyhén tartja a kicsi a fejét. Minél több hason fekvést (nem alvást!) javasolt, illetve tornát. A kisfiam azonban hason fekve is csak egyik oldalra volt hajlandó fordítani a fejét, a buksiját pedig szinte egyáltalán nem volt hajlandó emelgetni. Ha megpróbáltam óvatosan átfordítani a fejecskéjét, sírva fakadt. Ahogy figyelgettem, háton fekve gyakran csak az egyik lábával rugdosott, illetve ha mindkettővel, néha úgy tűnt, nem egyenesen, hanem jobbra rúg.
A gyerekorvosunk a fentieket látva, Dévény féle gyógytornára küldött minket. Itt a gyógytornász megállapította, hogy a babócám jobb oldalán az izmok kötöttek, feszültek, a csípője (amit az ortopéd orvos rendben talált) nem derékszögben metszi a gerince vonalát. (Egyébként pozitívan nyilatkozott az ortopédusról, hogy az odafigyelt a teljes babára, s a vizsgálata nem csak a csípőre terjedt ki.)Átvizsgálta tetőtől talpig a kicsit, s olyanokra hívta fel a figyelmünket, amit mi észre sem vettünk. Pl.: a feneke vonala nem egyenes, a vonal vége jobbra hajlik, a jobb karját nyújtva nem tudja olyan magasan a feje mellé emelni, mint a balt, illetve a jobb lábát nem tudja a hasába annyira felhúzni, mint a jobbat. Ha jól megnézem, olyan mintha a fiam kiflibe feküdne (szerencsére csak nagyon enyhe kifli, ezért sem tűnt fel eddig).
Ne érts félre, nem azt akarom mondani, hogy a babádnak hasonló izomtónussal kapcsolatos problémája van, mint az én kisfiamnak, csak azokra a jellegzetes (?) tünetekre szerettem volna felhívni a figyelmedet, amikkel mi találkoztunk. Figyeld a babád, s kiderül, csak túlagggódtad, vagy ténylegesen probléma van. Ha szeretnél szakemberrel konzultálni és tényleg megnyugodni, esetleg vidd el te is egy dévényeshez a babádat. Ha rákeresel a neten, vagy akár itt is, rengeteget olvashatsz róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!