Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hetes kisfiam háton szeret...

7 hetes kisfiam háton szeret aludni és a fejét mindíg jobb oldalra fordítja. Már kezd neki laposodni egy kicsit. Van valami jó ötlet vagy praktika ez ellen?

Figyelt kérdés
Hiába fordítom kis fejét balra, vagy teszek pelust a jobb oldalra támasztékként, akkor is visszafordítja.Már a játékokat is bal oldalra pakoltam, a kiságyban is megpróbáltam mind a két oldalt, semmi.
2009. márc. 2. 11:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom hason alvós és ő is mindig a jobb oldalra fordította a kis fejét. Majdnem 3 hétig forgattam neki, ő vissza, pedig én is mindenféle praktikát bevetettem, aztán egyszer csak átfordította a bal oldalra, most pedig már forgatja egyik oldalról a másikra. Türelem, a kisfiad is át fogja fordítani, de ehhez idő kell. Én is nagyon aggódtam akkor, attól féltem, hogy el fogja feküdni, de az idő megoldotta.
2009. márc. 2. 11:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt szokták mondani, h vmi pirosat kell a másik oldalra tenni.

Amúgy egy idő után ő maga fogja elfordítani a fejét, tehát ezen ne aggódj!

Az én lányom is így volt, most már érdekesebb neki a világ, így saját maga elfordítja a fejét. A deformáció is megszűnt.

2009. márc. 2. 11:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is 7 hetes és ő is pont ugyanigy alszik és ha fent van akkor egy oldalon tartja a fejét (ő a bal oldalát szereti)."nagyon ritkán alszik hason de akkor sikerül ugy elaludni hogy a másik oldal van a feje.Én tettem neki az ellenkező oldalra zenélő játékot amit egy darabig figyelget aztán puff már vissza is forditotta a fejét :D
2009. márc. 2. 12:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom lassan 4 hónapos lesz,és ugyan ez a gondunk.A baj az,hogy ő már elég rendesen elfeküdte a fejét.Én is próbálkoztam már mindennel,de minden praktikám kudarca fulladt.
2009. márc. 2. 12:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiamnál is úgy tűnt, elaludta a buksiját 8 hetes korára. Ő is háton alszik, és csak az egyik oldalra (jobbra) volt hajlandó fordítani a fejét, miközben aludt. A csípőszűréskor az ortopéd orvosnéni fel is hívta erre a figyelmünket. Emellett megállapította hogy renyhén tartja a kicsi a fejét. Minél több hason fekvést (nem alvást!) javasolt, illetve tornát. A kisfiam azonban hason fekve is csak egyik oldalra volt hajlandó fordítani a fejét, a buksiját pedig szinte egyáltalán nem volt hajlandó emelgetni. Ha megpróbáltam óvatosan átfordítani a fejecskéjét, sírva fakadt. Ahogy figyelgettem, háton fekve gyakran csak az egyik lábával rugdosott, illetve ha mindkettővel, néha úgy tűnt, nem egyenesen, hanem jobbra rúg.

A gyerekorvosunk a fentieket látva, Dévény féle gyógytornára küldött minket. Itt a gyógytornász megállapította, hogy a babócám jobb oldalán az izmok kötöttek, feszültek, a csípője (amit az ortopéd orvos rendben talált) nem derékszögben metszi a gerince vonalát. (Egyébként pozitívan nyilatkozott az ortopédusról, hogy az odafigyelt a teljes babára, s a vizsgálata nem csak a csípőre terjedt ki.)Átvizsgálta tetőtől talpig a kicsit, s olyanokra hívta fel a figyelmünket, amit mi észre sem vettünk. Pl.: a feneke vonala nem egyenes, a vonal vége jobbra hajlik, a jobb karját nyújtva nem tudja olyan magasan a feje mellé emelni, mint a balt, illetve a jobb lábát nem tudja a hasába annyira felhúzni, mint a jobbat. Ha jól megnézem, olyan mintha a fiam kiflibe feküdne (szerencsére csak nagyon enyhe kifli, ezért sem tűnt fel eddig).

Ne érts félre, nem azt akarom mondani, hogy a babádnak hasonló izomtónussal kapcsolatos problémája van, mint az én kisfiamnak, csak azokra a jellegzetes (?) tünetekre szerettem volna felhívni a figyelmedet, amikkel mi találkoztunk. Figyeld a babád, s kiderül, csak túlagggódtad, vagy ténylegesen probléma van. Ha szeretnél szakemberrel konzultálni és tényleg megnyugodni, esetleg vidd el te is egy dévényeshez a babádat. Ha rákeresel a neten, vagy akár itt is, rengeteget olvashatsz róluk.

2009. márc. 2. 13:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az utolsó hozzászólóhoz. Ugyanígy voltunk. Csak egy oldalon feküdt, egy oldalra nézett, ortopéd orvos is jelezte, hogy kicsit "feszes" az egész tartás, és a gyerekorvos is nagyon figyelte. 10 hetesen megkérdezte, mit szólok hozzá, ha megnézetjük egy szakemberrel, biztos ami biztos. Mondtam, inkább elviszem, mint később derüljön ki, hogy gond van. Elmentünk, egy Dévényes gyógytornászhoz, aki mondta, hogy letapadt a nyakánál egy izom, ez magától nem mozdul ki, és emiatt a teljes testtartása egy C alakot ír le. Később egyensúlyproblémák léphetnek fel, illetve nem biztos, hogy ugyanúgy használná a két felét, ha nincs kezelve. Elmagyarázta, hogy ez egy torna, féligmeddig masszírozásféle, amivel kimozdítják a letapadt részeket. Néhány kezelés kicsit kényelmetlen, akár fájó is lehet neki ezeken a pontokon, de később már szeretik a gyerekek. Eljárunk, rengeteget segít. 5 alkalom után tökéletes lett a fejforgatása és tartása, megtanult hason megmaradni, most már gyakorolják a forgást, kúszást. Ez nem betegség, egy állapot, ami teljesen elmúlik. Szerintem kérdezz rá a gyerekorvosnál, hogy mia véleménye. Ha beutalót ad, akkor ingyenes a Dévény!
2009. márc. 2. 18:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Mi jelenleg külföldön élünk és haza leghamarabb csak nyáron tudunk menni, mert akkor lesz meg a kicsi útlevele. Nem tudom, hogy itt van-e ilyen gyógytornász, utána fogok érdeklődni.
2009. márc. 3. 17:31
 8/8 anonim válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet,mint az utolsó hozzászólónál. Gyerekorvos nem is vette észre,nekem tűnt fel:(,kiderült ferde fejtartása van. 3hónaposan csak az egyik kezét "használta" elvittük Dévény tornára,azóta minden rendben. Feszes volt az egyik oldali nyakizomzat. És tényleg nappal minél többet legyen hason. Nekünk is egyik oldalán ellaposodott a fejecskéje:( reménykedem még helyre jön. Nekünk a gyógytornász ajánlott koraszülött párnát,ha háton van,ezt teszem a feje alá.
2011. dec. 26. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!