Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A kislányom idén lesz 4éves...

A kislányom idén lesz 4éves és még mindig szopizik, most már nagyon jó lenne abbahagyni, de amikor próbálom megmagyarázni neki, hogy fáj, vagy nem akarom oda engedni úgy ordit, mint akit nyúznak. Valami ötlet?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 23. 08:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog ordítás nélkül menni, szóval erősnek kell lenned. A lényeg a fokozatosság, ne egyszerre akard leszoktatni, hanem minden nap egyre kevesebb alkalom. Ha ordít, próbáld valami mással elterelni a figyelmét. Nehéz dió lesz, szóval erőt elővenni!!!
2012. ápr. 23. 09:05
 2/24 anonim ***** válasza:
51%

Hát most erre mit írjunk?

Hogy várj varázslatot?

Te is tudod mit kell tenned.

Kérdezem én mit teszel ha a gyerek evés helyett csokit akar enni? Azt is hagyod neki mert ordít ha nem adsz neki?

Kb 2 napig fog ordítani, de most lehet mondani hogy te engedted eddig szopni, ha normál idöben leválasztottad volna akkor lehet neki is könnyebb lenne most lelkileg.

2012. ápr. 23. 09:07
 3/24 anonim ***** válasza:
48%
Talán kend be a melled fokhagymával, talán sose kéri utána.
2012. ápr. 23. 09:10
 4/24 A kérdező kommentje:
Se csodát, se varázslatot nem várok, tanácsot vagy ötletet kérek, aki járt már esetleg hasonló helyzetben, ha ezzel nem tudsz szolgálni akkor kérlek ne kommentelj. Köszi!
2012. ápr. 23. 09:10
 5/24 Sókristály ***** válasza:
89%

Én is 4 éves korában szoktattam le a lányomat.

A születésnapja előtt megbeszéltem vele, hogy szeretnék neki nagylányos bulit tartani, de az csak igazi nagylányoknak jár, és aki szopizik, az bizony még kicsike.

Abban a két hétben sokat beszélgettünk erről, és nagyon készült a bulijára.

A buli estéjén simán elaludt cici nélkül. De másnap este azt mondta: "Most már vége a bulinak, szopizhatok?" Mondtam neki, hogy most már nem, mert ezzel a bulival igazi belevaló, ügyes nagylány lett. Hízott a mája a dicsérettől, így átvészeltük az estét. Talán még 1-2 alkalommal említette meg, aztán soha többet.

2012. ápr. 23. 09:27
 6/24 anonim ***** válasza:
84%
Én 2 éves korában szoktattam le, de az is kőkemény menet volt, mert nagyon cicis volt a fiam, csak azzal aludt el, viszont kezdődött a bölcsi... :S Vele is már lehetett annyit beszélni, hogy anyának fáj a cicije, ő pedig már nagyfiú. Volt amikor megsimogatta, megpuszilta és csak úgy odabújt hozzám elaludt, de bizony volt főleg az elején, hogy ordított mint a sakál. Délben mentünk babakocsizni vagy ölben sétálgattam vele a lakótelep körül, hogy elaludjon. Persze nálatok már a babakocsi, ölben ringatás nem a legmegfelelőbb. De talán tudnál vele beszélni, egy idő után hidd el, megérti. Vagy pl. volt, hogy elkezdett cicizni, én meg nagyon fájdalmasan mondtam neki, hogy "jajj, jajj, de nagyon fáj...". Furán hangzik, de aztán csak leszokott. Kb. 2-3 hónap volt mire teljesen elhagyta a cicit. A déli elalvóssal kezdtük a bölcsi miatt, az volt a legnehezebb. Aztán az esti, utána az éjszakai. Esetleg próbáld meg valamivel helyettesíteni. Pl. én még 1,5 évesen a szívószálas tejjel, kakaóval váltottam ki a fiamnál a délutáni "hazaérkezős cicit". Mikor játsziról hazamentünk, ahogy beléptünk a lakásba, már jött és húzta a pólóm, én meg aztán mielőtt odajött volna, kezébe adtam a szívószálast. Egy idő után már nem kért cicit. Talán a kislányodnak is jó lenne, hogy odabújik az öledbe és úgy ihatja meg a kakóját, tejét, gyümölcslevet, amit szeret. Szerintem mondogasd neki sokat, hogy milyen nagylány már és neked fáj, de mindig szeretettel beszélj neki erről, ne úgy, mintha "bűnt" követne el, vagy "nem szabad már cicizni", mert szerintem akkor a legtöbb gyerek annál inkább szeretné.
2012. ápr. 23. 09:40
 7/24 anonim ***** válasza:
31%

???? nem mondok semmit.

mégis, szerinted hogy tudod leszoktatni?! megmondod, hogy nem és kész. sírni fog, hisztizni. és akkor mi van? azért hisztizik, hogy engedj neki, nem azért, mert "éhes" és éhen fog halni, ha nem "szoptatod" meg....ne haragudj, de ez teljes mértékben a Te hibád, te engedted idáig is, gondolom, kényelmes volt, stb.

két napig sírni fog, ennyi.

2012. ápr. 23. 09:42
 8/24 Sókristály ***** válasza:
42%

Kedves 7-es!

Te tényleg hasznosnak érzed a tanácsodat, vagy jól megmondani jöttél?

Bocs az offért, kérdező.

2012. ápr. 23. 09:43
 9/24 anonim ***** válasza:
54%

A 7-es kommentelőnek üzenem, hogy a kérdező semmit nem hibázott, sőt. Hosszú ideig szoptatni se nem káros, se nem rossz, sőt. Egészséges, okos, erősen kötődő, érzelmileg kiegyensúlyozott gyermekek lesznek a sokáig szoptatott gyermekek. Az édesanya nem azért szoptat 4 éves korig, mert azt gondolná, hogy ettől jóllakik a gyermeke, hanem azért, mert fontosnak tartja a testi kontaktust, a bújás lehetőségét a gyermekének. S mivel figyeli a gyermek jelzéseit, és tiszteli azokat, látja, hogy a gyermekének még nagyon fontos a cici, nagyon erősen ragaszkodik hozzá, így nem veszi el tőle.

Az édesanyát nincs miért bántani, mert nagyon jó anyuka, és nagyon jó döntést hozott, amikor a szoptatás mellett döntött.

2012. ápr. 23. 10:33
 10/24 anonim ***** válasza:
68%

Nem adnám neki oda a cicit,és kibírnám az elkövetkező pár nehéz napot.Lehet van akinek bejön a fokozatosság,az ismeret

tségi körömben viszont senkinél nem vezetett eredményre,bár az is igaz,hogy ott 2-3 éves gyerekekről volt szó,és még mindegyik szopik,hiába terhes már az anyukának :(

2012. ápr. 23. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!