Miért van ekkora ellenségeskedés a szoptató és a tápszerező anyukák között?
36 hetes vagyok. Eddig úgy gondoltam, hogy fogok szoptatni, de ha nem megy/nem lesz elég tejem akkor fog tápszert kapni a babám. Erre van kitalálva.
De nagyon sok helyen olvasom, hogy aki szoptat az jobb anya, neki többet kap a gyereke, sokkal szorosabb lesz a kötelék. És aki szoptat, az lenézi azt aki nem szoptat, mert önző és "olyan nincs, hogy nincs elég tej".
Egyre jobban ráparázok erre :-(
A 25-ösnek: ha ezek pl. nem beszólások, akkor mik?
"NEM MINDENKI TUD SZOPTATNI. És elárulok valamit: a szoptass érettségéig klub szószólói miatt apad el a legtöbb édesanya teje, mert annyira ideges lesz a hülye szoptassszoptass merthanemszaranya vagy szlogenjük miatt, hogy pont emiatt kezd el szorongani és nyúl tápszerhez."
"És nem mindenki tud szoptatni. Aki nem a szopiszopiszopi szekta tagja, hanem egy átlagos édesanya, tudja."
"Az én kisfiam is ragaszkodó, éppen annyira, mint azok a gyerekek, akik két éves korban is anya pólóját ráncigálják a játszótéren, csak ők máshogy fejezik ki a szeretetüket.."
"Mondok valami állati érdekeset: NEM MINDEN NŐI SZERVEZET EGYFORMA. Wow, ez most gondolom új volt :)"
Most megkaphatom végre azt, amit én szerettem volna?
Érdekes, hogy így "elbeszélgettek" egymással anonim módon. Remélem, ti tudjátok, ki kinek válaszol, mert én már nem tudom követni. :)
Szóval, kedves Kérdező, látod te is, hogy pont erről írtunk neked korábban. "Mindenki szid mindenkit", mert nem képes senki se megérteni és elfogadni a másik álláspontját. És mindenki újra és újra a saját élményeit hozza fel; ami viszont mindig egyedi...
Persze, ha sok ilyen vagy olyan sztorit olvasol, neked is össze fog állni egy körülbelüli kép (ahogy már eddig is, hiszen ezért kérdezted azt, amit) - de látod, hogy csak kevesen tudnak erről a témáról higgadtan beszélni.
Ha még egy gondolat erejéig írhatok a szakmáról, mert félig már benne vagyok: nem a tápszer ellen vannak a szopisok sem - "csupán" a felesleges és helytelen használata ellen. De, sajnos utóbbira is elég sok példa van, ezt én is így tapasztaltam meg (magamon is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!