Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van ekkora ellenségesked...

Miért van ekkora ellenségeskedés a szoptató és a tápszerező anyukák között?

Figyelt kérdés

36 hetes vagyok. Eddig úgy gondoltam, hogy fogok szoptatni, de ha nem megy/nem lesz elég tejem akkor fog tápszert kapni a babám. Erre van kitalálva.

De nagyon sok helyen olvasom, hogy aki szoptat az jobb anya, neki többet kap a gyereke, sokkal szorosabb lesz a kötelék. És aki szoptat, az lenézi azt aki nem szoptat, mert önző és "olyan nincs, hogy nincs elég tej".

Egyre jobban ráparázok erre :-(

2012. ápr. 21. 16:26
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
72%

A 25-ösnek: ha ezek pl. nem beszólások, akkor mik?

"NEM MINDENKI TUD SZOPTATNI. És elárulok valamit: a szoptass érettségéig klub szószólói miatt apad el a legtöbb édesanya teje, mert annyira ideges lesz a hülye szoptassszoptass merthanemszaranya vagy szlogenjük miatt, hogy pont emiatt kezd el szorongani és nyúl tápszerhez."

"És nem mindenki tud szoptatni. Aki nem a szopiszopiszopi szekta tagja, hanem egy átlagos édesanya, tudja."

"Az én kisfiam is ragaszkodó, éppen annyira, mint azok a gyerekek, akik két éves korban is anya pólóját ráncigálják a játszótéren, csak ők máshogy fejezik ki a szeretetüket.."

"Mondok valami állati érdekeset: NEM MINDEN NŐI SZERVEZET EGYFORMA. Wow, ez most gondolom új volt :)"

Most megkaphatom végre azt, amit én szerettem volna?

2012. ápr. 23. 14:46
 42/44 xStefix ***** válasza:

Érdekes, hogy így "elbeszélgettek" egymással anonim módon. Remélem, ti tudjátok, ki kinek válaszol, mert én már nem tudom követni. :)

Szóval, kedves Kérdező, látod te is, hogy pont erről írtunk neked korábban. "Mindenki szid mindenkit", mert nem képes senki se megérteni és elfogadni a másik álláspontját. És mindenki újra és újra a saját élményeit hozza fel; ami viszont mindig egyedi...

Persze, ha sok ilyen vagy olyan sztorit olvasol, neked is össze fog állni egy körülbelüli kép (ahogy már eddig is, hiszen ezért kérdezted azt, amit) - de látod, hogy csak kevesen tudnak erről a témáról higgadtan beszélni.

Ha még egy gondolat erejéig írhatok a szakmáról, mert félig már benne vagyok: nem a tápszer ellen vannak a szopisok sem - "csupán" a felesleges és helytelen használata ellen. De, sajnos utóbbira is elég sok példa van, ezt én is így tapasztaltam meg (magamon is).

2012. ápr. 23. 17:54
 43/44 anonim ***** válasza:
Végre! :))
2012. ápr. 23. 17:57
 44/44 anonim ***** válasza:
És a kérdező már le is lépett...... jó kis gubancot okozott ez a kérdés is.... :D
2012. ápr. 23. 21:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!