Miért van ekkora ellenségeskedés a szoptató és a tápszerező anyukák között?
36 hetes vagyok. Eddig úgy gondoltam, hogy fogok szoptatni, de ha nem megy/nem lesz elég tejem akkor fog tápszert kapni a babám. Erre van kitalálva.
De nagyon sok helyen olvasom, hogy aki szoptat az jobb anya, neki többet kap a gyereke, sokkal szorosabb lesz a kötelék. És aki szoptat, az lenézi azt aki nem szoptat, mert önző és "olyan nincs, hogy nincs elég tej".
Egyre jobban ráparázok erre :-(
Ha valaki tápszerrel eteti a gyermekét azzal nincs semmi baj.
Viszont azt sokan elfelejtjük, hogy manapság a kórházban (bár egyre kevésbé, de sok helyen még mindig) sok esetben az első pár órában elveszik az anyukától a babát (én ezt sosem hagynám, ezért nem kórházban szültem...), és ha a baba nem kerül mellre egy órán belül, az utána az egész szoptatásra kihatással van! Nem az anyukák hibája, hanem az orvos"tudomány"-é.
Kedves Kérdező! Ha eljutsz odáig a sok válasz után, hogy ezt még olvasod, akkor fogadj meg egy tanácsot: ne foglalkozz senkivel, csak bízz önmagadban, lásd önmagadban az anyukát és a kisbabát születése után azonnal vedd a melledre! A helyes technikának pedig olvass utána! Nálunk a 4. generáció születik így, és mindenki 1 éves korig végig tudott szoptatni!
Boldog várandós napokat kívánok, és félre az ellenségeskedéssel!
21-es!
Igen aki simán szül annak lehetősége van utána azonnal cicire tenni a babát.DE mint én is akik császárral szültünk nincs rá lehetőségünk!Nekem megmutatták a műtőben és utána 1-2percre.13.45-kor lett meg a kislányom és este 8órakor hozták be először az őrzőbe.Egyszer még éjjel behozták mert nagyon sírt(de nem szokták 2x behozni)Ja,hogy ragaszkodnom kellett volna hozzá hogy azonnal cicire tehessem?Hogyan mikor úgy remegtem hogy a vérnyomásomat se tudták megmérni.És mint előbb már írtam hogy nem indult be a tejem,a kórházban éjjel óránként sírt a kislányom.Én is kértem neki a tápszert már a kórházban is.Pont azért hogy ne essen vissza a súlya és haza mehessünk.De mielőtt még valaki félre értené ez se kívánságműsor,csak úgy nem adnak tápszert.Először le kell mérni a babát utána meg kell szoptatni majd újra megmérni a súlyát.És ha nem emelkedett a súlya akkor adnak tápszert.És az én kislányomnak egyszer sem emelkedett.
Tehát kérdező ha nem indul be a tejed a kórházban nyugodtan kérjél neki tápszert.Nem leszel rosszabb anya ettől.
Huh, hát nemigen szeretnék bármit is hozzáfűzni ezekhez az épületes hozzászólásokhoz, csak egyetlenegy kérésem lenne: valaki linkeljen be már egy olyan kommentet, kérdést, témát ahol ténylegesen leírták, hogy valaki rossz anya azért, mert tápszerezi a gyerekét. (Nem önként, hanem azért, mert nem volt teje.) Mert sok tápszerező anya ezzel a sérelemmel jön, hogy neki ezt írták stb., de én ilyennel még soha nem találkoztam.
Kérdező, Neked könnyű és gyors szülést és kellemes babázást!
Azért nem bírom ki, hogy valamit ne írjak le pár előttem szólónak. Annyi, hogy szülés előtt én úgy tervezetem, hogy egy évig szoptatok, mert ugye a nagy gyerekek szoptatása olyan természetellenesnek tűnt. Aztán úgy alakult, hogy majdnem két év lett belőle. Egy éves kora után még nagyon igényelte a gyerekem a szoptatást és nekem se esett nehezemre. Végül magától hagyta abba, mert a második babámat vártam. (Ha nem esek újra teherbe, nem tudom mikor lett volna vége.)
Most azok a tápszerező anyukák, akik beszólogatnak a hosszan szoptatóknak, nem jutott eszetekbe soha hogyha máshogy alakul akkor most Ti szoptatjátok a hároméves gyereketeket?
miaju!
Melyik válaszban szólt be tápszerező anya a hosszan szoptatónak?Légyszi írd már le!
Általában fordítva szok lenni a szoptató anya akarja megmagyarázni annak aki nem tud szoptatni hogy olyan nincs hogy valakinek nincs teje.
Hát pl. ebben a kérdésben: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Vagy itt az, aki szerint a hosszan szoptató a "cicikével" szeretné magához láncolni a gyerekét. Meg olvastam olyat is (a kérdés most nincs meg, de talán így is elhiszitek), aki örül, hogy nem szoptat, mert így a gyerek mag
szóval saját magáért szereti őt, míg egy szoptató anyához csak a melle miatt ragaszkodik a babája, sőt, olyat is, aki szerint aki szoptat, utána veri a gyerekét!
Az elsőt egy évig szoptattam, a másodikat sem tervezem tovább, de engem bánt, ahogyan egyesek itt neki tudnak esni a hosszan szoptató anyukáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!