Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez a nagy ellenségeskedés...

Mi ez a nagy ellenségeskedés az állástalanokkal szemben?

Figyelt kérdés

Némelyik posztolót nem értem igazán,amikor a segélyezettekről,bérpótlón "élőkről" esik szó.Nem egy,nem két kérdésben olvastam iszonyúan rosszindulatú emberek,undorító hozzászólásait."Ne az én adómból fizessék őket "Ne az én adómból tartsák el őket" "Az én adómból támogatják,tartják el a sok munkakerülőt" "Inkább mennének dolgozni,mint a segélyre várnak" és a többi.

Na álljunk meg egy pillanatra!!

Ezek az állásnélküli segélyezett emberek java része,dolgozott.Adóztak,különböző járulékokat vont le a munkáltatójuk,illetve folyt be az állam kasszájába.Sok ezer ember,sok tízezer,százezer,forintot fizetett be.'Uram bocsánat, állás nélkül mertek maradni,holott hemzsegnek a munkahelyek nem? Sőt,aki akar bármikor eltud helyezkedni-legalábbis egy pár gyepes posztoló szerint így van,csak akarni kell...Ennyi az egész.Mélységesen fel vannak háborodva,hogy ennyi munkanélkülit nekik kell eltartani,komolyan vicc az egész.

2012. febr. 23. 22:08
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%
Ismerős, állástalan vagyok, és megkaptam, hogy kitartott vagyok. Az meg semmi, megkaptam, hogy luxusk*rva vagyok, mert a párom tart el jelenleg. Vicc az egész, hogy itt miket gondolnak :D
2012. febr. 23. 22:12
 2/25 anonim ***** válasza:
23%

Aki ma Magyarországon dolgozni akar, az előbbutóbb munkát talál. Ha mást nem közmunkát, ha az büdös akkor meg ott van Ausztria.

Én már eleget megtapasztaltam az ilyen "munkanélküliekről", joggal mondom, hogy aki most tartósan munkanélküli, az valójában nem is akar dolgozni, csak sírni tud és várni, hogy "majd az állam gondoskodik rólam!"

2012. febr. 23. 22:20
 3/25 anonim ***** válasza:
95%
Rólam nehezen gondoskodik az állam, mert egy ft-t nem kapok tőle, mivel 5 évig "csak" diákmunkáztam. Nem baj, hogy azt rengeteget.
2012. febr. 23. 22:22
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
Én 16 éves korom óta dolgoztam, most 24 vagyok, 3 hónapja munkanélküli. Apám szerint Playboy vagyok, selyemfiú, kitartott stb stb stb. Már a rokonság is furán néz rám..hihetetlen. Pedig tisztában van, hogy mekkora Magyarországon a munkanélküliség..
2012. febr. 23. 22:29
 5/25 anonim ***** válasza:
33%

A mai társadalomban a javak 99%-át a leggazdagabb 1% birtokolja.

Ez irreálisan durva kizsákmányolás. Ez a mai dolgozó ember nyomorának elsődleges oka. Nos, aki ezt az irdatlan sok pénzt, gyárat, földet birtokolja (rohadt kapitalista), szeretné is megtartani, ezért média segítségével agymosást végez.

A cél elérni, hogy

a, a valódi ellenség (tőke) helyére ártatlan álellenségek kerüljenek (zsidók, cigányok)

b, egymás ellen uszítani a dolgozó osztályokat (munkások és parasztok), illetve azokat belülről bomlasztani (dolgozók hergelése a munkanélküliek ellen, betegek hergelése az orvosok ellen)

A cigányokra költött segélyek, a fehérekre költött segélyek összege minimális a kizsákmányolt vagyonhoz képest. Nagyságrendi különbségek vannak. A cigányság segélyeinek elzárása semmit nem változtatna a hülye jobbikosok életszínvonalán.

Nekünk, dolgozóknak az életszínvonalán a rendszerváltás utáni, jobboldali privatizáció során törvénytelenül elherdált állami vállalatok, gyárak és földek visszaállamosítása fog csak javítani. Szóval Munkáspárt 2006-őt a kormányba!

2012. febr. 23. 22:54
 6/25 anonim ***** válasza:
30%

"Mi ez a nagy ellenségeskedés az állástalanokkal szemben?"

Előszöris két részre bontanám az állástalanokat.

1. Aki akar dolgozni, és ezért BÁRMIT megtesz.

2. Aki nem akar dolgozni, de legalábbis nem hajlandó akár áldozatot is hozni érte.

2012. febr. 23. 23:12
 7/25 A kérdező kommentje:
Nos,az ilyen "zöld koboldokról"beszéltem,aki a kommentjéből itélve nem nagyon tájékozott a munkanélküliség terén.Annyit hall,lát,tud,amit Orbán Viktorunk,és Matolcsy Györgyünk elmond a tévében.Orbán felolvassa,hogy jelentősen csökkent a munkanélküliség,Matolcsy helyesel,"zöld kobold" meg elhiszi,és estére ő is ezen a véleményen van.
2012. febr. 23. 23:22
 8/25 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó, látod többek között azért vannak olyan pártok, amilyenek, mert az ilyen emberek, mint te, szavaznak. És ez nincs jól. :D

Akkora baromságot írtál, hogy a falat kaparom itthon.

A felső 10% birtokolt 2007-ben 25-öt:

[link]

És ez már 1987-ben is 19% volt.

Az alsó 10% 2007-ben 3,5%-t birtokolt:

[link]

És 1987-ben csak 5-öt.

[link] ?page=4

Akkor miről beszélsz?

2012. febr. 23. 23:26
 9/25 anonim ***** válasza:
13%

"ha az büdös akkor meg ott van Ausztria. "

Oda való vagy!

2012. febr. 24. 00:46
 10/25 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező!

Valóban, sokan vagyunk, akik nehezen hiszik el, hogy az emberek nem találnak munkát. Sétálunk Budapesten, és azt látjuk, hogy ide keresnek felszolgálót, oda eladót, ide könyvelőt, vagy csak valamilyen nyelven beszélő embert, stb... de ők ilyeneket nem végeznek, az alantas. De közben sokan panaszkodnak, hogy nincs munka.

De akár az én korosztályomról is mesélhetnék (26 vagyok). Sokan panaszkodnak, hogy nem kapnak munkát egyetem után. Kérdezem én, hol voltak, amikor egyetemet választottak? Hol voltak, amikor nyelveket kellett volna tanulni? Hol voltak, amikor szakmai gyakorlat helyett nyaralni mentek, és apu ismerősénél papíron teljesítették a követelményeket? És miért nem mennek el szakmán kívül dolgozni, ahelyett, hogy anyu eltartaná őket (hogy legalább munkatapasztalatuk legyen)?

Szóval amikor az ember ilyenekkel találkozik, akik saját lustaságuk, vagy fals büszkeségük miatt kerülnek olyan helyzetbe, ahol panaszkodnak, elgondolkozik. Ugyanúgy, ahogy a nem saját hibájukból munkát nem kapó emberek esetében is. Csak mi, akik dolgozunk, nem tudjuk ezt a két csoportot szétválasztani. Ahogy azt sem tudjuk Pestről elképzelni, milyen a helyzet Borsodban, Szabolcsban (én mondjuk tudom, mert él családom Szabolcsban, és munkanélküliekkel foglalkozik az egyik rokonom).

Szóval amíg ilyen emberek mászkálnak, és verik nagy hévvel a mellüket, addig ne csodálkozz, ha ezek alapján ítélnek meg egy csoportot.

2012. febr. 24. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!