Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez a nagy ellenségeskedés...

Mi ez a nagy ellenségeskedés az állástalanokkal szemben?

Figyelt kérdés

Némelyik posztolót nem értem igazán,amikor a segélyezettekről,bérpótlón "élőkről" esik szó.Nem egy,nem két kérdésben olvastam iszonyúan rosszindulatú emberek,undorító hozzászólásait."Ne az én adómból fizessék őket "Ne az én adómból tartsák el őket" "Az én adómból támogatják,tartják el a sok munkakerülőt" "Inkább mennének dolgozni,mint a segélyre várnak" és a többi.

Na álljunk meg egy pillanatra!!

Ezek az állásnélküli segélyezett emberek java része,dolgozott.Adóztak,különböző járulékokat vont le a munkáltatójuk,illetve folyt be az állam kasszájába.Sok ezer ember,sok tízezer,százezer,forintot fizetett be.'Uram bocsánat, állás nélkül mertek maradni,holott hemzsegnek a munkahelyek nem? Sőt,aki akar bármikor eltud helyezkedni-legalábbis egy pár gyepes posztoló szerint így van,csak akarni kell...Ennyi az egész.Mélységesen fel vannak háborodva,hogy ennyi munkanélkülit nekik kell eltartani,komolyan vicc az egész.

2012. febr. 23. 22:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%
Jahm, keresnek mindenfele munkaerőt, csak baromira nem vesznek fel egy boltba, ha nincs kereskedelmi végzettséged és/vagy szakmai tapasztalatod. Szinte mindenhova 3-5 év tapasztalat kell, vagy legyen diplomád és felsőfokú nyelvvizsgád. Imádom, mikor azok pattognak, akik nincsenek ilyen helyzetben.
2012. febr. 24. 10:26
 12/25 A kérdező kommentje:

10.24 nek

"Sétálunk Budapesten és azt látjuk,hogy ide keresnek fel-

szolgálót,oda keresnek eladót,ide könyvelőt....de ők

ilyen alantas munkát nem végeznek"

-Mond te egyáltalán tudod,hogy miket kommentelsz?Miért állítasz valamit,amikor a valóságban halvány fi@god nincs a témáról,tekintve a pelyhes életkorodat.Azt,hogy te mit látsz a kirakatokat nézegetve a belvárosban,az még korántsem jelenti,hogy az a valóság.De ha megengeded elmondok csak két történetet a sok közül...

-32 éves,kereskedelmi iskolát végzett,informatikában jártas egyedülálló nő,egy éve nem tud elhelyezkedni,még egy 'csöves' LIDL üzletlánc pénztárába sem felelt meg.Hónapokig kint volt a tábla,hogy pénztárost felvesznek,özönlöttek a munkanélküliek,de senki nem volt jó.

-29 éves rendkívül csinos,vendéglátói szakképesítéssel,gyakorlattal rendelkező fiatal nő,két hónap alatt a negyedik üzletben próbanapos,amit persze nem fizetnek ki,és másnap jön a következő ingyen munkaerő.

Te óriási tévedésben vagy,ha azt hiszed,hogy csak azért mert valakinek felsöbbfokú iskolai végzettsége van,esetleg beszél egy nyelvet akkor már repkednek az állásajánlatok.Neked valszeg eddig szerencséd volt,de ugyebár ez változhat egyik percről a másikra.Mondjuk ha állás nélkül maradnál ne hidd,hogy kapkodnának utánad már csak a korod miatt sem,mivel a szakmádban igen kezdő stádiumban lehetsz még, tehát nagy szakmai gyakorlat nuku.

2012. febr. 24. 10:57
 13/25 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Először is, kérlek, nyugodj meg! Nem sértegetni akartalak, csak azt leírni, amit bizonyos emberek éreznek, tapasztalnak. Lehet ezzel nem egyetérteni, de az tény, hogy ha azt látja az ember, hogy csomó munkalehetőség van (és nem lát mögé), akkor bizony rácsodálkozik, hogy miért nem dolgoznak az emberek. Ez nincs ellentétben azzal, amit te mondasz, azaz hogy hiába keresnek, nem vesznek fel képesítés nélkül, sőt, ez a valóság (ezt nem tagadom). De ezt az átlag ember nem látja, ezért nem érti a helyzetet – ezért ilyen megvetőek a munkanélküliekkel.

„Te óriási tévedésben vagy,ha azt hiszed,hogy csak azért mert valakinek felsöbbfokú iskolai végzettsége van,esetleg beszél egy nyelvet akkor már repkednek az állásajánlatok.”

Nem repkednek, de munkát lehet találni vele Budapesten. Ha nem is egy álom munkát, de lehet – ez az én tapasztalatom: én is dolgoztam nyelvtudásomnak köszönhetően, sok ismerősöm helyezkedik/ett el még diploma nélkül, vagy nem a szakmájában, csak a nyelvtudása miatt.

„Neked valszeg eddig szerencséd volt,de ugyebár ez változhat egyik percről a másikra.”

4 helyre jelentkeztem a diplomám után, 3 helyre kaptam ajánlatot, 1-ben nem vártam meg az utolsó fordulót. És messze nem pályakezdő munkát végzek, most éppen (ha érdekel, megírom privátban). Ez szerencse lenne? Kétlem... sokkal inkább annak köszönhető, hogy a legjobbak között végeztem el egy nehéz egyetemet, jó diplomám van, két nyelven beszélek, releváns gyakornoki programon szereztem tapasztalatot.

(És tudod, ha azt látom, hogy én meg tudtam ezeket tenni, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy más miért nem?)

„Mondjuk ha állás nélkül maradnál ne hidd,hogy kapkodnának utánad már csak a korod miatt sem,mivel a szakmádban igen kezdő stádiumban lehetsz még, tehát nagy szakmai gyakorlat nuku.”

Általában igazad is lenne, de én nem félek ettől. Az átlag korosztályom lehet, hogy az általad említett helyzetben lenne, de én biztosan találnék munkát. Ha nem Magyarországon, akkor máshol - és szívesen is megyek máshova (jelenleg is fél évre Németországba küldtek dolgozni)

2012. febr. 24. 11:34
 14/25 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy ennyire magabiztos vagy az elhelyezkedéssel kapcsolatosan,csak ez az életben egyáltalán nem így működik.Sikerélményed lehetett három állásajánlatot követően,és ennyi.De a nagy magyar valóság csak évek múltán értékelhető. Még mindíg kizárt dolognak tartom,hogy a szakmában szerzett tapasztalat nélkül "kapkodnának"egy frissen végzett diplomás munkaerőért.A másik:Jó ha beszélsz egy két nyelvet,de ettől még állásod nem lesz,ez ugye kész tény.Sok álláskereső beszél idegen nyelvet,sőt elég jó bizonyitvánnyal kisérve,és semmire sem mennek vele.Ugyanúgy böngészik az álláskereső rovatokat,mivel mindenhol százával jelentkeznek a diplomások felvételre,hidd el.
2012. febr. 24. 12:35
 15/25 anonim ***** válasza:
11%

Kérdező!

Te merre laksz, hogy ennyire nem hiszed, hogy nyelvtudással lehet munkát találni? Mert Pesten lehet - ezt tapasztalom nap mint nap. Nem fogsz százezreket keresni, de többet kapsz, mint a segély vagy a közmunka után.

És szerintem én reálisabban látom a helyzetemet, mint te, ezt kérlek, fogadd el nekem.

2012. febr. 24. 12:40
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

Zöld Koboldnak

ÉN ellátás nélküli 2 gyermekes vidéki nő vagyok, többféle képesítéssel, szakmával. A férjem fizetéséből élünk, ill. szégyenszemre nyugdíjas szüleim támogatnak. Kisgyermekkel nem egyszerű elhelyezkedni, nem biztos, hogy rajtam múlik, eleve a munkáltató megbélyegez. Eddig arra vártunk, hogy a nagyszülő nyugdíjba kerüljön, mert tud vigyázni a gyerekre, viszont most a nyugdíjas nagyszülő még a saját lerobbant szüleit ápolja. Bébiszitterre nincs pénzem, hogy 3 műszakba gyárazzak. A közmunkát elsősorban a segélyeseknek adják, hogy a 30 napjuk meg legyen újra a segélyhez. 1000 ft-on múlik, hogy én is segélyt kapjak és a vidéki településünkön nem én vagyok egyedül ilyen helyzetben.

2012. febr. 24. 13:37
 17/25 A kérdező kommentje:

ma 12.40-nek 72%-os

Én Pesten lakom,és itt is születtem.Ezenkívűl jóval idősebb vagyok nálad,és valszeg jóval több embert is ismerek,ebből kifolyólag elég sok emberrel tartom a kapcsolatot,hogy ne csak a levegőbe beszéljek.Aztán a lányom aki egy évvel fiatalabb mint te,9 hónapja regisztrált munkanélküli.Így van lehetőségem értesülni a szomorú tényekről,és a valós statisztikáról az álláskeresőkkel kapcsolatban.Kígyószerű sorban állnak a pecsétért,és munkahely után szaladgálnak.A címekre mire odaérnek már betelt,vagy -majd visszahívjuk-szöveggel rázzák le őket.A munkaügyi központ egyik ügyintézője szerint,nem győzik az álláskereső friss diplomásokat regisztrálni,mivel özönlenek ki az egyetemekről főiskolákról.Szóval erről ennyit.

2012. febr. 24. 13:56
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

72%-os diplomás

"messze nem pályakezdő munkát végzek"

Akkor mit,26 évesen?:XD

"sokkal inkább annak köszönhető,hogy a legjobbak között végeztem el az egyetemet"

Így van,de csak részben.Azért némi kis szerencse is kell,mert ugye azt nem gondolod komolyan,hogy te voltál az egyedüli 'kitűnő tanuló?

"releváns gyakornoki programon szereztem tapasztalatot"

Ezek a programok messzemenőleg nem pótolják a valós, és szerzett tudást.A gyakornoki programm így tehát nem azonos egy gyakorlati pozicióval.

"jelenleg is fél évre Németországba küldtek dolgozni"

Mintha azt állítottad volna,hogy itthon bármikor eltudnál helyezkedni.

Én igazán nem sértegetni akarlak,ez távol áll tőlem,de úgy posztolgatsz itt ezen a fórumon,mint akinek sok évtizedes szakmai tapasztalata van az adott témában/szakmában.Legalább ne írtad volna ki az életkorodat,mert ez teszi nevetségessé az írásodat.Mégis milyen komoly beosztásban lehetsz ilyen fiatalon,még ha felsőfokú végzettséged,és nyelvtudásod is van? Mindenesetre díjjazom,ha valakinek ekkora az önbizalma saját magával szemben.

2012. febr. 24. 14:37
 19/25 anonim ***** válasza:

13:56!

"Én Pesten lakom,és itt is születtem.Ezenkívűl jóval idősebb vagyok nálad,és valszeg jóval több embert is ismerek,ebből kifolyólag elég sok emberrel tartom a kapcsolatot,hogy ne csak a levegőbe beszéljek."

Ezt elhiszem. Viszont azt fenntartom, hogy a saját és a fiatalabb korosztályt én ismerem jobban.

"Aztán a lányom aki egy évvel fiatalabb mint te,9 hónapja regisztrált munkanélküli."

Kérdezhetem, hogy mit végzett, milyen gyakorlata van,

illetve milyen nyelveket beszél?

"A munkaügyi központ egyik ügyintézője szerint,nem győzik az álláskereső friss diplomásokat regisztrálni,mivel özönlenek ki az egyetemekről főiskolákról."

Ezen nem csodálkozom. Munkám miatt gyakran segítek be a HR-nek egyetemi állásbörzéken, és így nem csak a baráti körömben látom, hogy milyen ez a korosztály. Elég sokan kerülnek ki úgy az egyetemről, hogy 1. rossz szakot választottak 2. nem szereztek semmilyen szakmai tapasztalatot (nem hogy szakmait, semmilyent) 3. nem beszélnek nyelveket 4. épp hogy csak átbukdácsoltak a tárgyakkal, szaktudásuk nulla 5. nem akarnak dolgozni 6. irreális elvárásokkal állnak neki a munkakeresésnek.

És ott az állásbörze meghirdetett állások százaival, amikre nem találnak embert.

De ahogy mondtam, látom a másik végletet is, a baráti társaságomban mindenki kapott munkát (vagy már dolgozik egyetem mellett), még az is, aki sport, kommunikációt vagy szociológia szakot végzett. Csak gondolkoztak előre, és előre készültek arra az időszakra, amikor majd munkát kell keresniük.

2012. febr. 24. 15:20
 20/25 anonim ***** válasza:
Ott az állásbörze? :D Elárulom, tegnap voltam ott, tudod mit kaptam mindenhonnan? Menj fel a honlapra és küld el a CV-t, eddig is azt csináltam, válaszra se méltatnak.
2012. febr. 24. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!