Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez a nagy ellenségeskedés...

Mi ez a nagy ellenségeskedés az állástalanokkal szemben?

Figyelt kérdés

Némelyik posztolót nem értem igazán,amikor a segélyezettekről,bérpótlón "élőkről" esik szó.Nem egy,nem két kérdésben olvastam iszonyúan rosszindulatú emberek,undorító hozzászólásait."Ne az én adómból fizessék őket "Ne az én adómból tartsák el őket" "Az én adómból támogatják,tartják el a sok munkakerülőt" "Inkább mennének dolgozni,mint a segélyre várnak" és a többi.

Na álljunk meg egy pillanatra!!

Ezek az állásnélküli segélyezett emberek java része,dolgozott.Adóztak,különböző járulékokat vont le a munkáltatójuk,illetve folyt be az állam kasszájába.Sok ezer ember,sok tízezer,százezer,forintot fizetett be.'Uram bocsánat, állás nélkül mertek maradni,holott hemzsegnek a munkahelyek nem? Sőt,aki akar bármikor eltud helyezkedni-legalábbis egy pár gyepes posztoló szerint így van,csak akarni kell...Ennyi az egész.Mélységesen fel vannak háborodva,hogy ennyi munkanélkülit nekik kell eltartani,komolyan vicc az egész.

2012. febr. 23. 22:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
26%

14:37!

"Akkor mit,26 évesen?:XD "

Lehet, hogy nem most kezdtem el dolgozni? És igen, egy olyan, a cégen belül kiemelt programban vettem részt, aminek következtében már a kezdetektől projekteket vezettem, egyre nagyobbakat. A projektvezetés tipikusan nem pályakezdő munka (ha tévedek, javíts ki).

„Így van,de csak részben.Azért némi kis szerencse is kell,mert ugye azt nem gondolod komolyan,hogy te voltál az egyedüli 'kitűnő tanuló? „

Nem. Tudatosan mentem a megpályázott pozíciók után, direkt készültem rájuk. És nem, valóban nem egyedül voltam kitűnő tanuló, de egy olyan egyetemen, ahol a kezdők 1/6-a végzi el az egyetemet, a top 5% kapott munkát. És az 1/6-od sem tipikusan az én általam preferált irányba ment.

„Ezek a programok messzemenőleg nem pótolják a valós, és szerzett tudást.A gyakornoki programm így tehát nem azonos egy gyakorlati pozicióval.„

Nem azt mondtam, hogy pótolják, de el kell kezdeni valahol. És minden attól függ, hogy hol és meddig gyakornokoskodsz. 1 hónap alatt nem lehet semmit se tanulni, fél év alatt már igen, 1 év alatt már elég sok mindent. Ha kávét főzöl heti 40 órában, akkor nem tanulsz semmit, ha releváns, kihívásokkal teli feladatokat bíznak rád, akkor nagyon is sokat.

„Mintha azt állítottad volna,hogy itthon bármikor eltudnál helyezkedni.”

Megpályáztam egy projektet, amit itt kell elvégezni. Fél év után megyek haza. Ez miért is mondana ellent annak, hogy munkát tudnék találni?

„Én igazán nem sértegetni akarlak,ez távol áll tőlem,de úgy posztolgatsz itt ezen a fórumon,mint akinek sok évtizedes szakmai tapasztalata van az adott témában/szakmában.”

Azt hiszem, a korosztályomat illetően relevánsabb a tapasztalatom, mint nektek, nem 26 éveseknek.

„Legalább ne írtad volna ki az életkorodat,mert ez teszi nevetségessé az írásodat.”

Az írásommal vitáz, ne a korommal, kérlek.

„Mégis milyen komoly beosztásban lehetsz ilyen fiatalon,még ha felsőfokú végzettséged,és nyelvtudásod is van?”

Nemzetközi projektvezető vagyok a világ egyik legnagyobb multijánál.

„Mindenesetre díjjazom,ha valakinek ekkora az önbizalma saját magával szemben.”

Köszönöm – még ha irónia is akart lenni.

2012. febr. 24. 15:36
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Mindenesetre kezd elmenni a téma az én irányomba – ha javasolhatom, keressetek meg, szívesen megvitatom ezt privátban.

Amint mondtam, hogy sok ember azt látja, hogy sok a munkalehetőség, hogy sokan nem vállalnak el munkákat, hogy nem készültek előre, és közben panaszkodnak. Emiatt ezek az emberek ellenszenvvel viseltetnek minden állásnélkülivel – általánosítanak, s ez az eredménye.

2012. febr. 24. 15:41
 23/25 anonim válasza:
100%
Én külföldön élek, évente egyszer járok haza pár hétre, és egyre rosszabb a hejzet akárhányszor hazamegyek. Mind amiket ismerőseimtől hallok és látok. Akárhányszor hazamegyek, 1-2 régebbi hely ahova jártam annó, már bezárt, vagy lehet látni, hogy nemsokára bezár, mert tönkremennek. Pl. "vendégfogó" hírdetés egy étterem/kávézó bejáratában a Duna Plazaban: "Nekünk is szarul megy, állandó akciók". Ahol régebben ittunk 1-1 koktélt, vagy megettünk egy fagyit, már nem lehet koktélt kapni, idézném a pincért: "nincs rá kereslet, mert nincs pénzük az embereknek koktélra". Kiváncsiságból jelentkeztem pár álláshírdetésre otthon (otthoni címmel), hogy valyon visszahívnak e. Hát 1 darabra, annyira se jeleztek vissza (3 év tapasztalattal, 2 nyelven beszélek). Nem is tudom mit csinálnék otthon, valószínűleg ugyan olyan depressziós lennék mint amikor otthon éltem. Áttudom érezni az a munkanélküliek helyzetét, tényleg kilátástalan. Hacsak nem ismersz valakit, aki betud ajánlani valahova.
2012. febr. 25. 05:10
 24/25 anonim ***** válasza:
59%
Pontosan vidéken is így van, ha vki nem tesz be véged. Kiírják egy üzletre, hogy eladót keresnek, de pl ha a szomszédod nem szépen nézett egy eladójukra, már azért sem vesznek fel téged sem.
2012. febr. 25. 19:53
 25/25 anonim ***** válasza:
A nővéremnek angolból,spanyolból felsőfokú végzettsége van,vezető beosztásban dolgozott,tehát ugye nem iskolázatlan.Mégsem talál munkát közel 7 hónapja.
2012. febr. 26. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!