Mit tegyek, hogy ne legyen tejem?
Nem szeretnék majd szoptatni és tudni szeretném,hogy mit tehetek az ellen,hogy ne legyen tejem.
Hány nap alatt tudom teljesen elapasztani?
Mit csináljak majd,hogy teljesen elapadjon?
A babának szüksége van az anyatejre, mert abban van számára a védő tápanyag. Én biztos szoptatnám a kicsit. Sajnos nekem tavaly április elsején 22 hetesen halva születt. Nekem is beindult a tejem. A doki írt fel tejapasztót, egy hónapig kellett szednem, hogy elapadjon.
Gondolj a kicsire. Ha meg örökbeadod, vagy valami baj van és azért nem akarod, hogy legyen tejed, a nőgyógyász ír fel neked gyógyszert
istenem én mindent megtettem volna azért hogy szoptathassak !
de az is lehet, hogy a kérdezőnek vmi testi, vagy higiéniai oka van amiért nem akar szoptatni,amit itt nem akar leírni..
Nem hinném,hogy kevésbé kötődne hozzám a babám,hogyha úgy adnám neki a tápszert,hogy fel vagyok öltözve vagy esetleg más is lenne vele,nem csak én egész nap.
Nem kell rábeszélni arra,hogy szoptassak,mert nem fogok.Nincs semmilyen bajom,egyszerűen csak nem szeretnék.Nem vagyunk egyformák.Én nem szeretnék szoptatni,míg más mindent megtenne érte.Különbözőek vagyunk,el kell fogadni.
Köszönöm a normális válaszokat még egyszer!
Részemről (nem zseniként) azt tudom neked válaszolni, kedves 40-es, hogy a kérdéses anyukát és babát alaposan ki kellett volna kérdezni és vizsgálni, mielőtt akárki kimondta, hogy híg a teje és ezért nem hízik a pici. (Ha ez megtörtént, akkor szuper, de én mondjuk úgy sejtem, hogy valószínűleg nem.)
Nem tudom, ki mennyit ért a szoptatáshoz; én talán annyit, mint egy haladó anyuka. De azt már 3 évnyi szakmai megfigyelés után is biztosan állítom, hogy 3 mondatból nem lehet az ilyen speciális esetekre tutibiztos választ és így megoldást adni. Pl. egy szaktanácsadónak is hosszas kikérdezés és indokolt esetben (szak)orvossal történő konzultáció kellett volna ahhoz, hogy meg tudja mondani, mi volt náluk a baj. Lehet, hogy a szoptatási gyakorlatban volt gond (és itt kb. 2000-féle helyen meg lehet akadni), lehet, hogy anyukának volt valami betegsége, vagy a picinek valamilyen rendellenessége... minden részterületen számtalan probléma lehetősége rejlik. Egy pár soros "bizonyító" leírásból (amiből semmi konkrét nem derül ki, csak annyi, hogy anyukának mondtak valamit, amit mondjuk a szakma kevésbé szokott megalapozott véleményként elfogadni) lehetetlen megmondani, hogy hogy is volt náluk.
És pont ezért, sem a fenti "a szoptatás hiánya miatt halt meg a baba"-elgondolás, sem ez a "rossz minőségű tej miatt nem hízott a baba"-álláspont nem állja meg a helyét. Legalábbis szakmailag és kapásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!