Mit lehet tenni a terhesség alatt azért, hogy ne legyen majd tejem vagy csak nagyon minimális?
nem akarsz szoptatni? szülés után kérhetsz injekciót, ami elapasztja, vagy be sem indítja a tejtermelődést. Ilyenkor kell előre kiváltani tápszert a kicsinek.
Vagy nem szoptatod a babát, és ha be is indul pár nap alatt elapad.
Készülj fel kérdező, itt csúnyákat fogsz kapni...
Egészségügyi oka van vagy inkább kényelmi?
Egyszerűen csak nem szeretnék,ennyi,ezt eldöntöttem.
Miért kapnék it5 csúnya dolgokat?
Nem akarsz ok,de arra gondoltál már milyen veszélyes életeket követelő betegségektől védenéd meg a babád szoptatással?Leokémia kialakulása,és van még jó pár.
Nem lesz kisebb csúnyább a melled,nekem szoptatás után ugyan olyan méretű lett mint előtte,és nem kicsi :D
Szerintem a terhesség alatt semmit nem tudsz tenni. A szülés után pár nappal csupán hormonális hatásra is beindulhat a tejed, és azt hiszem csak ekkor tudod majd elapasztani, pl. hideg vizes borogatással.
Sajnálatos, hogy nem akarsz szoptatni, főleg a babádat sajnálom már most, de neked is lehetnek problémáid ebből. Pl. lassabban regenerálódik a méhed a szülés után, illetve begyulladhat, becsomósodhat a melled. Kívánom neked, hogy ne így legyen. Szerintem gondold ezt még át alaposan a szülésig, több hátránya lenne, ha meg sem próbálnál szoptatni, mint előnye. Persze te tudod, mit és miért akarsz, de nem lennék a helyedben, amikor a családodnak, közeli ismerősöknek stb. kell majd elmagyarázni, miért tápszeres a babád. (Feltéve, ha el mered nekik mondani az igazat.)
Terhesség alatt semmit. Sőt, valójában a szülés után sem nagyon. Volt egy barátnőm (illetve van), akinek halva született a babája, kapott tejapasztó gyógyszert, injekciókat, de még hetekig volt teje, belázasodott, csomósodott a melle, nem tudom, őszintén szólva ahogy őt láttam, hogy egy kisbabát ilyen fájdalmak mellett el lehet-e egyedül látni, szóval segítséged mindenképp legyen!
Szóval kemény menet lesz.
Miért nem szeretnél szoptatni? Lelki vagy fizikai okok miatt? Bárhogy is döntesz, mindenképp érdemes szoptatási tanácsadóval felvenni a kapcsolatot, mert szakszerűen tejapasztásban doki, sem csecsemős nővér nem tud neked segíteni. Sződy Juditot ajánlanám személy szerint, mert ha valami lelki okod van arra, amiért nem szeretnél szoptatni, lehet, hogy ő abban is tud segíteni.
Nehéz döntést hoztál, de szerintem mindenképp várj a babád születéséig, hátha másképpp gondolkodsz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!