Tudok valamit tenni azért még a terhesség alatt, hogy tudjak majd szoptatni? (tea, étkezés, kapszula vagy bármi)
Nem áldott meg nagy keblekkel az élet, és a 7. hónapomat betöltve kb. 3,5 kg van rajtam (vékonyka vagyok).
Előtejem sincs még :(.
Barátnőm szinte deszka mellű volt,és egy éves korukig szoptatta mindkét lányát.
volt akinek viszont nagy mellei voltak,de kevés a tejmirigye,igy pár hétig tudott csak szoptatni,szoval nem a mellmérettől függ.
sok dől el agyabn is,mert ha valaki azt beszéli be magának hogy nem fog menni,akkor ne is csodálkozzon...
Nem beszélem be magamnak, csak szeretnék
mmindent megtenni annak érdekében, hogy tudjak majd szoptatni!
Szoptatni akkor tudsz, ha nem idegeskedsz azon, hogy sikerül-e. A szoptatás teljesen független a mellek méretétöl, mert a tejmirigyekben termelödik a tej, a mell méretét és formáját meg az ezeket körülvevö zsirszövet adja. Söt sok esetben a nagy mell inkább akadály a szoptatásban, mert egyrészt a tejmirigyeket nyomja a sok zsir, másrészt a babának is nehezebb bekapni a mellbimbót.
Én mind a 4 gyerekemet sokáig szoptattam, az egyetlen, amire figyeltem, hogy elég fehérjét és folyadékot fogyasszak (és kevés szénhidrátot, mert attól csak TE hizol), és nem vot semmi gond vele, pedig 75A-s mellem volt/van.
A tej nem a cici méretétől függ, mindenkinek ugyan annyi tejmirigye van, csak van akinek több a kötőszövet körülötte, van akinek kevesebb.
Amúgy úgy van, ahogy írták,ne izgulj, ne görcsölj rá, be fog indulni a tejed, ez hormonális dolog és nem attól függ hány kg vagy.Persze plusz kalória elvonás a szoptatás, de ne félj ettől, hiszen nem fogsz koplalni szülés után, enni fogsz rendesen, így meglesz a kalória ami kell a szoptatáshoz.Én a szoptatás alatt sokkal inkább kívánós voltam mint a terhesség alatt:)
Amúgy nincsenek "csodateák,kapszulák",a lényeg szerintem, hogy egyél ami jólesik, és igyál sokat, egyél sok sok levest, és az elején pihizz amennyit tudsz.A házimunka megvár...sajnos:D
Ja és a legfontosabb, hogy ne görcsölj!Vedd természetesnek, hogy be fog indulni a tejed, és így is lesz,hiszen ez az egész nagyrészt agyban dől el.
Sok sikert és könnyű szülést:)
Igen, tudsz! Semmit nem kell szedned, csak egyszerűen este elalvás előtt képzeld el magad, ahogy szoptatod a babádat. Lásd magad előtt, ahogy nagy kortyokban nyeli a tejet:o) Tudom, hülyén hangzik, de ez az önhipnózis és nálam bevált. 70B a méretem, a Lányom 14 hónapos és naponta még 4-5* szopizik. 6 hós koráig csak anyatejes volt. Nekem sem volt előtejem, a kórházban 3. nap robbant be a tej.
Itt is igaz a mondás, nem a méret a lényeg!
Boldog baba várást!
szerencsére nem függ össze a szoptatás sikeressége a mellmérettel.
szerintem a szoptatást leginkább segítő tényezők: elszántság, környezet támogatása, és hogy jó helyről kell kérdezni. sajnos szüleink generációja nagyon sok téves dolgot mond és ezzel bizonytalanít el (sok gyerekorvos is).
tudom ajánlani a www.lll.hu honlapot, rengeteg hasznos infót olvashatsz ott. sőt, a alegtöbbet az érné, ha még várandósan el tudnál menni egy szopatási csoportba (Bp.vagy nagyvárosban laksz?), aztán később babával is.
én már bánom, hogy 3 hónapos koráig küzdelem volt a szoptatás, akkor kerestem fel egy ilyen csoportot, a szopi tanácsadó rengeteg apró hibára mutatott rá. utána sikerült megélni, hogy élmény a szoptatás. ha újra ott tartanék, hogy megszületett a babám, nem sajnálnám rá a pénzt és elhívnék házhoz egy szopi tanácsadót. (a házhoz hívás természetesen fizetős, de a csoport ingyenes, önkéntes munkát végeznek).
szóval röviden, jó helyről kell kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!