Mit tegyek, hogy ne legyen tejem?
Nem szeretnék majd szoptatni és tudni szeretném,hogy mit tehetek az ellen,hogy ne legyen tejem.
Hány nap alatt tudom teljesen elapasztani?
Mit csináljak majd,hogy teljesen elapadjon?
És mondjuk még annyi, hogy az elején én is adtam tápszert a lányomnak, sőt, még annyi specialitása is volt a dolognak, hogy ezt teljesen feleslegesen tettem, mint utóbb rájöttem. Ráadásul valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy korán kijött az ekcémája... szóval nekem is volt anno okom lelkiismeretfurdalni, látod. Nekem is nehéz volt elfogadni, hogy "rosszat" tettem ezzel, legalábbis én ezt rossz dolognak fogtam fel a magam számára.
Szóval (esetemben legalábbis) nincs szó arról, hogy nem tudnám, milyen nehéz ezzel az érzéssel megbirkózni. Még úgy se volt könnyű, hogy mi visszataláltunk a szoptatáshoz; hát pláne úgy nem lehet könnyű, ha valakinek hosszabb távon is megmarad a kiegészítés.
Nehéz erről úgy beszélni, hogy az igazat is mondja az ember, de közben ne is gázoljon át másokon esetleg...
Sajnos igen. Egyszeruen en sem tudom magam ravenni a tapszerezesre, inkabb szenvedek meg ket honapig, pedig sejtem, hogy egy boldogabb, kevesbe frusztralt anyuka jobb lenne mindket gyerekemnek.
Amellett ezerszer tobbet er egy ilyen hsz, mint (hahh, nem szeretek itelkezni) az, aki annak a szegeny anyukanak a tortenetet linkelte, akinek angyalka lett a babaja. No az tud inkabb almatlan ejszakakat es lelkiismertfurdalast okoznin a tapszerezoknek.
kellemes babavarast Neked is es a kerdzonek is. Azt kivanom, hogy mindenkinek az jojjon ossze es sikeruljon, amit szeretne. :-)
Igen, az ilyen drámai történetek általában ritkábban sülnek el "jól", mint rosszul. (De a jószándék abban az anyukában is megvolt, gondolom, csak maga a módszer kevésbé szerencsés talán.) A legtöbb embert inkább sokkolja az ilyesmi, anélkül, hogy elgondolkodásra sarkallná mellette.
De befejezem én is a "magánbeszélgetést", ne térjünk el a témától.
... ez úgy van, hogy a szoptatásra vonatkozó megállapítások és ajánlások sem egyszeri, egyedi eseteken alapulnak (mint te vagy én vagy bárki más), hanem a nagy átlagra levetített adatok alapján. Ami nagy átlagban nyilván lesznek pro és kontra példák is - de a többségi tapasztalatok döntenek.
És a többségi tapasztalatok perpill az anyatej jótékony hatását igazolják, függetlenül attól, hogy xy-nak mi a személyes élménye ezzel kapcsolatban.
(Nem tudom, miért kerül itt mindig elő a szubjektív rész is, amikor objektív összefüggésekről van szó.)
Én irtam a linket. Nem rossz szándékból irtam a linket,ezt irtam is. Én magam is 2 hétig tápszert kapott a kicsim,mert egyszerűen a korházi koszttol nem indult el a tejem. S 5 napig a 3 nap helyett voltunk kórházban. A lányom kis sullyal született,nem mertem meg se fogni. Igy amikor kint voltam apukával,vagy a rokonokkal,akkor ő bent volt a csecsemősöknél. S akkor ha felkelt,ahelyett hogy hozták volna rögtön kapta a tápszert.Amikor meg bementem érte akkor nem akart szopizni. Igy alig szopott, hazamentem a kórházból. Ott a saját anyum kosztjától sikerült elinditani a tejet és igy 2 hét alatt sikerült elhagyni a tápszert.
Szóval ez a mi történetünk. Csak megérintett az az anyuka története... Ha nem teszem a linket be és csak riom hpgy angyalka lett a babája akkor is kiakadtok?
Egyébként boldog babavárást kivánok neked!:)
Hihetetlen hogy itthon mennyire túl van lihegve ez a szoptatás dolog.
Miért KELL valakit elítélni ha nem akar szoptatni, soha nem értettem. És ugyan milyen jogon feltételezi vagy állítja bárki egy idegenről, hogy ettől lesz jó vagy rossz anya!
Sok országban egyszerűen megkérdezik, hogy akarsz-e szoptatni vagy nem, a válaszodat tiszteletben tartják. Ennyi, nem tudom ez itthon miért nem működhet, és szegény anyukáknak miért kell már terhesség alatt azon görcsölni, hogy ja fog menni, mert még a vízcsapból is ez folyik.
És írom mindezt úgy, hogy 2 gyerkőcöm van, a nagy egyáltalán nem volt hajlandó szopizni, ő tápis lett a kicsi 6 hónapig kizárólag anyatejes volt. És utáltam mindkettőnél, hogy bárhova mentünk bárkivel találkoztunk mindenkinek az volt az első kérdése, hogy de ugye szopik? Kérdem én ugyan kinek mi köze hozzá, én egy kismama barátnőmtől, ismerősömtől, ismeretlentől meg pláne nem kérdeztem hogy szopik-e a csemetéje.
Kérdező, mindenképp beszélj az orvosoddal, és állj ki a döntésed mellett! Ha beindul a tejed nagyon tud fájni, begyulladhat, belázasodhatsz stb, ebbe muszáj belevonni az orvost!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!