Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adnátok a babátoknak egy...

Adnátok a babátoknak egy másik anya tejét?

Figyelt kérdés
Bevallom őszintén én ettől nagyon idegenkedem, inkább a tápszert választom.
2012. jan. 20. 01:34
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
67%
Én nem adnám a babámnak,akkor már inkább a tápszer.
2012. jan. 20. 08:14
 12/39 anonim ***** válasza:
86%

Betti válasza:

Anyatejleadó voltam 16 hónapig,napi 1 liter tejet adtam,szoptatás mellett.Mondhatom,hogy szerencsés volt az a baba,aki megkapta,mert olyan zsíros tejem volt/van,hogy megáll benne a kanál,soha nem ittam,cigiztem és a társai,amiket felsoroltok,de ez csak rajtam múlt,ugyanis egyszer sem kérdezték meg a gyűjtőben,hogy esetleg cigizek-e vagy bárakármi.

Pontosan ezért saját gyerekemnek nem tudom,hogy adnék-e más tejet.Van,ami mellette szól,van,ami ellene.Viszont barátnőm vagy családtagom tejét simán adnám.

2012. jan. 20. 08:39
 13/39 anonim ***** válasza:
75%

Szintén tejadó anya voltam, és aki ilyenre vállalkozik (napi kifőzögetés, fejések előtti fertőtlenítő mosakodás, macera) az nem alkoholista és nem is dohányzik.

Én ha választanom kellene soha nem adnék tápszert, ezerszer inkább bevizsgált anyatejet.

2012. jan. 20. 09:14
 14/39 anonim ***** válasza:
58%

De jó lenne,ha így lenne kedves utolsó. Csak,hogy ezt senki sem látja.

Saját szememmel láttam olyan kismamát cigizni, aki anyatejleadó. Ja és ugyanez a kismama kétpofára zabálta a töltött káposztát, és amikor rákérdezett valaki,hogy az nem puffaszt, közölte,hogy nem lesz ettől semmi baja a gyereknek.

Hát köszi! Biztos jó hetekig hallgatni,hogy üvölt a gyerek a hasfájástól. Akkor inkább a tápszer!

2012. jan. 20. 09:18
 15/39 anonim ***** válasza:
51%
Adtam, három különböző anyuka tejét is. De kettőt egyáltalán nem ivott meg a lányom, a harmadikat meg-megitta, de nem lakott jól vele. Így maradt a tápszer nálunk is. Mondta is a gyerekorvos, hogy ő még nem látott ilyen babát, aki nem szereti az anyatejet.
2012. jan. 20. 09:20
 16/39 anonim ***** válasza:
68%
Egyáltalán nem biztos,hogy aki ilyenre vállalkozik, nem cigizik mert uyge ha leadja az anya tejet akkor pénzt kap érte, úghogy a pénzért lehet,hogy vállalja a macerát. Én kaptam anya tejet a sógórnőmtől a kisfamnak, de szegénykémnek nagyon fájt tőle a hasa, próbálkoztunk vele egy drabig, de minidg csak szenvedett tőle, úgyhogy inkább tápszert kapott.Sógórnőm utánna egy barátnőjének adta a tejet,ott a babának semmi baja nem volt a tejtől, úgyhogy nem biztos,hogy minden baba bírja a másik anyuka tejét.
2012. jan. 20. 09:20
 17/39 anonim ***** válasza:
69%
13-as te nem vagy ilyen de más attól sajnos még lehet :(( Saját fülemmel hallottam múltkor egy egyszerű anyukának mondta a védőnő hogy ha ennyi a teje legyen tejadó anyuka és kap érte pénzt!! Hát az a mami se úgy nézett ki mint aki ad a higiéniára vagy bármi (tök koszos szakadt babakocsi, a gyereken is koszos ruha stb.) Lehet valaki szegény vagy nem túl jól eleresztve anyagilag de piszkosnak azért nem kell lenni...
2012. jan. 20. 09:21
 18/39 anonim ***** válasza:
82%

Én is elmentem a vizsgálatokra,mert tudtam volna tejet adni.nem csak a tejet vizsgálják hanem az anyát is,igy kiderül van-e bármiféle betegsége.

Én adnám a babámnak más anya tejét,bár leginkább akkor ha személyesen ismerem is az illetőt.

Nem olyan egyszerüen megy ám hogy valaki besétál a tejjel a védőnőhöz h adja oda vkinek....

2012. jan. 20. 09:29
 19/39 anonim ***** válasza:
72%
Nem, nem adnám neki. Ezért inkább tápszert adtam .
2012. jan. 20. 09:33
 20/39 anonim ***** válasza:
63%
Nem a betegségekről van szó,hanem az életmódról!
2012. jan. 20. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!