Ha egy elvált 5-6 éves gyermekkel lévő anya hozzámegy egy másik férfihez, és születik egy gyermekük, akkor az apa jobban fog figyelni a saját gyermekére, mint a neveltre?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy kicsit zavaros a kérdés, de remélem, hogy ki lehet bogozni. Nem vagyok a helyzetben, csak kíváncsi vagyok.. mert osztálytársam mondta, hogy ilyen helyzetben van. És a nevelőapja a saját fiára figyel leginkább...
A válaszokat előre is köszönöm, főleg az olyanokat, ahol tapasztalatból írnak =)
14L
2010. febr. 20. 13:11
1/7 anonim válasza:
Én nem tapasztalatból írok, de sztem természetes, hogy jobban kötődik a sajátjához. Ez akkor gáz sztem, ha a másik gyerekekkel egyáltalán nem is törődik, sajnos nem ismerjük ugye a részleteket, így nem lehet nagyon mit írni..te is csak azt tudod, amit az ismerősöd elmond neked, tehát te sem vagy benne...
2/7 anonim válasza:
Szerintem általában igen. Az én keresztfiam anyukája is hozzáment egy pasihoz, lett új baba, és szinte az apa csak vele foglalkozik. A keresztfiammal mert sokkal ingerültebb lett, mindenért rászól, pedig egy tök jó gyerek. Szeretném én, ha nekem is normális gyerekem lenne.
3/7 anonim válasza:
Nem saját tapasztalat,bátyám gyerekeinek van mostohaapjuk és van egy féltesó is.Jobban kötődik hozzá persze,hiszen a sajátja,de azért őket is elfogadta.Nem azt mondom,hogy mintha a sajátjai lennének,de megvannak.Inkább a bátyámmal van probléma,de ez már más kérdés.
4/7 anonim válasza:
Nem törvényszerű, de sajnos gyakran előfordul. Minél kisebb a gyerek, amikor nevelőapja lesz, szerintem annál könnyebben alakul ki közöttük a kötődés, annál inkább képes sajátjának tekinteni. De én azért sok családot ismerek, ahol a nagyobbik gyerek nem közös, csak a kisebbik, és mégis egyformán szeretik mindkettőt, az apuka is.
5/7 anonim válasza:
egy kisbaba eleve több figyelmet igényel, mint egy nagyobb gyerek, ez édes testvéreknél is így van. adott esetben nem mindegy, előtte milyen volt a viszonyuk.
6/7 anonim válasza:
Tapasztalat: NEM!
Szerencsére :)
7/7 anonim válasza:
Tapasztalat: annyival, amennyivel kisebb a baba... a kisebbre mindig jobban kell figyelni, akkor is, ha édestestvérek. De szeretetben ugyanannyit kapnak nálunk!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!