Adnátok a babátoknak egy másik anya tejét?
Én bizony nem adnám. A bevizsgálás semmi egyéb, mint néhány teszt különféle kórokozókra, illetve pasztőrizálás. Ebből még nem fogod tudni, hogy mit evett, mit ivott, mennyit cigizett, stb...
Egyedül akkor adnám a babámnak, ha a másik anyuka vmelyikünk testvére volna, és persze megfelelő életmódot folytatna.
Inkább a cumisüveg meg a jó öreg tápszer, az tényleg ellenőrzött minőség.
Barátnőtől,rokontól igen.
De egy vadidegentől inkább nem,ahogy az előző is írta,nem tudod kitől kapod.
Azt hogy valaki dohányzik, még véletlenül sem tudják kiszűrni. Ahogy azt sem,hogy mit iszik-eszik.
Ettől függetlenül mi most megpróbáltunk hozni egy ismerőstől a fiamnak. Sajnos nagyon rosszul reagál rá, úgy hogy a védőnő is azt mondta,hogy hagyjuk, mert bár jó az anyatej, közel sem olyan az én fiamnak a más teje, mintha tőlem kapná. És ha ennyire fáj tőle a hasa,akkor fölösleges szenvedtetni, a mai tápszerekben már minden benne van. Igazat adtam neki.
Èn ezt kettös dolognak tartom. egyrészröl igen jó dolog.
DE soha de soha nem tudod hogy a tejadó párja (legyen ez a legjobb barátnöd, vagy hugod) mit visz haza, kivel csalja meg, hova jár prostihoz. Még akkor sem ha az egy áldott jó ember és biztos nem csinál ilyet. a férjedröl sm tudod, de az a ti családotok ennyire megbízol benne. de gondold végig a legjobb barátaidat, barátnöidet hogy hol van az hogy hát nem lennél biztos benne hogy nem jár el máshoz.
na most mit szolnál ha kiderülne hogy valami nemi betegséget kapott a gyereked a legjobb barátnödtöl, aki szinén nem tehet róla.
A bevizsgálás csak arra a tejre amit akkor ad szól, ez történhet egy hét múlva.
Pontosan ez a bajom nekem is az idegen női tejjel hogy betegségekre leszűrik ugyan de arra hogy szed e bármilyen gyógyszert nyugtatót stb. iszik e cigizik e stb. arra nem vizsgálják, nem beszélve a hasfájósságról amit az anyuka által megevett dolgok is okozhatnak.
Nekem első babámnál nem volt elég a tejem és a sógornőm akit ismerek, napi szinten összejárunk kedveljük is egymást, szereti a babámat is-adott nekünk tejcsit (nem kellett olyan sok napi 1-2 alkalomra) Ismertem tudtam nem cigizik nem iszik nem szed gyógyszert. Amikor a babámnak nagyon fájt a pocija még azt is megtette szegény hogy szinte semmi puffasztót nem evett, hogy nekünk jó/jobb legyen.2-6 hónapos koráig kapott így kiegészítést a fiam.
Aztán született még két másik gyermekem, náluk szerencsére elég volt a tejem, már nem követtem el azokat a hibákat mint az elsőnél. Örültem is neki mert gondban lettem volna, mivel senki jó ismerős nem volt szoptatós anyuka akkoriban:)
Amúgy nekem is van egy barátnőm aki végig cigizte a szoptatási időszakot és még nagy büszkén hangoztatta is hogy ő milyen sokáig szoptatott, 18 hónapig szoptatta a kisfiát a cigis tejjel..
Ja és sok teje volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!