Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adnátok a babátoknak egy...

Adnátok a babátoknak egy másik anya tejét?

Figyelt kérdés
Bevallom őszintén én ettől nagyon idegenkedem, inkább a tápszert választom.
2012. jan. 20. 01:34
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
86%
Persze! Sokkal inkább más anya teje, ami bevizsgált, teljesen jó, mint a mű kaja. Ha már én nem tudom megadni neki a természetes, legegészségesebb táplálékot és más meg tudja, inkább azt választom.
2012. jan. 20. 05:01
 2/39 anonim ***** válasza:
63%

Én bizony nem adnám. A bevizsgálás semmi egyéb, mint néhány teszt különféle kórokozókra, illetve pasztőrizálás. Ebből még nem fogod tudni, hogy mit evett, mit ivott, mennyit cigizett, stb...

Egyedül akkor adnám a babámnak, ha a másik anyuka vmelyikünk testvére volna, és persze megfelelő életmódot folytatna.

Inkább a cumisüveg meg a jó öreg tápszer, az tényleg ellenőrzött minőség.

2012. jan. 20. 06:14
 3/39 anonim ***** válasza:
76%
En regen kaptam, koraszulott voltam, anyunak nem volt teje ezert azt latta jonak ha egy masik anyukatol kapok. :) Ez mar 23 eve volt. Az, hogy a sajat gyerekemnek adnek-e, hat nem tudom, inkabb nem..
2012. jan. 20. 06:29
 4/39 anonim ***** válasza:
50%

Barátnőtől,rokontól igen.

De egy vadidegentől inkább nem,ahogy az előző is írta,nem tudod kitől kapod.

2012. jan. 20. 06:29
 5/39 anonim ***** válasza:
62%
Ezeket a tejeket nagyon-nagyon bevizsgálják. Egyik barátnőm tejadó volt. Szerencsére a gyermekem sosem kapott mást anyatejen kívül (sajáton), amíg el nem kezdtük a hozzátáplálást. Én a tápszerektől sokkal jobban viszolygok, nekem azok műkaják... Egyébként, aki dohányzik annak nem olyan minőségű a teje, hogy átmenjen a vizsgán, meg általában nincs is annyi, hogy a sajátján kívül bárkinek adni tudjon...
2012. jan. 20. 06:57
 6/39 anonim ***** válasza:
58%
Nos, én ismertem olyan anyukát, aki egy napra se tette le a cigarettát, mégis a saját jóllakott babáján mellett is tele volt a hűtő/fagyasztó lefejt tejjel. Szóval ez önmagában nem meghatározó, ezért inkább a sokak által leszólt műkaja, mint hogy idegenektől való bármi. (Mondjuk én nagyon kényes vagyok az ilyesmire, ennivalót sem fogadok el akárkitől, pl akinél nem tiszta a konyha vagy ő maga...)
2012. jan. 20. 07:14
 7/39 anonim ***** válasza:
60%
bocs a ragozásért, még korán van :)
2012. jan. 20. 07:15
 8/39 anonim ***** válasza:
52%

Azt hogy valaki dohányzik, még véletlenül sem tudják kiszűrni. Ahogy azt sem,hogy mit iszik-eszik.

Ettől függetlenül mi most megpróbáltunk hozni egy ismerőstől a fiamnak. Sajnos nagyon rosszul reagál rá, úgy hogy a védőnő is azt mondta,hogy hagyjuk, mert bár jó az anyatej, közel sem olyan az én fiamnak a más teje, mintha tőlem kapná. És ha ennyire fáj tőle a hasa,akkor fölösleges szenvedtetni, a mai tápszerekben már minden benne van. Igazat adtam neki.

2012. jan. 20. 07:32
 9/39 anonim ***** válasza:
9%

Èn ezt kettös dolognak tartom. egyrészröl igen jó dolog.

DE soha de soha nem tudod hogy a tejadó párja (legyen ez a legjobb barátnöd, vagy hugod) mit visz haza, kivel csalja meg, hova jár prostihoz. Még akkor sem ha az egy áldott jó ember és biztos nem csinál ilyet. a férjedröl sm tudod, de az a ti családotok ennyire megbízol benne. de gondold végig a legjobb barátaidat, barátnöidet hogy hol van az hogy hát nem lennél biztos benne hogy nem jár el máshoz.

na most mit szolnál ha kiderülne hogy valami nemi betegséget kapott a gyereked a legjobb barátnödtöl, aki szinén nem tehet róla.

A bevizsgálás csak arra a tejre amit akkor ad szól, ez történhet egy hét múlva.

2012. jan. 20. 07:42
 10/39 anonim ***** válasza:
82%

Pontosan ez a bajom nekem is az idegen női tejjel hogy betegségekre leszűrik ugyan de arra hogy szed e bármilyen gyógyszert nyugtatót stb. iszik e cigizik e stb. arra nem vizsgálják, nem beszélve a hasfájósságról amit az anyuka által megevett dolgok is okozhatnak.

Nekem első babámnál nem volt elég a tejem és a sógornőm akit ismerek, napi szinten összejárunk kedveljük is egymást, szereti a babámat is-adott nekünk tejcsit (nem kellett olyan sok napi 1-2 alkalomra) Ismertem tudtam nem cigizik nem iszik nem szed gyógyszert. Amikor a babámnak nagyon fájt a pocija még azt is megtette szegény hogy szinte semmi puffasztót nem evett, hogy nekünk jó/jobb legyen.2-6 hónapos koráig kapott így kiegészítést a fiam.

Aztán született még két másik gyermekem, náluk szerencsére elég volt a tejem, már nem követtem el azokat a hibákat mint az elsőnél. Örültem is neki mert gondban lettem volna, mivel senki jó ismerős nem volt szoptatós anyuka akkoriban:)

Amúgy nekem is van egy barátnőm aki végig cigizte a szoptatási időszakot és még nagy büszkén hangoztatta is hogy ő milyen sokáig szoptatott, 18 hónapig szoptatta a kisfiát a cigis tejjel..

Ja és sok teje volt.

2012. jan. 20. 07:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!