Mindenki fogy szoptatás alatt csak én vagyok ilyen peches hogy nem? Van itt olyan aki szintén nem dobott le 10-20 kilót a szopi alatt?
És hogy viseled ha beszólnak? Nekem a védőnő is mondta hogy biztos fogyok majd szoptatáskor, mikor múltkor mentünk tanácsadásra mondtam hogy hát én pont nem fogyok.
Barátnőm is hogy jaj de rossz lehet nekem, merthogy ő már belefér az előző ruháiba sőt, pedig higgyem el hogy semmit se csinál, eszik és nem is mozog. Nem értem :(( Én sütire csokira már rá se nézek.
Akár én is írhattam volna. A lányom 4,5 hónapos, magasságom ugyanannyi, mint a tiéd, mai mérlegeredményem pedig 80 kg... Tegnap óta viszont elkezdtem odafigyelni magamra. A tejem nekem sem sok, de próbálok nem éhezni. Olvastam, hogy az Update módszer szerint lehet étkezni. Na, tegnap délután és este már nem ettem szénhidrátot, meglátjuk, hogyan alakul. Illetve a védőnőm szerint tornázni is elkezdhetek, csak figyeljek oda, ne legyek izomlázas.
Rajtam is minimum 10 kg van, de inkább 15... Ha ügyes vagyok, tavaszra/nyár elejére talán lemegy nagy része.
(Ha nem szoptatnék, már rég leadtam volna. Méregteleníteni viszont most nem merek.)
Azt vettem észre, hogy a "tejcsárda" típusú anyukákról olvadnak le maguktól a kilók a szoptatás alatt :)
Tehát, akiknek már a kórházi 3 nap alatt ömlik a melléből tej, meg utána is, de úgy, állandóan fejniük kell és napi 1 doboz melltartóbetétet elhasználnak az 1 liter lefejt tej és a pufók, állandóan szopizó babájuk mellett.
Ez komoly, több ilyen ismerősöm is van. Na ők valóban véznára fogytak a szoptatás alatt. Pl. a sógornőm 3 hónap alatt 20 kilót fogyott a szülés után, így 10 kilóval kevesebb volt, mint amivel teherbe esett. 1,5 évig szoptatott, csak utána hízott vissza valamennyit. Pedig elvileg egészséges és állandóan ömlött belőle a tej, éjjel-nappal egyfolytában szoptatott.
Na és itt vagyok én, a másik oldal, akinek alig akart beindulni a teje, 2 hét szenvedés után állt csak be mindkét gyereknél és utána is mindig csak annyi volt, amennyi pont elég. Fejni szinte sosem tudtam, de legalább pótolnom sem kellett. Magától sosem folyt, így melltartóbetétet sosem használtam. Ha megpróbáltam kevesebbet enni, akkor a babáimtól 2-3 napig tartó üvöltés és tőlem a stressz lett az eredménye, így a diéta nálam felejtős volt... 10-11 hónapig szoptattam mindkét fiamat (addig a szülés utáni 2 hétben leadott 10 kilón kívül) egy dekát sem fogytam, igaz legalább nem is híztam. Szoptatás után pedig magától lement 4-4 kiló, így most kb. 3 kg-al vagyok több, mint az első terhességem előtt.
Szóval nyugi, menni fog majd, addig is próbálj meg többet mozogni, de csak szépen, fokozatosan. Ha nem is fogysz tőle, de az izom 1000x esztétikusabb, mint a zsír... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!