Első és második (harmadik) babádat ugyan annyi ideig tudtad szoptatni vagy volt különbség?
Kisfiamat összesen 6 hónapig szoptattam, de 4 hós korától kapott kiegészítésként tápszert, mert fogyott a tejem.
Most 10+4 hetes vagyok és jó lenne egy kicsit több tejcsi a tesónak... Majd meglátjuk.
Kinek mi volt a tapasztalata?
Szerintem a szoptatás sikere elsősorban azon múlik, hogy mennyire erősen szív a baba. Ehetsz, ihatsz bármit, ha a gyerek gyengén szív, el fog menni a tejed. Én ezt tapasztaltam.
Az első gyerekem nagyon jól szopott, nagyon sok tejem volt. 15 hónaposan elválasztotta magát, mert ismét terhes lettem.
A második gyerekkel 4 hónapos koráig kínlódtam a szoptatással, elaludt a cicin, nem szívta, alig volt tejem, akkor fejtem, szedtem a bogyókat, kicsit jobb lett, de ha abbahagytam, megint apadt. Végülis 2 éves koráig szopott, de szerintem a hozzátáplálás kezdetéig éhezett, mert elég sírós is volt, és éjjel is sokat volt fent. (Bár a védőnőm állítja, hogy nem ezért, de szerintem igen.)
Szóval ha a 2. babád ügyesebb lesz, akkor simán tudod majd szoptatni.
Ém a 4. gyerekemet szoptatom most. Előzőleg mind a 3-at ugyanannyi ideig sikerült szoptatni (kb. 1 évig). Tényleg sok múlik azon, hogy milyen erősen szív a baba. De amelyik nem szopott olyan erősen vagy olyan hosszan (mármint alkalmanként), azt kicsit gyakrabban tettem mellre. Ettől összességében ugyanannyi tejem lett, mint a jó erősen szívó babámnál.
Sokat kell pihenni közben, jókat enni és stresszmentesen élni, akkor sokkal jobban jön a tej.
szia elsöt 1honapig aztán el döntötem már pedig szoptatni akarok 2dikat 3évig!most 9honapos lányomat még mindig szoptatom szivesen segitek neked ha kérdésed lenne
Mony
Mindkét fiammal ugyanúgy volt, csak 3 év különbséggel :)
5,5 hós korukig csak szopiztak, majd 9 hós korukra már csak reggel-este, és végül 10-11 hós koruk között teljesen közös elhatározásból abbahagytuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!