Tudok majd egyáltalán újra szoptatni?
Mindenképp keress fel egy IBCLC-s tanácsadót.
Én azt javaslom, hogy már most terhesen! Beszéljétek át mi történt előző alkalommal, és ő segít, hogy mit és hogyan lehetett volna esetleg másképp csinálni, mind a szoptatás, mind a mellápolás kapcsán. Nagyon fontos egy következő sikeres szoptatáshoz, hogy megszabadulj a félelmeidtől még előtte!
BIztos, hogy lett volna korábban is más (barátságosabb) megoldás, de most már ezzel nem érdemes foglalkozni, inkább a jövőre kell koncentrálni, hogy mit és hogyan az új babával.
Mennyi időd van még szülésig?
A www.lll.hu oldalon találsz sok tanácsadót, én személyesen Schneiderné Diószegi Esztert ajánlom Neked. Írj neki, esetleg látogass el csoportos baba-mama találkozóra (terhesek is szoktak lenni), ha budapesti vagy. De más vidéki városokban is működnek csoportok (azokat persze más vezeti...)
Kívánom a legjobbakat Nektek!
huh, nagyon durva!!Ilyenről még nem is hallottam!
Azért írok,mert anyukám mesélte, hogy neki a 4.gyerekkel volt a legtöbb gondja, akkor gyulladt be a legtöbbször e melle...tehát minden gyereknél más a szoptatás.
Lehet nem ismétlődik meg...tudom ez nem nagy segítség, csak gondoltam leírom...
Nagyon sajnálom! :(
Az első válaszolóval teljesen egyetértek egyébként.
De, ha az első babádnál baci (is) volt a dologban, az azt valószínűsíti, hogy ez egyedi eset lehetett. A tejbelövellés okozhat hőemelkedést, de ha utána egyenesen lázas is lettél, akkor vagy a szoptatás alatt fertőzödhettél meg valamivel, vagy már alapból benned volt a baci, ami aztán a szoptatást kísérő körülmények miatt belobbant. A többi pedig sajnos egyenes ági következmény lett.. :(
Én ezért azt tudom neked (még) javasolni, hogy próbálj előre nem félni a dologtól! Amennyire lehet, nyilván úgyis oda fogsz figyelni a higiéniára és az egészségedre - és ennél többet nem nagyon tudsz tenni megelőzés gyanánt. Ha már találkoztál egy IBCLC-vel, ő valószínűleg sok fontosat elmondott neked és már biztosan olvastál szopis irodalmat is. Az első napokra vonatkozó tudnivalókat majd ismételd át a szülésed előtt, hogy tudd, mire figyelj, de próbálj nem félni tőle előre.
Elhiszem, hogy nagyon kellemetlen élményed volt, de azzal, hogy hónapokon át titkon rettegsz tőle, biztosan nem segítesz magadon, tudod.. Állj úgy hozzá, hogy megteszed, amit csak tudsz, de ha neadjisten újra megismétlődne, akkor apaszd el a tejed, ha azt jobbnak érzed. (Szerintem bárki meg tudná ezt érteni.) Szerintem ha ilyen "egyezséget" kötnél magaddal, az már meg is fog nyugtatni egy kicsit, talán. - Viszont az is minden további nélkül megeshet, hogy ügyesen fogtok szopizni és nem lesz gondod! Igazából 50-50% az esély, és ezen szerintem még nem kell aggódni, mert akkor biztos, hogy rejtve tovább fog romlani az arány (lásd önbeteljesítő jóslatok).
Sok sikert és fel a fejjel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!