Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor választotta el magát...

Mikor választotta el magát babátok és hogyan? Egyszer csak nem kérte, elfordult? Vagy harapott?

Figyelt kérdés
2011. okt. 4. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:

1. 21 hónaposan, előtte 3 hónappal már csak este cicizett, aztán abbahagyta

pont akkor ment bölcsibe, nem tudom lehetett-e hozzá köze

2. 2,5 éves, reggel és este cicizik (van amikor elfelejti kérni, mint pl ma reggel)

2011. okt. 4. 14:19
 2/7 anonim ***** válasza:
16 hónapos volt, amikor kimentünk a strandra, ekkor még 3x szopizott/nap, és azon is aludt el. Nagyon izgatott volt a strandon, de azt gondoltam, majd a szokásos módon, szopival elaltatom. De hiába kínáltam, nem fogadta el, indult volna fürödni. Azt gondoltam, jól van, mindegy, majd este. Este mondta a sötétben, hogy cicit! Elővettem, bekapta, kiköpte majd megrázta a fejét. Letettem aludni, megsimogattam és el is aludt kis kínlódás után. Még pár napig próbáltam kínálni neki, de mindig csak bekapta, kiköpte, rázta a fejét. Pedig mondogatta, hogy cicit, de mégsem kérte. 1 hét után már nem foglalkoztam vele, de a szoptató anyukát látva a strandon azért irigykedtem kicsit :).
2011. okt. 4. 14:54
 3/7 xStefix ***** válasza:
Igaz, nem baba volt már, de szépen lassan, fokozatosan hagytuk el. Megkérdeztem, kér-e a tejcsit, mire mondta, hogy nem és ment a dolgára. Ez pár este így ment (a végén már csak esténként volt szopi), utána már meg sem kérdeztem. Igaz, pár héttel később előfordult még, hogy nem akart menni aludni és sunyi módon tejcsit kért volna, hogy még fennmaradhasson egy kicsit. :) Dehát mondtam neki, hogy már üres a cici és ennyi. 40 hónapos volt.
2011. okt. 4. 17:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Enyém is 40 hónapos volt,szépen lassan haladtunk.Egyik este azt mondta nem kér,másik este szóba sem hozta.Megnézegeti azért,hogy megvan még a cici,de annyi.
2011. okt. 4. 22:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert 3 napja nem hajlandó este szopizni a drágám. Reggel szopizik még, de este akárhogy próbálom nem kell neki, ellöki, megharap, sír, ha adni akarom. Eddig is már csak reggel és este szopizott, a délutánit is így hagyta el. Egyszer csak nem kérte, ellökött és nem kellett neki, állandóan elfordult. Most ugyanezt csinálja az estivel is. Amúgy gyönyörűen eszik, szépen fejlődik. Fagyasztott anyatejből csinálok neki főziket, tejbegrízt, mindent megeszik. Nem tudom meddig kínáljam még este a cicit, én még próbálkozom, de mindig elutasít. Ja, és 10 hónapos.
2011. okt. 5. 11:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, hogy nem kéri, ebben a korban már több ismerősömtől hallottam, hogy így viselkedett a baba. De ha még reggel szopizik, akkor addig érdemes próbálkozni az estivel vagy éjszakaival is. Most írhatnám azt is, hogy lovagold meg a helyzetet és szoktasd le teljesen, hiszen itt az alkalom, de egyrészt az anyatej 1 éves korig nagyon fontos, másrészt a kommentedből úgy érzem, szívesen folytatnád még a szoptatást.

Ha megengedsz egy javaslatot: ha végleg nem kéri már a cicit, akkor 1 éves koráig próbáld meg tápszerrel pótolni neki, mert addig napi 6-7 dl tejalapú folyadékot meg kellene kapnia. Utána már elég napi fél liter.

2011. okt. 5. 14:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Van bőven anyatejem lefagyasztva és azt mindenképpen adom neki + a reggeli cicizés. Leszoktatni magamtól nem fogom, ha ő elhagyja, nem tudok mit tenni. Ma este sem kellett neki. :(
2011. okt. 5. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!