Ki hogyan és mikor választotta el sokáig szopó gyerekét?
Az én fiam 2 éves kora előtt választotta el magát. Nagyon izgultam, mert nem lett volna hova vigyem...
Egyszerűen elfelejtette kérni vagy 3-4 napig, aztán meg segítettem egy kicsit én is, hogy ne is kérje később sem.
Én két legyek ütöttem/ütök egy csapásra: az ütembe néha beleszólok, ha szükségét érzem, de úgy, hogy a lányom jelzéseire figyelek. Ergó, ha úgy láttam, meg lehetne próbálni, tettem rá néhány kísérletet - ha sikerült, oké, ha nem, akkor hagytam még. Előbb-utóbb úgyis eljön az idő, amikor hajlandó lesz rá; és abszolút azt tapasztalom, hogy sokkal kevesebb a leszokós hercehurca, ha a gyerek diktálhatja a tempót!
Mivel az elején sok gondunk volt, nem hittem volna, hogy eddig húzzuk, de idővel már az volt a célom, hogy minél tovább tudjam szoptatni. Mivel a gyerekemre figyeltem, sikerült, nagyrészben bejöttek a tippjeim. Egyetlen egyszer nem voltak nálunk olyan hisztik, amikről itt gyakran olvashatok!
Jelenleg még reggel-este szopik, a tél végéig mindenképp szeretném még. Hogy utána hogy alakul, majd kiderül.
Mivel esti suliba járok, a rendszeres távollét siettetheti a dolgot elvileg; de eddig még nem tapasztaltam ilyet. Ill. csak annyit, hogy a tejem nyilván lecsökken. De egyelőre ez nem zavarja őt. Egy hónap múlva lesz 3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!