Mi van ha nem szoptatja valaki a gyerekét? Beteg lesz vagy mi történik?
Szerintem inkább szoptass, amennyire bírod. Sokkal többet ér a gyereknek is!
Ha nem bírod, akkor 1 hónap múlva fokozatosan áttérhetsz tápszerre (ha nincs tejed, addig szerezni kell).
Ahogy növeled a tápszert, úgy lesz egyre kevesebb tejed.
Az a gond, hogy a tápszerrel csak táplálni tudod a gyerekedet - míg az anyatej (a sajátod) mindig pontosan azokat az ellenanyagokat tartalmazza, amire éppen szüksége van neki, hogy egészséges maradjon. Van benne egy olyan általános baktérium elleni védelem is, amit csak mostanában fedeztek fel, és aminek nyoma sincs a tápszerben.
Az anyatejes gyerek gyorsabban is fejlődik (nem csak hízik, hanem tényleg fejlődik) és kevésbé lesz allergiás, valamint kevésbé szokik hozzá az édességhez. Nem beszélve a szoptatás által létrejött megnyugtató kapcsolatról...
Nem igazán szereted a gyereked, ha ezt a sok előnyt szándékosan meg akarod vonni tőle.
Szerintem te csak itt hangulatot akarsz kelteni.
"szívatja le (vagy mit szoktak azzal csinálni" vagy gyerek vagy, vagy egy barom p.csa. Az ha tényleg felnőtt nő vagy mi a fenének szültél?
Mi az, hogy szét cincálja a melled? Tudod te mi a fenéről beszélsz?
szivatja?
cincál?
Olvass el még 1-2 szoptatással kapcsolatos könyvet, mielőtt nekiállsz szülni.
Én a szoptatás mellet vagyok, de:
1. Engem nem tudott anyám szoptatni, mégis szépen fejlődtem, soha nem voltam komolyabban beteg, és sokkal kevesebbet is voltam otthon betegség miatt iskola, ovi alatt mint a többi gyerek. Ez egyébként a mai napig így van, teljesen egészséges vagyok.
2. A Húgom 3 éves koráig szopott, mégis most tiszta allergia, éjjel aludni sem bír, kb. 4 éves kora óta. Amúgy szerencsére neki sincs komolyabb baja.
Igazad van utolsó.
És aki írta az is egy primitív.
Én ugyan ezt írtam. Kár rá időt pazarolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!