Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek a gyereke több mint 1...

Akinek a gyereke több mint 1 éves koráig szopott az mikor választotta el magát?

Figyelt kérdés

Vagy erőszakkal kellett? Nekem már nagyon terhes a dolog, de nincs szívem elvenni tőle, mert eszméletlenül hisztizik érte. Viszont most hallottam egy anyukától, hogy 4,5 éves koráig szopott a gyereke. Ez azért elég hajmeresztő nekem. A védőnőm azt javasolja, hogy mindenképpen várjam meg, amíg a gyerek magától abbahagyja. De azért én nem akarok 5 éves korig szoptatni!

Jelenleg 18 hónapos, max. 2 éves koráig szeretném szoptatni. Napi 3-szor szopik még, meg néha éjszaka is.

2011. szept. 14. 14:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Ha én a fiamra várnék...

... sosem hagyná abba.

Nálunk ''erőszakkal'' kell, mert megy bölcsibe 2 hét múlva, nem akarom, hogy alvásnál ezért legyenek gondok vele. Már egy hete nincsen semmi, az első 2 nap pityergett, de jól viseli. Ügyesen elalszik, nincs vele gond. És már én is lefekhetek úgy az ágyra, hogy nem támad le. :)

Nemsokára 2 éves lesz.

2011. szept. 14. 14:16
 2/11 Jubilee ***** válasza:
100%

14 hónapos a kislányom. Nekem éjjel is mindig felkelt szopizni, ami már terhessé vált. Vasárnap éjjel óta nem adok neki szopizni éjszaka. Apa kel fel hozzá, víz és simogatás segítségével elalszik. Az első éjszaka durva volt, 1 óra 10 percen keresztül sírt a kicsim. A 2. éjszaka már nem sírt, 5 perc alatt visszaaludt. Ma éjjel már 5-ig egyfolytában aludt. :)

Napközben még nekem is 3x szopik, erről fokozatosan fogom leállítani. Először az ebéd utánit fogom elhagyni, aztán a reggelit, végül az estit. A doktornőnk mondta, hogy az anyukának kell elhatároznia magát, és ahhoz tartani magunkat, még ha nehéz is.

2011. szept. 14. 14:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Én mindkét fiamnál elhatároztam, hogy 1 éves korukig fognak szopni.

Az elsőnél semmi gond nem volt ebből, ő magát választotta el éppen 1 évesen:)

A kicsi már más történet, most 1 éves és ha hagynám még 3 óránként szopna:) Múlt héten már csak 2 naponta este kapott cicit, aztán 3 naponta és most betöltötte az 1 évet és nem kap többet. Szerencsére így is elalszik és már mindent megeszik.

Egyszóval: elhatározás kérdése az egész.

2011. szept. 14. 14:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

14 hónapos korában ritkultak a nappaliak (babát vártam), éjjel viszont egyre többször ébredt.

Az éjszakait 17 hónaposan elvettem, mert óránként ébredt, utána csak 2-3-szor.

Akkor maradt a reggeli, illetve a du-i alváshoz.

A baba elhalt, ismét volt rengeteg tejem, de nem kínáltam többször, mint a beállt rend volt.

A reggeli szopi 23 hónapos korában maradt el. Nem otthon aludtunk és reggel elfelejtette kérni, így aztán itthon is eltereltem a figyelmét, könnyen ment, már megszokás volt.

A délutáni alváshoz 25 hónapos koráig kellett, akkor már én kínáltam, hogy aludjon, de már nem aludt be rajta, nem is kérte, így elhagytuk.

2011. szept. 14. 14:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Persze nem hirtelen választottam el én sem, hanem 3 hónapja kezdtem el, először a reggelit, majd a délit, és az estit. Az esti volt a legnehezebb, azért eléggé sírdogált, de most már úgy érzem, hogy megbékélt a helyzettel. Én így is nagyon örülök, hogy eddig tudtam szoptatni, ráadásul csak egy mellből születése óta, mert a balt nem fogadta el.
2011. szept. 14. 15:21
 6/11 xStefix ***** válasza:
72%

40 hónaposan, teljesen magától.

Pont másfél évesen álltunk át a napi 3 szopira, de még ezután is 2 hónapig délben és este, további 4 hónapig pedig csak délben rajtam aludt el. Gond nélkül hagytuk el ezeket is, már ő nem igényelte így tovább.

Ha már nagyon nem bírod, akkor nagyon lassan és fokozatosan kezdd az elválasztást! Első nekifutásra semmiképp se akarj túl sokat és túl gyorsan. Azt hagyd el először, amelyik a legkevésbé fontos a számára, de ne erőszakkal, hanem türelmesen tedd. Akár feszültséget, dühöt (hogy miért nem megy már gyorsabban), akár bizonytalanságot (lelkiismeretfurdalás) fog rajtad érezni emiatt, kezdheted újra előről... Legyél határozott, de szelíd is egyben!

2011. szept. 14. 15:31
 7/11 xStefix ***** válasza:
72%
(Egyébként a bölcsi már nem szokott gond lenni nagyobb korban: ha nincs anya, általában eszükbe se jut a szopizás.)
2011. szept. 14. 15:32
 8/11 A kérdező kommentje:

Éjjel nálunk mindig apa megy be, mert ha engem meglát, akkor csak a szopival alszik vissza. Apa általában vissza tudja altatni, ha nagyon nem megy, akkor bemegyek én, és megszoptatom, de ez azért elég ritka. Szerintem fogzáskor igényli inkább.

A reggelivel már próbálkozunk, mivel viszem a tesót oviba, reggel nem akarok ezért még korábban felkelni. 1 hónapja megy, és még mindig ordít minden reggel, egészen addig, amíg ki nem érünk a ház elé.

A másik kettőt alvás előtt kapja, azt teljesen reménytelennek látom, nem aludnánk el.

A nagyot is fokozatosan választottam el, ott tényleg csak egy-két napig volt sírás. Meg az ő figyelmét játékkal el lehetett terelni. A kisfiam viszont nagyon akaratos, olyankor játék sem érdekli, hisztizik, dobál. Délután viszont apa le tudja fektetni cici nélkül. Én nem. Próbáltuk, hogy 1 hétig szabin volt, és ő fektette le, de sajnos 1 hét nem volt neki elég, hogy elfelejtse, ugyanúgy követeli tovább.

2011. szept. 14. 19:35
 9/11 xStefix ***** válasza:
45%

Ezek szerint ő cicistább, mint a tesó volt... Nem tudom, szerintem ha még bírod egy kicsit, próbálj várni 1-2 hónapot és utána kezdd el megint. Ebben az életkorban még sok minden történhet rövid idő alatt, akkor is, ha nem forszírozod annyira.

Én pl. 15 hósan próbáltam meg elhagyni a lányomnál a napi 4. szopit, de akkor még nem akarta. Kicsit vártam, aztán tettem 1-2 sikertelen próbát, aztán megint vártam; és így végül 18 hósan már együttműködött benne.

Próbálj még kicsit türelmes lenni vele, lehet, hogy hamarosan sokkal könnyebb lesz neki. Ha nagyon erőlteted most, megeshet, hogy még rosszabb lesz...

2011. szept. 15. 14:13
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
3 és fél éves,még nem hajlandó elhagyni.Próbálok rásegíteni kicsit.De úgy látom,nem kész még rá.
2011. szept. 15. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!