Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 hónapos babátok hány óránkén...

4 hónapos babátok hány óránként kér enni? Tapasztalatokat várok és tanácsokat is.

Figyelt kérdés

Az a gondom, h alig akar enni a babám,ill.nagyon elhúzza az időt.Eddig igény szerint evett kb.1,5-3ó között.Most van, h eltelik 4-5 óra is 2 etetés között,hiába kínálom meg ha eltelik a 3óra egyszerűen nem eszik csak olyan 30g-ot,aztán elfordul és nyűglődik, ha vissza fordítom akkor is csak sír, nem akar enni!

Szerintetek ez mit jelent? Beáll az evése és várjam meg amig jelentkezik enni, de meddig lehet várni maximum, meddig egészséges és nem lesz baja??? 5-6óra napközben?? Éjjel úgy eszik, h este 7kor elalszik, élfélkor eszik aztán reggel 5kor megint.És innentől nem tudom, h meddig várhatok h megéhezik!

vagy ez lenne a szopási sztrájk??

hízni most a minimumot hízta 100g/hét.

Amúgy biztos, h fogzik, az ujját éjjel nappal szopizza, cumija nincs, tápszert nem kap!

2011. máj. 11. 08:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

szia

köszi a biztatást,aranyos vagy!!

Most az van,h éjjel még csak-csak szopik, de a nappal az nagyon siralmas.Ma reggel 6óta egyszer evett, 9kor,50g-ot összesen,aztán 1-2perc után sírva feszítve fordult el megint, de ha nem sírna és nem nyűglődne akkor nem is zavarna, de sajnos pont az ellenkezője van.Nagyon nyugtalan , nincs rendes széklet, és folyton álmos vagy sír!

beszéltem egy védőnővel, azt mondta vigyem le ma mindenképp az orvoshoz, mert nincs meg a megfelelő folyadék a babának,uhogy 12től van egy doki ahhoz leviszem nézze meg a fülét meg a torkát is.Nekem meg egyre kevesebb a tejem, nem tudom kifejni, mert 1ó alatt sem indul meg a tejleadóreflex a fejővel,uhogy ez nagyon gáz, h ez van! lassan indulunk, megpróbálok első lenni, mert a betegeket el akarom kerülni!

neked is kitartást a babócához és köszi az érdeklődést:)

majd megírom mi volt!

attól félek, h őszinte legyek, h beutal a kh-ba:(

szia

2011. máj. 13. 10:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Szegényke!

írj mindenképp!

2011. máj. 13. 11:59
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia Kedves kérdező!Az a helyzet,hogy szinte a mi történetünket írtad meg.Én is írtam hasonló kérdéseket,mi is másfél hete kínlódunk ugyan így.Mi tegnap voltunk orvosnál,nekünk vizeletet kellet leadnunk a Madarász utcai kórházba, ma délután lesz eredmény.Én is kivagyok már teljesen és attól félek,hogy elapad a tejem teljesen.Kíváncsi vagyok mi lesz veletek,írj ha tudsz.Remélem olvasod a válaszok.Kitartás!!!
2011. máj. 13. 14:56
 14/16 A kérdező kommentje:

sziasztok!

voltunk a dokinál.Hétfőn kell vinnem vizeletet leadni és másnap kész az eredmény.Azt mondta még, h ez hasmenés ami van neki és mivel fáj a pocikája ezért nem eszik,pont olyan mint aki elrontotta a gyomrát és diétázik-így magyarázta kb.

csak hát muszáj lenne legalább elégségeset megenni, így nekiálltam teával kanalazni meg vízzel ha csak pár kanállal is de muszáj bele traktálnom.éjjel eszik talán még mindig a legjobban a nappalok azok még mindig nem túl jók.Adok neki egy ampulla normaflort/nap és 1ampullaB6 vitamint/nap addig amig megy a hasa.Ma már csak 1x ment neki, de volt h sírt láttam h fáj neki olyankor nagyon gyorsan mozgatja lábait és rugkapál:( tegnap nurofent is kapott, mert nagyon szenvedett, utána jobb lett.ma már nurofen nem kellett.

nekem is nagyon vissza esett a tejem,azon agyaltam épp, ha ez a dolog rendbe jön akkor majd szenvedhetünk a tejjel mire visszaáll a mennyiség:(

örülök h nem vártam és látta a doki mert ha nem vittem volna tegnap akkor szerintem bevittem volna a kh-ba ma, mert akkor még itt sem tartanánk ahol most és kitudja mi lett volna ma gyógyszer nélkül,azért a B6 sokat segített, mert reggel óta nem volt hasmenése és talán nem voltak olyan fájdalmai sem.Amúgy az orvos azt mondta h lehet h fog hányni is.amúgy én vmi vírusfertőzésre gyanakszom, kiváncsi leszek a vizelet eredményére. nappal olyan 4ó ként tudom megszoptatni, de olyan 80-100ml között szopik,ami bennem marad és nem tudok kifeji ilyenkor az olyan 40ml kb. így fogásra.Mondták, h akár óránként adjak neki cicit, hiába próbálom, feszeng és majd kicsavarja magát a kezeim közül a 3-4 óra letelik és akkor hajlandó csak szopni. még azt mondta doki, h most az a cél hogy 6 óránként legyen vizelet a pelusba, tehát ha 6ó ként cserélem és van benne akkor az az elégséges persze minél többet kéne inni, de megtömni nem lehet!

aki írta, h nekik is ez van mint nálunk, ti hogy álltok?? javult a helyzet??

majd még jövök ha vannak fejlemények és persze ha kész az eredmény a babának.

sziasztok

2011. máj. 14. 20:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia!Én vagyok akinél ua.volt a helyzet,nekünk a vizelet eredmény hála istennek jó lett.Mostanra kezd rendeződni a helyzet,de esténként még mindig vergődünk a szopással.Veletek mi zujs?Remélem minden rendben!!
2011. máj. 16. 17:25
 16/16 A kérdező kommentje:

szia

örülök, h jobban vagytok, tudom milyen nehéz ez:(

nálunk most az van, napközben 1,5-2ó ként szopik, visszaesett a tejem és most meg már enne és ezért akar ilyen sűrűn.Este 7kor eszik utoljára,de ekkor már nem is tudom komolyan ha max van 40ml mellenként akkor már annak örülök.De annyira nem is éhes hiszen az egész napunk a szopizásról szól most.7-8között elalszik és 2v3kor kel éjjel enni, addig kihúzza vele.Még naponta 1 normaflort kap ezen a héten végig, mert a széklete még mindig túl híg.A vizelete neki is jó lett, negatív hála.viszont nagyon nem hízott és bár a doki néni azt mondta , h nem baj mert beteg volt én most ezen agyalok folyamatosan.

Minidig van valami:) majd leírnád , h nektek kb. milyen egy este, neked is felkel még éjjel, mennyi idős a babád?

Az enyém 17 hetes és még csak 2x aludta át az éjjelt.

nektek is volt ilyen hasmenéses tünet vagy nektek nem a pocija miatt volt végül? és a széklete nektek okés?

Remélem nem haragszol, h ilyeneket kérdezek, de mindenki csak legyint körülöttem, h ó majd elmúlik és végig sem hallgatnak:(

szia

2011. máj. 17. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!