Mikor vállaljuk a második babát? Írjatok légyszi véleményeket, tanácsokat, tapasztalatokat!
Én 28 évesen szültem az elsőt, 37 évesen a másodikat.
kis korkülönbséget nem akartam (ne azért szüljek, hohy hamar túl legyek rajta, hogy eljátszanak egymással, hogy együtt letudjam-számomra ezek nem szipmatikus érvek)
Elsőzör úgy gondoltam,akkor leszsz testvére, ha iskolás lesz 6-7 évese, de aztán így alakult.
Otthon voltam picit több mint 2 és fél évet naggyal(közben elvéezetm egy tanfolyamot), utána dolgoztam 6 évet, és most megint itthon vagyok msáfél éve, csak jövö szeptemberben megyek vissza dolgozni.
27 vagyok, lányom 18 hónapos:)
mi úgy vagyunk a pármmal ha jön a tesó had jöjjön, de jó lenne ha legkésőbb összejönne fél éven belül. Szóval a lányom 3 éves koráig szülessen meg a második baba. 3 gyereket szeretnènk, segítségem nincs, nagyszülők 200 km-re laknak!
Mire megszületne a kicsi, a nagy már elég értelmes lesz ahoz hogy felgogja a dolgokat hallgasson rám!
Most már tapasztalt vagyok mit hogyan kell egy picibabàval, könnyebb lesz a másodiknál,
Megvan minden a lányról, babakocsi kiságy kád stb, soknunisex Ruha, csak pár újat kéne venni, ha meg lány lesz a következő mindene megvan!
Így folyamatosan itthon tudok lenni, egyébként sem tudok visszamenni dolgozni mert nincs a bölcsiben hely, meg nincs aki érte menjen, 5 - ig dolgozom, 6 mire haza érek, párom meg hétre ér haza.
Járunk játszótérre, heti 1x csavarogni a városba, így nem unalmas itthon!
első vagyok
az utolsónak tök igaza van!!
Csak akkor szülj, ha lelkileg késznek érzed magad rá, ne más(ok) miatt
Nálunk 21 hó lesz a korkülönbség, én mindig is kis korkülönbséget szerettem volna, mert a tesóm és köztem 9 év van, ennek ellenére jó viszonyban voltunk mert veszekedni nagyon nem tudtunk teljesen más volt az érdeklődési körünk a nagy korkülönbség miatt és együtt játszani sem tudtunk.
De 3 év korkülönbséget se szerettem volna, mert nem akartam, h a nagy pont elmenjen óviba amikor a kicsi megérkezik, így még egy évet itthon tudunk lenni 3asban:-).
Nekem szerencsém van ( lehetne segítségem, de nincs rá szükségem) a nagy nagyon jó gyerek pár hetes kora óta 9-10 órákat alszik egyhuzamban éjjel délután meg 3-4 órát és ha bármi dolgom van pl vasalás stb. eljátszik egyedül is.
Nekem "nagy"fiam és "kis"fiam között 2év3hónap van, a kicsi még csak 4hós, de már most vágyok egy harmadik kisbabára! :-)
Nekem mindkét kismanó nagyon jó kisbaba volt, és segítség is helyben van, mindkét nagymama akik szívesen is segítenek, és ráadásul mindkettővel nagyon jó a viszony oda-vissza imádják egymást a gyerekek és ők.
De a lényeg szerintem is az, hogy szívvel lélekkel akarj újra egy bébit, akkor szüljél! Még csak 27éves vagy, simán szülhetsz még 10 év múlva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!