Alvásproblémák 2 hetes babánál? Tapasztalatokat, tanácsokat szeretnék!
A mi babaánk 2 hetes,csak anyatejet eszik,hál istennek jó az étvágya.A problémánk az,hogy éjszaka hamarabb felébred,kevesebbet alszik mint nappal.
Például ma délelőtt szopi után kerek 3 órát aludt,de éjjel volt olyan,hogy csak másfél,vagy 2 órákat aludt!
Igy gyakrabban is szopizik éjjel.
Kérdésem az lenne,hogy meg e lehetne valahogy forditani,hogy éjszaka aludjon többet és ne nappal?
Mivel első babánk,eléggé tapasztalatlan vagyok,segitségeteket előre is köszönöm!
Csak úgy sir,ahogy máskor is,ha éhes.Tehát nem sir jobban
Eszik,böfizik,s utána lerakom,aztán alszik is tovább.
Csak hamar felébred újra,s csak éjjel.
ő még kicsi, nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, főleg, ha éhes.
annyit tehetsz, hogy nem engeded aludni nappal ilyen sokat, hanem felébreszted és megeteted, tehát tartod a 3 óránkénti evést, akkor elképzelhető, hogy beáll erre. nekem mondjuk keltenem kellett, mert 3 kg alatt született, és kicsit sárga is volt. sajnáltam szegénykémet, de mire 1 hónapos lett és behozta a "lemaradást", már annyira hozzászokott a "rendhez", hogy magától állt be 3,5 óránkénti evésre nappal, éjjel pedig 4 óránként, evett, azaz éjjel 2 körül, majd reggel 6 körül. egyébként az is segített, hogy későn fürdettük, este fél 10-kor, 10 órakor evett, így bírta 2-ig. 6-7 hetesen már 3-4-ig aludt, és szép fokozatosan leszokott az éjjeli evésről.
Nekem most múlt el 2hónapos a babám, az első éjjel haza érve szörnyű volt,óránként keltem fel hozzá, és akkor még kevés volt neki a tejem.
Ahogy rá álltunk arra,h akár ha fél7kor is kel fel,redőny felhúz,hogy érezze azt,h nappal van eszik és beleteszem a pihenőszékbe és ott jól el van, azóta hogy erre rászoktunk este 9kor elaltatom és reggel 8-fél9kor kel fel.Így jó,mert mi is tudunk pihenni :):):)
Szia!
Ezen mi is átestünk. Felcserélte a nappalt az éjszakával. Ő még annyira picike, hogy nem tud különbséget tenni a kettő közt. Szépen lassan át fog állni, ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!