4 hónapos babátok hány óránként kér enni? Tapasztalatokat várok és tanácsokat is.
Az a gondom, h alig akar enni a babám,ill.nagyon elhúzza az időt.Eddig igény szerint evett kb.1,5-3ó között.Most van, h eltelik 4-5 óra is 2 etetés között,hiába kínálom meg ha eltelik a 3óra egyszerűen nem eszik csak olyan 30g-ot,aztán elfordul és nyűglődik, ha vissza fordítom akkor is csak sír, nem akar enni!
Szerintetek ez mit jelent? Beáll az evése és várjam meg amig jelentkezik enni, de meddig lehet várni maximum, meddig egészséges és nem lesz baja??? 5-6óra napközben?? Éjjel úgy eszik, h este 7kor elalszik, élfélkor eszik aztán reggel 5kor megint.És innentől nem tudom, h meddig várhatok h megéhezik!
vagy ez lenne a szopási sztrájk??
hízni most a minimumot hízta 100g/hét.
Amúgy biztos, h fogzik, az ujját éjjel nappal szopizza, cumija nincs, tápszert nem kap!
nem akarom 3ó ként etetni,de nem akarom, h kiszáradjon!
most már az 5.óránál tartunk, de még minidig nem eszik pedig sír nagyon!
elfordul a cicitől amint elindul a tej.
ennyi.kikészülök már úgy aggódom érte.
ha üvegből adom az sem kell neki,lefejtem egy picit, de nem kell neki.Azért napközben talán nem 5-6-7ó ként kell enni egy babának, azért kérdeztem kinek mikor eszik!
Lehet, hogy sztrájkol egy kicsit. Lehet a fogzástól, vagy a ciklusod kezd bezavarni neki, vagy egyszerűen csak minden érdekli már, és "nem ér rá" szopni.
Próbálhatod, hogy kicsit elzsongítod, félálomban talán szívesebben elfogadja a melledet. Esetleg a meztelen mellkasodon dajkálod egy kicsit, hátha az illatot megérezve megjön a kedve a szopihoz.
Egyébként amíg eleget pisil/kakil, megfelelően gyarapszik, és általában jó kedvű (mondjuk a fogzás ebbe bezavarhat) addig ne aggódj!
KÖSZI A VÁLASZOKAT!
hát ez az, h kevesebb a pisis pelus és a kakis is.Ma még nem is volt neki igazi kakija csak ilyen üres amiben nincsenek kaki darabok ha nem olyan mint a narancslé,egyszerű folyadékszerű.A reggeli pelus sem olyan volt amilyen szokott hanem ép h közepesen telt vizelettel.
nem erőltetem a szopit,mert nem is lehet. csak épp nem jó kedvű hanem sír,nyűgös csak ezért gondoltam még arra, h nem is az lehet a baja, h nem éhes, hanem ez a sztrájkolás?na meg a fogzás is lehet bele játszik igen.
csak nem tudom az meddig tart, vagy milyen is, lehet vele is ez van? még ennek megpróbálok utána nézni.
hiába a héten nincs a védőnő és a dokink sem ezért próbáltam itt megkérdezni tőletek!
Kitartás, az én fiam a múlt héten csinálta ezt. Rémes volt,de túl lettünk rajta. Volt, hogy ő is 6 órát bírt evés nélkül, de totál nyűgös volt, sírt evet is volna meg nem is. Viszont éjjel és hajnalban, meg az esti lefekvésnél evett rendesen.
Neki is jön a foga, plusz szájpenész plusz fogínygyulladás, de szerintem inkább sztrájk volt.
Próbáld ahogy előttem is mondták kicsit félálomba ringatni, besötétíteni a szobát, meztelenül bebújni vele az ágyba, akkor etetni, mikor már nagyon álmos.
Remélem hamar túl lesztek rajt.
Ja és Te maradj nyugodt ha a fene fenét eszik is, mert megérzi a feszültséget és ő is csak feszültebb lesz! Mosolyogj rá evés közben, énekelj neki, babusgasd sokat, simogasd ahol nagyon szereti, a fiam imádja ha tenyerét cirógatom.
Kitartás!
3,5 hónapos baba anyukája
sziasztok!
köszi a biztatást!Ez egy rémálom komolyan mondom.Próbáltam félálomban is van, h sikerül van, h nem,de ha rákap akkor is csak 2percig szopik és annyi,sírva fordul el,ki feszíti magát.Éjjel 1kor kelt, a jobb o.mellből nem volt hajlandó enni,a másikra tettem, ott evett.A másikat lefejtem, de sehogy sem fogadja el.Most már tudom, h ez sztrájk, és nem az, h ki tolja az időket.Nagyon kevés a pisi a pelusban és kaki az meg nincs is, pedig reggel szokta a komoly adagokat nyomatni.
Az utolsó anyukát kérdem aki írta, h ez volt nekik:
nem fogyott a babád vagy stagnált a súlya akkor? és a kevesebb evéstől nem lesz gond?
ma is megpróbálom elérni a védőnőt, mert félek, h nagyon keveset eszik nehogy baja legyen.Ha nagyon összeszedi magát akkor azt mondom, h a felét sem eszi mint szokta, kb.a tegnapi nap összesen talán volt 4-6dl, de a 6dl az már soknak is írtam szerintem.Volt, h megmértem és 5ó kihagyás után csak 50ml evett:(
A tápszert sem fogadja el, próbáltam már kínomban mindent, de az üveget ha bekapja már üvölt is szegényem!
köszi, h írtatok!
Keress meg egy szoptatási tanácsadót! Az lll.hu oldalon van a lista, telefonon is tudnak beléd lelket önteni.
Valamint jó volna gyerekorvossal megnézetni, hogy nem beteg-e (piros-e a torka ami miatt nehezebben nyel, fáj neki, szájpenész,fülfájás, fogzás-e, náthás és nem kap jól levegőt stb.) Ha úgy látszik, hogy beteg, vagy nagyon fogzik, esetleg egy kis nurofent/panadolt adhatsz neki fájdalomcsillapítónak. (bár nem vagyok nagy híve a gyógyszerezésnek, van amikor kell)
Nem kezdtél új kozmetikumot használni (más illat, amit a babád nem szeret)?
Kitartást kívánok neked!
szia
igen, viszem majd gyerek orvoshoz, csak a héten nincs a dokink és máshoz meg nem akarom betegek közé levinni meg más orvos tanácsadásán voltam már és mit mondjak nagyon fél vállról vették a gyerekem,mert nem a saját betegük:(
szinte 100% h a foga lesz neki a bibi,tegnap is 5-6 folyós kakás pelusa volt,de ez is csak darabok nélkül és ilyen nyálkás is szegényemnek a popsija is nehezen bírta kicsit kicsípte hiába álltam ott és vettem le szinte azonnal.A tegnap már balo.-ról jobban evett,de a jobbo-mellet elutasította, estére meg egyiket sem volt hajlandó,így nagy nehezen amit előző éjjel fejtem le tejet hihetetlen , de 70ml megevett üvegből.Ezután éjjel mikor kelt 2kor már elsőre sikerült rátennem a jobbo-ra.
Nagyon remélem, h lassan minden rendeződik, mert nagyon rossz,ha mégsem javulna a helyzet, akkor felhívom a tanácsadót! Amúgy egy új tusfürdőt használtam párszor, pont mielőtt ez lett, de a mellemet is mindig jól leöblítem , majd most elhagyom és visszatérek a másikra,csak ez volt a legközelebb akkor.Meg még amire gondoltam, h beteg lettem hétvégén, náthás és lehet, h a tej íze evégett kicsit megváltozott? nem tudom, de most már látom, h milyen kiszolgáltatott az ember így, h csak szoptat és ha valami gond van velem akkor az a kicsin csattan és ez így nem jó:(
eldöntöttem, h hetente párszor fog kapni enni üvegből, mert ha netán valami van velem és nem vagyok kéznél akkor ne akkor sírjon szegény, mert egy olyan dolgot adnak a szájába ami számára teljesen ismeretlen, így majd rendszeresen hetente 2-3 alkalommal kap üvegből tejet ha sikerül, persze szoptatás mellet!
nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segített és megírta a tapasztalatait és biztatott, h ez nem a világ vége!! lehet nélkületek már bevittem volna kh-ba ott meg jót röhögtek volna rajtam az orvosok!
sziasztok!
22.13-as vagyok.
Na javul a helyzet!
Biztosan ez a megfázás is bezavart neki. Az én babám nem fogyott, viszont nem hízott abban az 1 - 1 és 1/2 hétben. Ha nagyon aggódsz akkor mérd meg pár naponta esténként, hogy nem fogyott-e, én is ezt csináltam.
Nálunk szerintem az volt a baj, hogy van egy 3 éves lányom is aki minden alkalmat kihasznál a rosszalkodásra és persze ezt mindig szoptatás közben csinálja. Hamar rájött, hogy védtelen vagyok olyankor. Én meg sokszor rákiabáltam, a kicsi megijedt és szerintem ez váltotta ki.
De igen lehet a foga is zavarja, az enyém pl nem aludt az éjjel, tömte a kezét a szájába és sírdogált. De most legalább eszik.
Kitartás. Babusgasd nagyon sokat, ha csak ő van egyedül gyerkőc, akkor tegyél mindent félre, ráér a takarítás, mosás, vasalás csak a picivel foglalkozz, ha alszik pihenj Te is, ha fáradt vagy csak feszültebb vagy.
Majd írj, hogy mi a helyzet! Szorítok nektek nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!