Akinek a 2 gyerek között 20-22 hónap a korkülönbség, adnátok tanácsokat, tapasztalatokat?
Hogy bírtok két gyerekkel?A nagy megszokott napirendje megváltozott,miután a kicsi megérkezett?Hogy viszonyul a nagy a kicsihez?Féltékenység?Egy szobában alszik a 2 gyerek?És az anyuka?Párotokra mennyi időtök jut?Magatokra?Hogy sétáltok 2 gyerekkel,a pici kocsiban,nagy meg sétál?
Rengeteg kérdés van bennem,pillanatnyilag pánikolok,hogy bírom majd két kicsivel.Olyan jó kialakított napirendem van egy gyerekkel...
Bármilyen tanács,tapasztalat jól jön.Ami csak eszetekbe jut!
szia,nálunk 20hónap és pár nap van a két kicsi között.most a pici 1hónapos.nem egyszerű!
az egész terhesség terhességnek tűnt,főleg ahogy egyre nőtt a hasam.Olyan dolgokat(negatív) tapasztaltam meg,amiket a naggyal nem.Pl a farcsontom 12.hetesen ki akart esni,állandóan émelyegtem,szédültem,zsibbadt a combom...és sorolhatnám.És ugye amellett a napi feladatok és egy örökmozgó kisfiú.Ráadásul a férjem csak hétvégente van itthon...
És ami a legszebb,41+2hétre szültem,indították,és fertőzés miatt 9napot voltunk kórházban.már majdnem megőrültem.
Aztán kezdődött a napi rutin.A nagy napirendje csak annyiban változott,hogy kicsit várnia kell,pl ha kitalálja hogy ő ki szeretne menni,mikor épp az öcsi eszik,este a kicsi kezdi a fürdés,míg szopik,addig a nagy vagy eszik,vagy épp "diliköröket" fut.Aztán a nagy fürdik,közben(15perc kb) megpróbálom elaltatni a picit,nem mindig sikerül.Majd a nagy a szobájában a pici a miénkben kiságyban én meg ingázom 2 gyerek között míg elalszanak.Így mostanában már 2-4alkalommal sikerült a nagynak kvázi egyedül elaludnia.De így is ott vagyok mellette,míg az öcsi nem reklamál.
Sétálni úgy megyünk,hogy a kicsi mózesos kocsiban,a nagy meg vagy "rohan" mellettünk/előttünk,de többnyire testvérfellépőn utazik.(okos egy találmány)
Szereti a kicsit,mert puszit ad neki,simogatja,de rajtam kívül más nem foglalkozhat vele.Szóval sem az apa,sem a papa-nekik VELE kell foglalkozni.
Páromra esténként van 1,5óra msnezés,és hétvégén amikor a gyerekek alszanak.Mostanában hogy apa kipihent legyen,a nagy fiunk szobájában alszik,én meg a picivel a hálóban-na mondjuk ennek nem örülök!egész héten nincs,és akkor hétvégén sem :-(
magamra ennyi idő jut:reggel rohanás zuhany/öltözés,közös reggeli a nagyfiúval.majd ilyenkor mikor elvileg mindkettő alszik,akkor van egy kis időm leülni a gép elé-ez kikapcsol.És este ha van energiám akkor esetleg valami extrább(körömlakkozás,epilálás....)És max hétvégente 2 szoptatás között fodrász,a következőn kozmetikus.
Amit észrevettem magamon,hogy nagyon hamar bepöccenek,ezen kéne változtatni,valahonnan egy zsák nyugalmat venni :-)
ha gondolod,írj privát.és mindent elmesélek amire kíváncsi vagy.
Én is emiatt aggódok. 20 hós lesz a lányom, és 30 hetes ikres kismama vagyok. Vakarom a fejem rendesen....
Bocs az off-ért.
Nálunk 22 hónap van a gyerekeim között, de már nagyobbak. Lányom 8, fiam 6 éves.
Nekem annyiban volt nehéz az első év, hogy a fiam éjszaka végig 3 óránként szopizott, így napközben fáradtabb voltam, mert nem mindig aludtak egyszerre ebéd után, így napközben nem tudtam pihenni.
Amibe csak lehetett bevontam a lányomat. Esti fürdésnél ő vetkőztette, krémezte, mosta a hátát stb. a fiamnak. Amikor szoptattam akkor mindig mesét olvastam közben a lányomnak, így ő is odabújt hozzánk. Olyan is volt, hogy ő is szoptatta a babáját, amit külön erre az alkalomra kapott. Kb. 1 hónapig "szoptatott" és azóta sem babázik. Esténként pedig szopi közben úgy aludt el a lányom, hogy mellénk feküdt és a kinyújtott kezembe bújt. Nem volt valami kényelmes, de mivel mindig így altattam előtte is, ezt nem akartam elvenni tőle.
Eleinte egy szobában voltak, 2 éve vannak külön. Amikor már nagyobbak akkor gond a közös szoba, mert legalábbis nálunk állandóan átmásztak egymás ágyába és így későn aludtak el.
Féltékenység nem nagyon volt, néha előfordult, hogy amikor hátat fordítottam a lányom rácsapott a fiam fejére, de nem nagyot. Fel sem ébredt rá. Ez is hamar elmúlt.
Sétálni úgy mentünk, hogy a lányom amikor már nagyon elfáradt felültettem a babakocsi elejére, mert akkor még nem érte végig a fiam. Mire "belenőtt" a lányom is többet tudott már menni.
Én örülök, hogy nincs köztük nagy korkülönbség mert nagyon jól eljátszanak együtt egészen pici koruktól. Most már együtt hülyéskednek a medencében, társasoznak stb.
Sziasztok! Hogy vagytok? Már jó nagyok a gyerekek!
Képzeljétek, ma teszteltem pozitívat... És ha jól számolom, akkor 20 hónap lesz a gyerekeim között.
Hogy teltek az évek? Milyen tesók lettek a gyerkőcök?
Minden tanácsot szívesen fogadok. Remélem, hogy látjátok, hogy írtam :) koszonom
Szia!
Én pedig tegnap teszteltem pozitívat, és úgy néz ki szintén 20 hónap lesz a korkülönbség.
Totális pánikban vagyok még…
E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!