Normális 2 évnél nagyobb gyereket szoptatni?
Sajnálattal olvasom, hogy manapság sokan azt gonodlják, mi akik sokáig szoptatunk, azt divatból tesszük.
Valamit hogy egy gyereket mindenképpen el kell választani x idős korában, nem pőedg ahgyják, hogy gyrek maga választódjon el.
Holott ez lenne a normális.
Csak meg kell nézni a természeti népeket.
Nálunk meg lassan az száímít nomálisnak, ha egy féléves baba túró rudit kap:-((((
előző
Még azért hozzátenném,hogy anyukám 2,5 éves koráig szopott (1946-ba született), nagymamám számára ez teljesen természetes volt.
19.59
ha végigolvastad volna,akkor most tudnád miért írtam ki
Mindenki a természeti népekkel jön.Semmi baj azzal ha valaki ennyi ideig szoptat,de ezt le ne írjátok mégegyszer.Nem vagyunk természeti nép,azt sem tudjátok,hogy ők miért szoptatnak addig,mi civilizált emberek vagyunk nem kell és nem is lehet összehaosnlitani a szokásainkat egy természeti népével. Vagy ha annyira odáig vagytok vele,mintha ők lennének a non plus ultra akiket követni kell,akkor indulhattok a harmadik világba kukoricaszemeket szedegetni a tehénszarból.
Semmi baj a hosszú szoptatással,de ne ezzel példálózzatok mert ők teljesen más okokból szoptatnak tovább,messze is vannak,és nem vagyunk olyanok.
Állatokhoz sem hasonlítjuk magukat,pedig azok meg elválasztják a saját kölykeiket.
"Egyébként meg ismertségi körben két anyukát ismerik, akik sokáig szoptattak, a gyerek olyan válogatós lett, hogy szinte semmit nem hajlandó megenni..."
A témáról annyi a véleményem, hogy nekem is kicsit furcsa, de mindenki tegye, ahogy jónak látja. Amilyen cicifüggő az egyévesem, könnyen lehet, hogy mi is ide jutunk.
Viszont mindent megeszik, igazi haspók, szerintem feneketlen a gyomra. Anyósom szerint azért, mert "nem kapott újszülött korától finom meleg teát, és nem etettem 6 hetesen almával, 3 hónaposan meg finom-finom főzelékekkel", ezért a szerencsétlen sorsú gyerek most kompenzál...
Ezt csak azért írtam le, mert úgy tűnik, mindent, és mindennek az ellenkezőjét is rá lehet fogni a hosszú szoptatásra.
Első válaszoló vagyok:
annyi butaságot írnak itt sokan, akik ellenzik a hosszabb távú szoptatást, hogy ezért nem írok SOHA ebbe a témakörbe. Most kivételt tettem, láthatod, jól lepontoztak:)
Miért abszurd szoptatni egy kisgyereket? Felháborító az emberi butaság, az, hogy meg akarják magyarázni, hogy ezzel akarjuk magunkhoz láncolni a gyereket, kisbabának akarom tudni még 3 évesen is... nevetséges, hogy milyen érvek vannak itt, olyanoktól, akiknek halvány fogalmuk sincs arról, hogy esetleg a kisgyerek IGÉNYLI a szoptatást és nem én, a saját örömömre, önző módon a cicimhez ragasztom, hogy ezzel dicsekedhessek! Végiggondolják, akik ezeket az orbitális baromságokat leírják, hogy ez nem így működik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!