Létezik hogy az első gyereket tudja szoptatni az anya a másodikat nem?
Kíváncsi vagyok, mert már többször azt álmodtam hogy nem fogadja el a baba a cicim, és nem tudom ciciztetni!A lányom 2 évig probléma nélkül szopiztattam, de most valamiért van bennem egy félsz !
30hetes kismama!
Igen.
Anyukám engem szoptatott 6 hós koromig (akkor ez volt a jó), plusz annyi teje volt, hogy a szomszéd az ikreinek is tőle hordta.
Az öcsémet nem tudta szoptatni, csak 2 hónapos koráig, utána elapadt a teje.
Szia! A nagyfiam, aki most 3,5 éves 2 éves koráig szoptattam, minden gond és probléma nélkül. A kisebbik fiacskám pont ma 5 hós és vele már problémák vannak. Az ok egyszerű:
egyszerűen nincs annyi pihenésem, étkezésem, folyadékbevitelem, mint a nagyobbikkal volt, mert akkor csak rá kellet koncentrálnom, most viszont már 2-en vannak. Egy/első gyermekkel ilyen szinten sokkal könnyebb, mert magadra is jobban oda tudsz figyelni.
A gyermekorvosunk is mondta, hogy jó lenne a 6. hónapig kihúzni, ehhez képest 3 hónapos kora óta hozzá kell táplálnom, mert kevés a tej. Szerencsére így is elégedett és boldog kisbaba :)
Én is hallottam ilyet, hogy az elsőt 1 évig szoptatta az anyuka, a másodikat már csak 5 hónapig tudta. Ő azt mondta, nem tudott úgy pihenni, enni, stb, ezért apadt el a teje.
Én most várom a második babámat, kíváncsi vagyok vele hogy lesz, mert az első szoptatásával nem volt gond.
Én mindkettőt 10hóig szoptattam.Az első babám rögtön szopott,nem kellett bajlodni vele,tudta hogy kell:-)
A második 1.5napig nem fogadta el a kh.ban.Minden alkalommal megkínáltam és őt meg kellett tanítani szopni.Ne add fel míg csak kis remény van rá hogy sikerül:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!