Normális 2 évnél nagyobb gyereket szoptatni?
Normális, mert igényli, és van tejem:)Nem ártunk vele senkinek.
27 hónapos fiúcska anyukája
Szerintem ez egyénfüggő.
Ha anyukának és a gyereknek is jó, és nem ekörül forog az összes együttlét, akkor miért ne.
Számomra például furcsa lenne, el sem tudom képzelni, hogy a 21 hónapos fiam még szopizzon.
nekem igen
fiamat is sokáig szoptattam, kicsit sem fogom elválasztani, mert elmúlt 2 éves
előző
van tejem és 100x egészségesebb, mint a tehéntej
Köszönöm a válaszokat,és elnézést kérek mindenkitől ,amiért kiirtam ezt a kérdést.Ne ítéljetek el emiatt,csak azért tettem,hogy lehetőséget adjak azoknak akik a hosszan tartó szoptatást ellenzi,hogy kimondhassa magát.
Hogy miért?Nagyon gyakran előfordul,hogy, sokan nem a kérdésre válaszolva,csak úgy odaírják,hogy NEM NORMÁLIS 2-3 ÉVEST SZOPTATNI.Pedig senki nem kérte ezzel kapcsolatban a véleményüket,teljesen másról szól a kérdés,és főképp a kérdező.
Most itt volt a lehetőség és senki nem írt egy bántó megjegyzést sem,csak azok válaszoltak akik normálisnak tartják,úgy mint én.
Mi a véleményetek erről?Szerintem csak OFF-olnak és provokálnak.
Nagyon sok olyan ember van, aki azért jár erre az oldalra, hogy kiélje a frusztrációját.
És lássuk be, egy kérdésben, amire normális válaszok érkeznek, számukra semmi érdekes nincsen:)
Szerintem nem normális,de nem szoktam odaírni ilyet,ha nem ez a kérdés.Remélem ,hogy nem veszed zokon a hozzászólásomat azért mert eltér a véleményem a tiédtől.Szerintem azért "nem normális" (ez talán nem a legjobb kifejezés rá), mert nyilván ezek a szoptatások csak a testi kontaktus miatt maradtak meg. A testi kontaktust-kötődést meg életkorának megfelelően kell a gyereknek megadni,hiszen nem marad örökre csecsemő,sőt 2-3 évesen már nem is baba,hanem kisgyerek. Annyi más tevékenység van,ami lehetővé teszi az összebújást. Szerintem sokszor csak az anyuka próbáűljha tudat alatt "visszafogni" a gyerekét,nem tudja elfogadni,hogy már nem csecsemő.A gyerek pedig természetesen nem fogja elutasitani,ha ez rendszeres szokássá válik,napi tevékenységgé,rutinná.
Egy kisgyerek ne szopjon,ennyi erővel iskolás korában is szophatna,mert ha 3 évesen normális,akkor 6 évesen miért ne lenne az.
Semmilyen sértő szándékom nem volt ezzel,csak válaszoltam a kérdésedre. Egyébként nem szoktam hangoztatni a véleményem ha nem kérdezik,mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!