Ha alig (majdnem semmit) eszik valaki, az tudja szoptatni a gyerekét?
Ha nem eszik és főleg nem iszik, akkor nem nagyon lesz teje.
Amúgy csontsovány a szülés után is??
Elvileg ha túl keveset eszik (Mármint ami a szervezetének kevés, nem a kivülállóknak), akkor kevés teje lesz, illetve teljesen elapad. Ha viszont csak látszólag kevés, akkor semmi nem történik.
A tej összetételét nem befolyásolja, az genetikailag adott.
De te honnan tudod, hogy mikor és mennyit eszik?
Nos az igazság az, hogy sokat vagyunk együtt a gyerekek miatt, tehát azért látom a dolgokat. Míg én mondjuk ebédelek, vagy nassolok, ő nem eszik semmit. Kínálom, de nem.
Amúgy nem volt elhízva a szülés után sem, szinte ugyanannyi volt, mint terhesség előtt. De most vészesen sovány és szoptatja a babáját, ezért aggódom :(
Nem nagyon tudsz mit csinálni...ha ő nem akar enni :( Majd észreveszi ha nem lesz teje és sír a babája hogy valami nem jó.
Én próbáltam "fogyózni" szoptatás alatt, nem drasztikusan csak nem ettem rendesen és sajnos egyből meglátszott a tejemen. Így abbahagytam az egészet addig amíg be nem fejeződött a szopi (amíg a kislányom kérte 14 hónapig).
Utána kezdtem csak diétázni. Úgy gondolom hogy fontosabb hogy anyatejjel tápláljam amíg csak tudom, mint az hogy beleférek e a 38-as ruhákba szülés után rögtön.
De amúgy van aki nem így gondolja, barátnőm pl. alig evett és el is ment szép lassan a teje, 7hósan már egy csepp se volt neki és 4 hós korától tápszer kiegészítés kellett a kisfiának. De ő nem igazán bánta. Viszont nagyon vékony volt már akkor is.
Az könnyen meglehet,hogy ugy is van teje,ha nem eszik szinte semmit,viszont az anyuka szervezete garantáltan tökremegy. Valószinóüleg minden tápanyagot elvon a tejtermelés iylen esetben az anyától.
Jól le lehet igy robbani,egy életre tönkretenni a saját szervezetét az embernek sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!