Napi 8-12x szoptató anyukák! Hogy találtok időt evésre, főzésre, hogy többet ne is említsek? És idegekkel lehet ezt bírni?
Én is napi 8x szoptatok, de én rugalmasan oldom meg a háztartást, mivel nekem sincs segítségem ( ha párom itthon van, akkor se túl sok, de én nem is várom el - azért a főzést be szokta időnként vállalni :D).
Nekem a babám nehezen alszik el nap közben, sőt, szinte semmit se alszik, csak ha hasra fordítom.
Az a nem egész fél óra, ami a két etetés közben eltelik, az be van osztva napi szinten, hogy mosogatás - főzés - takarítás - mosás, ruhák rendezése - bolt ( nem mindennap ).Nekem nem is ez a nyomasztó, hanem sokkal inkább az, hogy mondom: semmit nem alszik szinte napközben, mikor ébren van, a pocija miatt nyögdécsel mindig, na én ezidőalatt osonok ki a dolgaimra, aztán mikor rákezd a tömény sírásra, akkor otthagyok csapot - papot, és jövök be hozzá.
A fekve szoptatás az egyik legegészségtelenebb póz.A mamának nem, de a picinek igen.Ha félrenyel a baba, akkor mit csináltok?!Felkapjátok hirtelen fekvő pózból?Ez épp olyan, hogy te félrenyelsz vmit és egyszerűen nincs lehetőséged rá, hogy kiköpd - magyarán - ergo: visszanyeled, mert fekszel.Az enyém is eléggé mohó, gyakran megy cigányútra neki, de mivel félig ültetve szoptatom ( 7 hetes! ), ezért nincs ilyen gond.
Az olyan kisgyerekek, akiket fekvőpózban szoptattak - tény és tapasztalat - a későbbiekben nehezebben tanulják meg azt, hogy ÜLVE kell enni, inni, de SOSEM FEKVE!
Egy védőnő.
21:10-nek:
A sok levegő nyelésre van a megoldás: a böfiztetés.Nem véletlenül találták ki.Nem a levegő miatt nincs hely a többi tejnek, ez badarság.Ezért érdemes a szopit időnként megszakítani, és egy kicsit vállra fektetni, kiböfögtetni.
22:05
Nem magadat kell ültetni, hanem a BABÁT!!
És még annyit, hogy a hasra fektetés sem megoldás a félrenyelés ellen, hanem a böfiztetés szükséges ahhoz, hogy az összes felesleget kiadja magából a baba.
Ha hirtelen fordítják a babát hasra, az neki sokkal jobban fáj, mintha az anyuka igenis időt szán rá és vállra fekteti és megböfizteti.
Kedves kérdező!
Én igény szerint szoptatok 6 hónapja! Szóval csak azt szeretném mondani kitartás!
Nekem is volt olyan, h. 2 órán át szopizott este elalvás előtt és besokalltam! Sőt a napi 8 óra szopi is meg volt összesen! Ma már csak 6-7-szer szopik és van,h. 10 perc alatt végez. Hidd el egyszer jobb lesz. A védőnőm mindig azt mondja, hogy a fiúk jobban szeretnek cicin lenni:)
Ha hamarabb kezded a hozzátáplálást az segíthet, én már 5 hósan adtam az almát, de utána még kéri a cicit is.
Ja nálam az evés mindig szent volt én már 2 perc alatt bármit megeszek, addig legfeljebb sír egy kicsit. Főzni, pedig gyors dolgokat pl. túrós tészta, az jó a tejnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!