Napi 8-12x szoptató anyukák! Hogy találtok időt evésre,
főzésre, hogy többet ne is említsek? És idegekkel lehet
ezt bírni?
21/62 A kérdező kommentje:
Köszi Stefi, igazából már felkerestelek ;)
honnan tudod hogy éhes? mert sír? lehet hogy másért!
persze a cicit mindig elfogadja nekem is volt ilyen hogy azt hittem azért akar gyakran enni mert éhes pedig mint utóbb kiderült csak fázott...így aztán nekem sokat segített hogy jó melegen bebugyoláltam azóta tényleg csak akkor jön a hiszti mikor éhes. az enyém egyébként is nagyon fázós baba
2011. márc. 28. 14:24
23/62 A kérdező kommentje:
csak azóta sír (nem mindig, de alkalomadtán), hogy csinálom a gyakori szoptatást és ezért olyan gyakran nincs sok a ciciben, hát hamar megéhezik, aztán úgy szopizik, mint egy őrült, mint aki sose evett :(
Ne folytasd ezt a gyakori szoptatást, ez nem természetes, hidd el, biztos hogy te is érzed. Kínozod magad is és a babát is.
2011. márc. 28. 15:18
Nem ezt nem leet idegekkel birni.Én már attól ideges lettem hogy olvastam a soraidat:-) Nálunk is volt olyan időszak,hogy a babám 8-9 ÓRÁT szopott naponta,nem csalás,nem ámitás,igen,pont mint egy munkaidő,hát nem volt egyszerű...Viszont szerintem a te babád éhes,te meg ugy be fosz sokallni hamarosan hogy a francba kivánod az egészet,szerintem ha max egy héten belül nem javul a helyzet kezd el pótolni tápszerrel,ne kinozd magatokat.
2011. márc. 29. 20:08
26/62 A kérdező kommentje:
Jaja, hát azt hiszem, azért mindennek megvan a határa, ha már az ember(azon keresztül meg a baba) egészsége/jólléte végül a tét. Már nem olyan rossz a helyzet tejügyileg, meg pótolok is ha kell, és igyekszem úgy csinálni, hogy ne csavarodjak be
Szerintem se készítsd ki magatokat. Tudom mint én is minden anya a legjobbat akarja a babájának, de sokszor még azért se sikerül, mert túlzottan jól akarjuk. Nekem ikreim születtek 5 évvel ezelött, ráadásul koraszülöttek is voltak, és foggal ,körömmel akartam öket szoptatni, hogy erösödjön az immunrendszerük, mert nekik "föltétlenül" szükségük van az anyatejre-> mondtam én. Azt a sok stressztöl besokkaltam, 3 óránként teljes gözzel fejtem, míg a mellbímbóim bíbor vörösre nem váltak stb...aztán leálltam. Tápaszerrel nöttek fel az ikreim, és semmi hátrányuk sincs belöle...ami nem megy nem kell eröltetni!!Most várom a 3. babámat, természetesen öt is szeretném szopiztatni, de biztos nem fogom naponta 10-12x mellre tenni, nem készítem ki magam teljesen, másra is kell az emergia...szerintem még pár napig próbálkozz te is, azt ha nem lesz javulás, egészítsd ki tápszerrel, hadd lakjon jól végre a kisbabád.
2011. márc. 29. 20:34
A kiegészítést add pohárból, nagyon könnyen megtanulnak inni belőle a kicsik.Nem kell mindenáron ragaszkodni a kizárólagos szoptatáshoz.
2011. márc. 29. 21:00
Nem lehet, hogy rossz a technikája, és egyszerűen csak sok levegőt nyel szopizás közben, amitől aztán fáj a hasa, és persze hely sincs több a tejnek? Igény szerinti szoptatás párti vagyok, de ilyen esetben a gyakori mellretétel nem használ, sőt. Ha erről van szó, tovább tartó büfiztetés vagy hasmasszázs segíthet.
Házimunkában és még ebben is segíthet, ha nap közben magadra kötöd hordozókendőben. (Esküszöm, nem vagyok "szőrös lábú ősanya", és a kendő remek találmány! :D)
És nagyon jó volt a tipp, amit előttem adtak: fekve szoptass, közben olvass!
2011. márc. 29. 21:10
Ez a fekve szoptatás engem is érdekelne, nekem nem sikerül.. :(
2011. márc. 29. 21:40
Kapcsolódó kérdések: