Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Napi 8-12x szoptató anyukák!...

Napi 8-12x szoptató anyukák! Hogy találtok időt evésre, főzésre, hogy többet ne is említsek? És idegekkel lehet ezt bírni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 20:43
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Még valami: nálunk sem szoktak hosszúak lenni már a szopik, sőt! Csak most van ugye ebben is új helyzet, 1 hete
2011. márc. 27. 22:53
 12/62 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem ne csináld ezt, akármilyen szakértő is mondja. Térj vissza a józan ész által diktált és saját belső hangod által javasolt szoptatáshoz. Nekem úgy tűnik, sokan már perverz módon megkínozzák magukat a "gyermek érdekében". Ha te úgy látod, nem vált be a módszer, hagyd a fenébe.

Nem vagyunk sem tejbár, sem fejőstehenek. A babák nem ezt igénylik, kikészíted a cicid is, a gyereket is, a karodat is, a gyereknek is rossz ez a nyűglődés, és nincs garancia hogy nálad beválik.

NEM KELL KITARTANOD!

Szerintem ez nem normális amit ajánlanak, csinálják ők!

2011. márc. 27. 22:58
 13/62 anonim ***** válasza:
24%
Igény szerinti szoptatásról meg annyit, hogy legyen csak rendszer, néha meg lehet rugalmas az ember lánya.
2011. márc. 27. 23:03
 14/62 anonim ***** válasza:
44%

Ja, és még valami, a szakértők szerint a bébinek nem inkább alvásra lenne szüksége? akkor emészt, akkor regenerálódik.Mikor alszik így a babuci.

Inkább öreganyáinkat kérdezd, mint a sok tanulmányt végzőt. Évezredek óta csinálják már ezt a nők, és a mai egészségünk csupán a gyógyszereknek és a higiéniának köszönhetjük, nem a bivalyerős szervezetünknek. Szóval inkább egy öreg szomszéd néni tanácsa, mint a szakértőké. Én is próbáltam követni, amit jónak gondolsz be is tarthatod, de nem kell mindent. PIHENJETEK mindketten!

2011. márc. 27. 23:09
 15/62 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki válaszában van némi igazság.Tudom,lehurrog mindenki,ha azt mondom,van rá eset,amikor már nem megy semmi stimulálás,és akkor kénytelen vagy tápszerrel pótolni.ez nem jelenti azt,hogy teljesen abba kell hagyni a szoptatást.Pl.ha délután jóllakottan alszik 2 órát a babád,akkor neked is van időd pihenni,így több tejed lesz következő szoptatásnál.

Itt kihangsúlyoznám,hogy nem vagyok tápszer párti,3 éve szoptatok ,a gyerekem sosem kapott tápszert.

Egy másik megoldás lenne a gyerekgyógyász ismerősünk esete.Hasonló helyzetben voltak mint ti,de a baba semmilyen tápszert nem fogadott el.Legalább tíz félét kipróbáltak.Ők elkezdték 3 hónapos korban a hozzátáplálást,persze fokozatosan.Így oldották meg az éhség problémát.

Tudom,hogy ezt most nem bátorítja senki,de higyjétek el,nem hal bele a baba,ha 3 hónaposan kap zöldségpürét.6 gyerekem között 11 év korkülönbség van.Elsőnél nem volt divat a kizárólag 6 hónapig való szoptatás.6 hetesen kapott először almalevet,3 hónaposan zöldséglevest,4 hónaposan már húst.Mindezek mellett szopizott 1 évig.

Egészséges kamaszlány most,nem volt semmi káros hatása a korai hozzátáplálásnak.

A kicsivel másképp volt,6 hónap anyatej,tovább tudja mindenki.....nehezebben fogadta el az új ízeket,sokkal válogatósabb,és persze soványabb mint a nagy volt.

Nem készítheted ki teljesen magad,tudom milyen érzés.Nálunk volt olyan ,hogy egy éjszaka leforgása alatt szopott tízszer.És segítség mellett sem bírtam,nem is tudom egyedül,hogy lehet.

Jelentkezz majd mi lett veletek.

2011. márc. 27. 23:36
 16/62 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. 2 gyerek között 11 év korkülönbség(nem 6 gyerek,elütöttem).Ezer bocsi,látszik késő van és fáradt vagyok már.
2011. márc. 27. 23:38
 17/62 anonim ***** válasza:
43%
.
2011. márc. 28. 07:47
 18/62 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem is a túlzás semmiben sem jó. Akkor már inkább egy pici tápszer,ne éheztesd. De valószínűleg, ha hagysz egy kis időt a pihenésre,akkor visszatér minden a régi kerékvágásba. Fogsz tudni szopizni, lesz tejed, ne félj!

Felejtsd el ezt az őrült tempót.

2011. márc. 28. 08:28
 19/62 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem tudom, meddig vagy hogyan fogom bírni ezt a módszert, mert sokat izgulok meg az étvágyam is elmegy már közben... Nem szeretném, hogy leszokjon a kicsi a szopásról,mert az nagyon rossz érzés, nem akarom újra átélni, hogy rá se bír nézni a mellemre, stb
2011. márc. 28. 10:45
 20/62 xStefix ***** válasza:
61%
Keress meg priviben, ha gondolod!
2011. márc. 28. 10:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!