Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Én voltam a hibás? Mit kellett...

Én voltam a hibás? Mit kellett volna mondjak?

Figyelt kérdés

Júliusban születik a kisbabám és tegnap anyáéknál ebédeltünk (szülinapi ebéd).

Valahogy feljött a babaszoptatás téma és én mondtam,hogy én nem akarok szoptatni.Erre az unokanővérem teljesen felháborodott,hogy mégis hogy mondhatok ilyet,hiszen ez a kötelességem,meg ilyenek.Jó,elhiszem én,hogy ez így jó a babának,de szerintem a tápszer sem lehet rosszabb.

Mit kellett volna mondjak?

2011. márc. 21. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 anonim ***** válasza:
46%

Kedves 08:05-ös. Nem, nem azért vagy bezzegszülő mert van melled hogy szoptathass. Hanem azért, mert szerinted az a hülye, aki nem ért egyet veled.

Ráadásul nem is a kérdésre válaszolt a legtöbb ember, hanem egyből jöttek a nagy mondatokkal, így kell szoptatni, úgy kell szoptatni. Nevetséges.

A két utolsó legalább vette a fáradtságot és bocsánatot kért. És igazuk van, nincs joguk elítélni valakit azért, mert másként gondolkozik. Senkinek nincs joga beleszólni a másik életébe. Vagy ha úgy gondolod van, akkor menjél politikusnak, és hozass olyan törvényt, miszerint ha van teje az anyának, kötelező szoptatnia. "Okostojás".

2011. márc. 24. 09:44
 72/72 anonim ***** válasza:

A mondataidból az jön le, hogy te is elítéled, ha másnak más a véleménye, és rögtön lebezzegszülőzöd, ami ugyanúgy lehet sértő, mint ahogy te is sértőnek éreztél ezt-azt.

Fogalmazásodból számomra az csapódik le, hogy a saját véleményedet te is mindenekfelett tartod. Tehát míg te a kérdezőt véded, másokat sértegetsz. Ez alapján tőled is kijár egy bocsánatkérés.

A kérdező számára szerintem kiderült, hogy a többség nem feltétlen azért írja, hogy szoptasson, mert bunkó! Hanem mert ez természetes velejárója (lenne) a babavállalásnak.

S oké, ne szóljunk bele mások életébe... De egy ilyen kérdés - mivel egy szélsőséget tükröz - igenis lavinaindító lesz. Ha a kérdező jártas (lett volna) ezen az oldalon, akkor tudni kell, hogy nem sokan fogják támogatni, abban, hogy még csak meg se próbálja a szoptatást...

S kérdező, jól van, bocs.

2011. márc. 24. 11:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!