Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Én voltam a hibás? Mit kellett...

Én voltam a hibás? Mit kellett volna mondjak?

Figyelt kérdés

Júliusban születik a kisbabám és tegnap anyáéknál ebédeltünk (szülinapi ebéd).

Valahogy feljött a babaszoptatás téma és én mondtam,hogy én nem akarok szoptatni.Erre az unokanővérem teljesen felháborodott,hogy mégis hogy mondhatok ilyet,hiszen ez a kötelességem,meg ilyenek.Jó,elhiszem én,hogy ez így jó a babának,de szerintem a tápszer sem lehet rosszabb.

Mit kellett volna mondjak?

2011. márc. 21. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
87%

Ha szereted a gyermekedet, akkor anyatejjel tápláld, légyszíves...

Engem anyukám "szépségi okokból" tápszerrel táplált. Ekcémás vagyok (gyógyszert kell szednem rá és folyamatosan kenni a lábamat, kezemet - vagy különben olyan lesz, mintha rohadna..), tejallergiás vagyok, és már most folyton tüsszögök a pollenallergiától is. Leukémiás "korszakom" is volt 11 évesen (már semmi bajom..)

Már megköszöntem ezt párszor anyukámnak, hogy tönkretette az életemet... Mert így nem lehet teljes életet élni...

(és hogy ne legyen semmi magyarázatod: 6 orvos is a tápszerre vezette vissza az allergáimat..)

15/L

2011. márc. 21. 20:34
 22/72 anonim ***** válasza:
0%

40 éve még azért nézett volna hülyének, ha bejelented, hogy szoptatni akarsz. Most éppen az anyatejnek áll a világ. A "brit tudósok" pedig bármiről bármikor bebizonyítják, hogy a legártalmasabb vagy a leghasznosabb a babának.

Azt nem is értem, hogy miért beszéled meg másokkal.

2011. márc. 21. 20:34
 23/72 anonim ***** válasza:
0%

Na, én meg anyatejen nőttem fel, mégis az EGÉSZ testem "rohad" a pikkelysömörtől, fáj, viszket, mint a fene, szóval annyira nem kell az egekig magasztalni az anyatejet. Ha valami a génjeidben van, azt onnan az anyatej se szedi ki, és az nem az ivása alatt alakul ki benned, hanem a fejlődésnél.

A te döntésed, azt csinálsz, amit szeretnél. Nem voltál hibás, de mivel ez a téma elég kényes, ezért érdemes kegyes hazugságokat mondani, mert sokan rosszul reagálnak rá.

2011. márc. 21. 20:54
 24/72 Vilcsianyuja ***** válasza:
76%
Értelmes érvekkel nem lehet leszerelni az unokanővéred kiborulását, mert igaza van. Ha nem akarsz szoptatni, az a te dolgod, bár sajnálom a babádat. Hagyjuk az immundumát, de az anyatejet meg úgy általában a szoptatást nem kell tömjénezni, lévén az emlősállatoktól származunk. Érted, ugye? Az nem természetes, ha egy nő alabpól nem akar szoptatni. Valami nincs vele rendben. Nem akarlak sértegetni, inkább arra akarok rátapintani, hogy valami lelki problémád van. De nézz szembe azzal, hogy az ilyen kérdések kiírására az egészséges lelkületű nők csuklóból azzal reagálnak, hogy mi a fenének gyerek egy ilyennek... úgyhogy ne számíts sok vigaszra a válaszok alapján.
2011. márc. 21. 21:43
 25/72 anonim ***** válasza:
80%

ne lepődj meg, ha ferdén fognak rád nézni a kórházban, és kapsz néhány keresetlen mondatot is.

mit kellett volna mondanod?:

én lesz@arom, hogy mi a jó a gyereknek, én magamat jobban szeretem, mint a gyereket, a mellem fontosabb mint ő, nem szoptatok, mert nem akarok!

ha nem tud az ember, pedig próbál, az más...

de így....

hááát..én nem akarlak minősíteni, nincsen is jogom hozzá, de meg van a véleményem rólad!!

2011. márc. 21. 21:53
 26/72 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező, én sem tudom hogy mi az oka annak hogy nem akarsz szoptatni, de az én történetemet elmesélem. Mielőtt terhes lettem mindíg nagyon zavarba jöttem a szoptatásról szóló képektől, információktól és nem tudtam magam elképzelni hogyan fogok szoptatni ha ilyen furán érzem magam a gondolatától is annak hogy majd a kisbaba rácuppan és szopogatja a mellemet. Tudtam hogy a legjobbat akarom a babámnak majd ami tőlem telik úgyhogy abban bíztam majd csak lesz valami. Aztán másfél éve megszültem a kislányunkat akit nagyon vártunk, és én azóta szoptatom. Amikor a saját kisbabádat fogod a kezedben akit nagyon szeretsz, és nyitogatja a kis száját mert keresi a cicit akkor már nem kérdés hogy szoptass-e vagy nem...

Mostmár nem fura a szoptatás a számomra és nagyon szép emlék lesz majd hogy szoptathattam.

Ezért fölösleges már most előre döntéseket hoznod...valóban felnőtek már sokan a tápszertől is de a kettő nem egyenértékű akárki akármit mondd. Az anyatej nem csodaszer ésha valakinek betegség van kódolva a genetikájába akkor beteg lesz. De ha nem szoptatsz akkor a szeretet, összhang, közelség és a boldogság hogy méhen kívül is a testedből táplálodd a gyermekedet élményétől foszthatod meg mindkettőtőket.

2011. márc. 21. 22:13
 27/72 anonim ***** válasza:
48%

Annyira jellemző az emberekre, hogy nem fogadják el a másik álláspontját. Ilyen erővel a császár - természetes szülés vitát is lefolytathattátok volna.

Egyébként a kérdésedre válaszolva, szerintem meg kellett volna mondanod neki, hogy köszönöd a véleményét, te tiszteletben tartod hogy ő mit gondol, de ő is tartsa tiszteletben a te véleményedet.

Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy mivel és hogyan eteted a babádat. Véleménye mindenkinek lehet, de ameddig nem kérdezed, jobb ha megtartják maguknak.

És az az idióta, aki leidiótázik valakit azért, mert nem egyezik a véleményük. Röhej. Komolyan.

És mielőtt valaki piszkálna: 30 hetesek vagyunk pont ma, és ha lehet, én szoptatni szeretnék. De attól még nem ítélem el a kérdezőt, mert ő másképp gondolja.

2011. márc. 21. 22:13
 28/72 anonim ***** válasza:
62%

miért?

oda lehet menni, hogy oké, most már nekem nagyon fáj, kérem a császárt???

basszus!!!ha ezt tudom, biztos nem vajúdok 53 órát!

jaj, ne hozzunk már fel értelmetlen és buta példákat!!

2011. márc. 21. 22:17
 29/72 anonim ***** válasza:
0%

Igen, ha van orvosod, simán megbeszélheted vele hogy császárral akarsz szülni és nem természetes úton.

És miért ne dönthetné el a szülő nő, hogy mit szeretne? Az ő teste, az ő élete és az ő gyereke. Gondolom az itt válaszolók egyike sem szereti, ha beleszólnak a dolgaiba.

2011. márc. 21. 22:28
 30/72 anonim ***** válasza:
100%
a te döntésed, a te gyereked, eldöntheted hogy a legjobbat adod neki, amit anya adhat gyermekének, vagy sem
2011. márc. 21. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!