Én voltam a hibás? Mit kellett volna mondjak?
Júliusban születik a kisbabám és tegnap anyáéknál ebédeltünk (szülinapi ebéd).
Valahogy feljött a babaszoptatás téma és én mondtam,hogy én nem akarok szoptatni.Erre az unokanővérem teljesen felháborodott,hogy mégis hogy mondhatok ilyet,hiszen ez a kötelességem,meg ilyenek.Jó,elhiszem én,hogy ez így jó a babának,de szerintem a tápszer sem lehet rosszabb.
Mit kellett volna mondjak?
Azt kellett volna mondanod, hogy legalább megpróbálod a szoptatást, és ha nem megy, akkor nem zárkózol el a tápszertől sem.
Én négy hónapig szoptattam, de szenvedtünk ám rendesen, valahogy nem akart menni, és aztán kiegészítésként adtam a babámnak tápszert. De azért fontosnak tartottam, hogy ameddig lehet szopizzon.
Tényleg a te döntésed, és valóban van olyan baba, aki tápszeren nő fel, és az is lehet, hogy egészséges egy darabig. Viszont a tápszerben nincsenek immunanyagok, amit azért jó átadni a babának.
Ha elsőre kijelented, hogy nem akarsz szoptatni, az furcsa. A legtöbb anya megpróbálja azért, és legfeljebb nem megy. De tudod próba szerencse, mert lehet, hogy mikor eljön az idő, akkor mégiscsak megszeretnéd a szoptatást.
Az én kislányom is asztmás,sokszor beteg,pedig 1 éves koráig szoptattam,tápszerrel kiegészítve.Tehát nem igaz az hogy az anyatejes babák mindentől védve vannak.A kisfiam most három hónapos kizárólag szoptatom és már hetek óta taknyos.
Szerintem mindenkinek saját szuvenír joga eldönteni,hogy szoptatni vagy tápszerezni akarja gyermekét!
Szerintem bármelyik mellett döntesz,teljesen jó megoldás.Gyermekednek így is úgy is te leszel az édesanyja.
Már megint itt van, hogy az anyatejes gyerekek egészségesebbek és nem allergiásak. Ez mind kamu. Akármennyi van a környezetemben anyatejen felnőtt aki allergiás és beteges. Pont tegnap találkoztam egy barátnővel is aki azért panaszkodott hogy mennyi mindenre allergiás pedig nagyon sokáig szoptatta.
Persze hogy adjon aki tud anyatejet, de azért a tápszer se sz@r!
Sokan kérdeztétek,hogy miért nem akarok majd szoptatni.
Engem rettentően irritál,hogyha ülünk a parkban,az étteremben vagy a plázában sétálunk és egy nő ott elkezdi szoptatni a babáját.Én ezt nem csinálnám meg.Meg hogyha vendégségbe megyünk vagy hozzánk jönnek,akkor így egyszerűbb.És igen,a melleimet is féltem.Nem szeretem magamat jobban a babánál,de szerintem ezzel elég sok nő így van,még ha fél is beismerni.
Egyébként a babának mindenből a legjobbat fogjuk adni,a babakocsitól az utolsó pár zokniig,de én szoptatni nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!